۱۳ آبان ۱۳۹۴، ۱۴:۰۸

مدیر سرمایه گذاری بخش کشاورزی قزوین:

تحقق اقتصاد مقاومتی در کشاورزی نیازمند جذب سرمایه گذاری است

تحقق اقتصاد مقاومتی در کشاورزی نیازمند جذب سرمایه گذاری است

قزوین- مدیر امور سرمایه‌گذاری سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت : با جذب سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و اتکا به ظرفیت های داخلی می توان به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا برخی، ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران رسانه‌های گروهی استان در محل جهاد کشاورزی قزوین گفت: تحقق اقتصاد مقاومتی یکی از راهکارهای برون‌رفت از مشکلات اقتصادی است که در این مسیر باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کرد.

وی افزود: جذب سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی می‌تواند به اشتغال استان هم کمک کرده و توسعه کشاورزی را محقق کند.

برخی با اشاره به راهکارهای سرمایه‌گذاری بهینه در بخش کشاورزی با سرلوحه قرار دادن اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: در سال گذشته بیش از یک هزار و ۶۱۱ میلیارد ریال در بخش کشاورزی استان سرمایه‌گذاری شد که این روند با رشد قابل‌توجهی روبرو شده است.

مدیر امور سرمایه‌گذاری سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با تأکید بر لزوم حمایت بیشتر از صنایع کشاورزی گفت: با تغییر رویکرد از واردات به سمت توسعه صادرات و توجه به ظرفیت‌های داخلی بخش کشاورزی و نیز و تنظیم بازار می‌توان به نتایج قابل قبولی رسید.

وی یادآور شد: قوانین مربوط به پذیرش اسناد اوقافی باید توسط بانک‌های عامل اصلاح شود و واحد امکان اعتبارات و تسهیلات موردنیاز برای تحت پوشش قرار گرفتن کلیه طرح‌های اقتصادی بخش کشاورزی به‌موقع ابلاغ و تخصیص داده شود.

مدیر امور سرمایه‌گذاری سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اشاره به اصلاح تعرفه‌های آب، برق و گاز واحدهای صنایع تبدیلی از تعرفه‌های صنعتی به کشاورزی گفت: با توجه به اینکه کشاورزی از بخش‌های حمایتی کشور است باید برای تشویق کشاورزان به سرمایه‌‌گذاری، یارانه بیشتر و وام‌هایی با سود بانکی کم به کشاورزان تعلق گیرد.

برخی همچنین یادآور شد: سود بانکی برای صنایع تولیدی مانند کشاورزی باید منطقی باشد تا سرمایه‌گذاری در کشاورزی سودآور شود در غیر این صورت هیچ تحولی در بخش کشاورزی صورت نخواهد گرفت.

وی گفت: نظام بازارهای کشاورزی ناپایدار است لذا اگر بتوانیم با ایجاد تشکل‌های عرضه محصولات کشاورزی، با حذف واسطه‌ها سود بیشتری نصیب تولیدکنندگان شود و ریسک و خطرپذیری تولید در این بخش را با تقویت خدمات بیمه‌ای کاهش دهیم کشاورزان بیشتری به ادامه کار ترغیب خواهند شد.

وی توسعه حوزه استحفاظی شهرداری‌ها و مطالبه عوارض از واحدهای تولیدی را از موانع موجود در سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی دانست و گفت: بازار محصولات کشاورزی باید به‌گونه‌ای تنظیم شود تا ضمن افزایش کیفیت محصولات و تأمین نیازهای داخلی به بخش صادرات نیز توجه شود.

مدیر امور سرمایه‌گذاری سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین درزمینهٔ راهکارهای گسترش سرمایه‌گذاری خصوصی تصریح کرد: با برنامه‌ریزی مناسب، رفع موانع موجود، حمایت سیستم بانکی، افزایش مشوق‌های لازم و رفع محدودیت برای دریافت تسهیلات بانکی می‌توان نسبت به ترغیب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای حضور در این عرصه اقدام کرد.

برخی بابیان‌ این‌که امنیت غذایی جامعه به رشد بخش کشاورزی وابسته است، گفت: اجرای سامانه‌های نوین آبیاری برای کاهش مصرف آب، برنامه‌ریزی در تولید انواع بذر و علوفه مقاوم به خشکی و رشد مناسب ارزش‌افزوده بخش کشاورزی از اموری است که در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی عملیاتی شده است.

وی در ادامه یادآور شد: بخش کشاورزی در تولید ملی سهم خوبی دارد که لازم است با تکیه‌بر تولید داخلی و  تغییر رویکردها و تنظیم بازار به صنایع و ظرفیت‌های موجود بخش کشاورزی توجه شود.

برخی اضافه کرد: توجه به ظرفیت‌های محلی و ظرفیت‌های تولید خانگی و اتکا به بهره‌وری و تأکید بر شبکه‌های غیردولتی از راه‌های توسعه بخش کشاورزی روستایی و تکیه‌بر اقتصاد مقاومتی است.

وی گفت: با ساماندهی سرمایه‌های کوچک افراد و هدایت به بخش در قالب تعاونی‌ها و شرکت‌های سهامی می‌توان ضمن کاهش هزینه‌های تولید و اقتصادی کردن بخش کشاورزی؛ زمینه رسیدن کشور به خودکفایی بدون اتکا بر سرمایه‌های خارجی را فراهم کرد.

کد خبر 2957892

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha