به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله عبدالله جوادی آملی ظهر دوشنبه در پیام ویدیویی خود برای همایش «اهل بیت(ع) و تولید علم» با بیان اینکه محور اصلی همایش تولیدعلم اعلام شده، گفت: بشر می تواند آن چه در زمین و اعماق آن و آن چه در نظام در سپهر و اوج آن است را فرابگیرد چرا که انسانیت انسان برتر از آسمان و زمین است و کاری از انسان ساخته است که از نظام سپهری و از اقیانوس ها ساخته نیست.
وی ادامه داد: اگر قرآن کریم نظام سپهری را عاجز معرفی کرد و انسان ها را تواناتر از آن، هر قدرتی در کنار علم و دانش قرار می گیرد وگرنه قدرت کاذب خواهد بود.
این مرجع تقلید شیعیان بیان کرد: اگر انسان می تواند کاری کند که از آسمان و زمین ساخته نیست پس می تواند به زمین، دریا و آسمان و آن چه در آن هاست دسترسی پیدا کند و عالم شود، بنابراین بشر می تواند بر اکتشافات خود بیفزاید و مشکل خود و دیگران را حل کند.
آیت الله جوادی آملی گفت: دلیل گرفتاری بشر به جنگ جهانی اول و دوم و جنگ های نیابتی آن است که انسان خود و جهان را نشناخت و اولین علمی که انسان باید تولید کند علم انسانیت است.
وی اظهار داشت: دو کار وظیفه اصلی ماست، یکی اینکه تا پایان عمر در کشف اسرار دنیا که به همین دلیل خلق شده ایم بکوشیم و دیگری آن که علم را در راه صحیح کشف کنیم.
این مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه باید در تولید و گسترش علم کوشید، تاکید کرد: مبادا اگر چیزی کشف کردید بگویید مال من است و به دیگری نمی دهم و نباید چیزی را که فرا گرفته ایم ضبط کنیم.
آیت الله جوادی آملی افزود: آن چه به علم سمت و سو می دهد و می گوید مبادا چیزی را که باعث کشتار جمعی و قتل است بسازید، همان علم های ملکوتی است که باید آن را هم تولید کرد.
وی تصریح کرد: تولید علم در راستای امنیت و امان جامعه است، پس علم هم باید تولید شود و هم می توانیم تولید کنیم و مصرف آن هم برای امنیت جامعه است و نه کشتار جامعه، چرا که هرگز خونریزی جامعه را اداره نمی کند.
این مرجع تقلید شیعیان بیان کرد: این که می بینید فتوای مراجع از یک سو و نظر رهبری از سوی دیگر این است که ساخت سلاح اتمی حرام است به همین جهت است که دین به ما گفته ببینید به انبیایی که قدرت دادیم چگونه علم تولید کردند و چگونه از علم تولید شده بهره امنیتی برای صیانت و سلامت بردند پس ساخت این گونه سلاح ها حرام است چه رسد به بکارگیری آن ها.
آیت الله جوادی آملی گفت: امیدواریم همه دانشمندان، اساتید بزرگوار و دانشجویان این فیض را داشته باشند که هم علم صائب و صالح تولید کنند نه علم زیان بار و هم در بهره برداری آن با ایمان و با عمل صالح محتاطانه رفتار کنند.
نظر شما