به گزارش خبرگزاری مهر به نق از دفتر کمیته بین المللی صلیب سرخ در تهران، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون بین المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر، دومین نشست مشورتی را در خصوص روش های ارتقای کیفیت زندگی معلولین جسمی و ذهنی برگزار کردند.
این نشست سه روزه با هدف ارائه توصیه های نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر برای کمک به معلولین و یافتن راه های عملی برای رفع موانع پیشرفت آنها در اجتماع برگزار می شود.
آقای محمد شهاب الدین محمدی عراقی، مدیر کل امور بین الملل و حقوق بین المللی بشردوستانه در این رابطه گفت: رسیدگی به موانع اجتماعی پیشرفت معلولین یکی از مسئولیت های سازمانهای بشردوستانه است. شرکای ما در نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر از ظرفیت و تخصص خود استفاده می کنند و در جهت کاهش آلام افرادی که نیاز های خاص دارند منابع خود رو بسیج می کنند و تبادل دانش انجام می دهند.
به گفته وی جمعیت هلال احمر ایران تلاش های خود را بر کمک رسانی به معلولین متأثر از بلایای طبیعی متمرکز کرده است. در عین حال، کاهش خطراتی که این افراد در بلایای طبیعی با آن مواجه هستند نیز از اولویت های جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران است.
همچنین اولیویه مارتین، رئیس نمایندگی کمیته بین المللی صلیب سرخ در ایران اظهار داشت: افرادی که دچار معلولیت هستند برای داشتن یک زندگی عادی با مشکلات متعددی مواجه اند. آنها اغلب با مشکلاتی همچون در حاشیه قرار گرفتن، برچسب خوردن و عدم شمول در اجتماع دست و پنجه نرم می کنند. ما دوره ها و برنامه های اقتصادی خرد و گوناگونی را برای کمک به آنها اجرا می کنیم تا به عضوی سازنده از جامعه بدل شوند.
وی افزود: این برنامه ها شامل تسهیلات نقدی برای ایجاد کسب و کارهای کوچک، و یا آموزش مهارت های جدید و یافتن شغل هستند. اما هنوز کارهای زیادی باید انجام شود که از این رو ما چارچوب راهبردی شمول معلولیت را در سطح نهضت ایجاد کردیم که سیاست های راهبردی در این زمینه را در طول چهار سال پیش رو ارائه خواهد کرد.
این دومین نشست مشورتی است که با حضور ۱۲ جمعیت ملی از کشورهای استرالیا، کامبوج، کلمبیا، کوبا، غنا، اندونزی، ایران، نروژ، سومالی، سودان، فلسطین، و ویتنام به همراه فدراسیون بین المللی جمعیت های هلال احمر و صلیب سرخ برگزار می شود.
اولین نشست مشورتی در سال ۲۰۱۳ برگزار شد و تمرکز آن بر تقویت تلاش های نهضت در ترویج شمول معلولیت و تصویب قطعنامه ای دراین باره بود. نشست دوم در صدد ادامه این حرکت است: قطعنامه مروج شمول معلولیت توسط ۱۸۶ جمعیت ملی صلیب سرخ و هلال احمر در جلسه جهانی ماه دسامبر به تصویب خواهد رسید.
کمیته بین المللی صلیب سرخ فعالیت هایی را به نفع معلولین، به طور مستقیم و یا با همکاری دولت ها و جمعیت های ملی، در جریان مخاصمات مسلحانه یا شرایط خشونت آمیز انجام می دهد. کمیته بین المللی صلیب سرخ همچنین از برنامه های جمعیت های ملی که به نیاز های ویژه معلولین می پردازند حمایت می کند و تخصص و توصیه های لازم را در اختیار آنها قرار می دهد.
نظر شما