به گزارش خبرنگار مهر، سید مرتضی سقائیاننژاد در جلسه یکشنبه شب شورای اسلامی شهر قم در پاسخ به یکی از اعضای شورا که از عملکرد شهرداری در پروژه مترو و تقاطع غیر همسطح عمار یاسر انتقاد کرده بود اظهار داشت: من بسیاری اوقات در جلسه سکوت میکنم چرا که نمیخواهیم وارد حاشیهای شویم.
وی با اشاره به اشتباهات شهرداری در گذشته افزود: قرار نیست اگر در گذشته اشتباهی انجام شده کتکش را مدیریت فعلی بخورد.
شهردار قم به انتقاد یکی از اعضای شورا از تهاتر بدهیهای یک پروژه ساختمانی با مطالبات پیمانکار پروژه شهدای ۱۵ خرداد اشاره کرد و گفت: اگر پروژه صد درصد تهاتری بوده غلط است.
وی با اشاره به انتقادات نسبت به تعطیل شدن پروژه متروی قم افزود: اگر پیمانکار پروژه قطار شهری از شهرداری طلبکاری میکند من باید محکم جلو بیاییم و از حق و حقوق شهرداری دفاع کنم.
سقائیاننژاد با اشاره به اخذ یک وام ۵۰ میلیون تومانی از بانک شهر برای پیشبرد پروژه مترو اضافه کرد: اصل آن وام به آن صورت خطا بوده است.
وی با اشاره به نیاز پروژه مترو به پول نقد گفت: درست است که ۳۳۰ میلیارد پول نقد داریم اما میخواهم از این پول استفاده کرده و تبدیل به فاینانس کنم تا بخشی از مشکلات را برطرف کنم.
شهردار قم اظهار داشت: ما تلاش کردیم از حق و حقوق شهرداری اصلاً کوتاه نیاییم و کار غیر قانونی هم نمیخواستیم انجام دهیم که در نتیجه این پروژه ۲۰ روز است که تعطیل شده است.
وی افزود: وقتی گفته میشود که ۴۵ روز تعطیل است در حالی که ۲۰ روز تعطیلی بوده که این بار منفی دارد.
سقائیاننژاد ابراز داشت: این صحبتها ذهن اعضای شورای اسلامی شهر و خبرنگاران را به سمت و سوی موضوعات منفی پیش میبرد.
پیش از سخنان شهردار قم، محسن عابدینیپور، یکی از اعضای شورای شهر به تعطیلی ۴۵ روزه پروژه متروی قم اشاره کرد و از شهردار قم خواسته بود راجع این مسئله توضیح دهد.
مترو سال آینده باید راهاندازی میشد
در ادامه جلسه رئیس کمیسیون خدمات شهری با اشاره به اینکه پروژه مترو همانطور که برای شهرداری مهم است جزو اولویتهای شورا هم هست ابراز داشت: طبق قراردادی که ما داریم این پروژه سال آینده باید راهاندازی میشد اما طبیعی است که با این وضع منابع مالی به اینجا کشیده شد.
عباس ذاکریان با اشاره به اینکه قیمت اولیه پروژه مترو ۹۰۰ میلیارد تومان بود اما شرایط مالی کشور در این مدت تغییر کرده اظهار کرد: تنها منبع مالی که میتواند حیات پروژه را تضمین کند فاینانس است.
وی افزود: پولی که از اوراق مشارکت به دست آمده فقط میتواند پیش پرداخت خرید واگن باشد که خود فرایند خرید واگن مدتها طول میکشد.
ولیالله بیاتی، رئیس شورای اسلامی شهر قم هم در توضیح این مطلب گفت: از روزی که متوجه شدیم یک سری مسئله مترو را پیگیری کردیم.
وی ادامه داد: سردار عبداللهی، فرمانده قرارگاه، تصمیم گرفت که دستگاه خاموش شود در حالی که میشد دستگاه روشن باشد و مشکلات حل شود.
وی ابراز داشت: پیگیریها منجر شد به صورت جلسهای که امروز تنظیم شد و قرار است با قوت کار ادامه پیدا کند.
کارگاه مترو فعال میشود
معاون شهردار قم هم در توضیح تعطیلی این پروژه گفت: تعطیل نیست اما تی بی ام ۲۰ روز است که کار نمیکند.
علیرضا قاری قرآن اظهار داشت: شهرداری ۵۰ میلیارد تومان از بانک شهر وام گرفته بود به این دلیل که نمیتوانست مستقیم این وام را بگیرد یک شرکت وابسته به قرارگاه این وام را گرفته و آقایان ادعا داشتند که این ۵۰ میلیارد تومان با ۱۷ درصد سود باید به قرارگاه داده شود.
وی افزود: ما به دلایل قانونی نمیتوانستیم که از پول حاصل از اوراق در این حوزه پرداخت کنیم.
معاون امور زیربنایی شهردار قم عنوان داشت: توافقی کردیم که سود پول را به قرارگاه قائم بدهیم تا این وام را تسویه کند. از طرفی دنبال مسائل ملکی هستیم تا بدهیها را تهاتر کنیم.
وی افزود: در مسئله مترو ارزش دلار سه برابر زمان قرار داد رسیده و مسائل حل نشده بسیاری داریم اما بهر حال امروز قول دادند که کارگاه فعال شود.
نظر شما