عباس چراغ چشم مدير گروه پژوهشي تعليم و تربيت اسلامي ، در گفتگو با خبرنگار "مهر" با اشاره به لزوم همخواني و هماهنگي نهادهاي مختلف و مؤثر آموزشي گفت: متأسفانه در بحث تربيت ، فاقد شوراي عالي تربيت اسلامي هستيم، اميدوارم در آينده اي نزديك شوراي عالي تربيت اسلامي تشكيل و حوزه علميه، سازمان تبليغات اسلامي ، صدا و سيما، سازمان ملي جوانان و نهضت سواد آموزي با يكديگر همسو شده، و با تعامل به رشد ديني كودكان كمك كنند.
وي آموزش تدريجي و غير مستقيم را بهترين شيوه براي ارائه و انتقال مفاهيم ارزشي دانست و اظهار كرد: بهتر است والدين و مربيان روشهاي آمرانه و مستقيم را كنار گذاشته و از طريق فيلم، نمايش، داستان، بازبيني و بازنويسي كتب درسي و آراستگي فضاي مدرسه، كودكان را با دين و تعاليم مذهبي آشنا كنند.
چراغ چشم، كتابها، معلمان، برنامه ريزي و فضاي آموزشي را به عنوان عناصر اصلي تربيت برشمرد و افزود: آموزش و پرورش، در زمينه هر يك از اين عناصر چهارگانه برنامه ريزي كرده و بر آن است تا با انتخاب معلمان تربيتي آراسته و دلخواه ، بازنويسي كتب درسي و انطباق برخي آيات قرآن با فرمولهاي فيزيك و شيمي و فراهم آوردن محيطي آرام و مطمئن براي كودكان، آنان را با اسلام و مفاهيم اسلامي آشنا و احساس آرامش و امنيت را در آنها تقويت كند.
وي با اشاره به دوره هاي مختلف آموزشي گفت: دبستان دوره اي است كه بايد با دانش آموزان مدارا و نياز آنها به بازي و تفريح را برآورده كرد و جدي گرفت اما دوره راهنمايي، زماني است كه بايد اطاعت پذيري از والدين و معلمان را به دانش آموزان آموزش داد و حس بيداري و پويايي را در آنها تقويت كرد.
چراغ چشم دبيرستان را دوران تعديل دانست و گفت: دانش آموزان دبيرستاني به بلوغ فكري و جنسي رسيده اند و با در نظر گرفتن توانايي هايي كه دارند، مي توان آنها را به اعتدال و اقتدار رساند، اعتدالي كه موجب آرامش رواني مي شود و به آنان كمك مي كند تا از مهارتهاي خود در جهت توسعه كشور استفاده كنند.
وي شيوه هاي سنتي آموزش را عقيم بر شمرد و اظهار كرد: استفاده از روشهاي نو و خلاقانه موجب شكوفايي و نوآوري دانش آموزان شده و به آنان اجازه مي دهد تا ذهنيات خود را بيان كنند. بي گمان در تربيت ديني نيز بايد از اين طريق استفاده كرد و به كودكان و نوجوانان اجازه داد تا آزادانه سؤالات خود را مطرح كنند .
نظر شما