به گزارش خبرنگار مهر، جاسم جادری بعد از ظهر شنبه در نهمین نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان هرمزگان بر لزوم اجرای سیستم درآمد هزینه ای برای استان هایی همانند هرمزگان که به لحاظ اقتصادی و درآمدزایی توانمند هستند تاکید کرد و اظهار داشت: سال گذشته میزان درآمد گمرکات هرمزگان ۱۰ هزار میلیارد تومان و درآمد عوارض ارزش افزوده این استان نیز هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود و هرمزگان به اندازه هشت استان کشور درآمد دارد.
وی افزود: ما می توانیم هرمزگان را با درآمدهای استانی اداره کنیم که باید برای آن راهکارهای قانونی در نظر گرفته شود و اگر قرار است طبق رویه قبل کار کنیم حداقل باید قانون بازگشت مازاد درآمد اجرایی شود.
استاندار هرمزگان ادامه داد: در هرمزگان برنامه درآمد هزینه ای استان را تدوین و به وزارت کشور ارائه دادیم و هرمزگان جزو پنج استان انتخاب شده برای اجرای برنامه توسعه پایدار مبتنی بر اقتصاد مقاومتی است که هم اکنون در حال تنظیم این برنامه هستیم.
جادری خاطرنشان کرد: استان هرمزگان سال گذشته ۸۰۰ میلیارد تومان مازاد درآمد از عوارض ارزش افزوده به حساب خزانه واریز کرد که طبق قانون برنامه پنجم باید ۵۰ درصد آن به استان بازگردد اما در نهایت شش میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به استان بازگشت که این میزان تخصیص انگیزه را از مدیران می گیرد.
وی خواستار اجرای تمرکز زدایی و تفویض اختیارات بیشتر به مدیران استانی شد و بیان داشت: در حال حاضر مدیران ما مدیران هزینه شده اند و تنها با دریافت بودجه کار می کنند. اگر وزرا و روسای سازمان های کشوری اختیارات بیشتری به مدیران کل مربوطه در استان ها تفویض کنند از این حالت خارج خواهیم شد.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان با اشاره به طرح توسعه شهرستان جاسک در شرق هرمزگان، تصریح کرد: قرار است در این شهرستان ۱۴ پروژه بزرگ ملی همانند بندر مادر، پایانه صادرات نفت، شهرک صنعتی ایران و چین و پالایشگاه هرمز احداث شود و اجرای این طرح ها در جاسک نیازمند نیروی انسانی متخصص است و اگر قرار است از دیگر استان ها به جاسک نیرو بیاید این منطقه نیز به عسلویه دوم تبدیل می شود و مردم هرمزگان از آن بهره کافی نمی برند.
جادری تاکید کرد: در طرح های توسعه ای جاسک و صنایع انرژی بر پارسیان باید نیروهای ماهر و متخصص هرمزگان به کار گرفته شوند و نیروی تکنسین و متخصص ماهر برای توسعه جاسک باید در هرمزگان تربیت شود و اگر نیرویی نبود می توان از دیگر استان ها استفاده کرد.
وی همچنین به ظرفیت های گردشگری و صنایع دستی این استان اشاره کرد و افزود: هرمزگان یکی از مقصدهای گردشگری است که از ظرفیت گردشگری بالایی برخوردار است و این استان باید از گردشگری کسب درآمد کند.
جادری اضافه کرد: صنایع دستی استان هرمزگان نیز در کشور نمونه است و تنها در میناب ۸۰ نوع صنایع دستی تولید می شود اما برای عرضه این صنایع دستی با چالش های زیادی مواجه هستیم که باید رفع شود.
وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید با وجود تمامی مشکلات و کاهش درآمدها توانسته کشور را مدیریت و در دنیا نیز از حقوق مردم ایران دفاع کند، تصریح کرد: در سال های ۸۹ و ۹۰ درآمد هر ایرانی از فروش نفت ۱۶۵ هزار تومان بود که این رقم امسال ۶۰ هزار تومان بوده و ۴۵ هزار تومان آن به عنوان یارانه برای هر نفر پرداخت شده است که مدیریت کشور در چنین شرایطی کار آسانی نیست.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان یادآور شد: برای هرمزگان در برنامه ششم توسعه، توسعه دریامحور تعریف شده و با وجود ظرفیت های خوب دریایی در این استان، بسیار ناچیز از آن استفاده شده و باید بتوانیم در صنایع وابسته به دریا رشته های علمی ایجاد کنیم و کشتی سازی و بنادر و گردشگری این استان نیز مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما