به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسن طالبیان، پیش از ظهر امروز در هفتمین همایش معاونان هماهنگی امور عمرانی استانداریهای سراسر کشور در یزد با بیان اینکه بیابان لوت تاکنون به عنوان یک تهدید مدنظر قرار داشت اما اکنون در حال تبدیل شدن به یک فرصت عظیم برای گردشگری است، اظهار داشت: بخشی از این کویر که مابین استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی واقع شده، برای ثبت جهانی به یونسکو ارائه شده است.
وی عنوان کرد: کویرهای ایران علاوه بر اینکه می توانند یک پدیده در میراث فرهنگی باشند، می توانند به عنوان یک میراث اجتماعی نیز مدنظر قرار گیرند.
۱۱ قنات در کشور ثبت جهانی می شود
طالبیان با اشاره به اینکه موضوع ثبت زنجیره ای آثار و جاذبههای تاریخی به دلیل محدودیت ارائه اثر برای ثبت جهانی نیز مدنظر قرار گرفته است، افزود: سال گذشته باغهای ایرانی از شش استان کشور ثبت جهانی شدند و امسال نیز ثبت جهانی و زنجیرهای ۱۱ قنات در سطح کشور که دو مورد از آنها مربوط به استان یزد است، در دستور کار قرار گرفته است.
وی همچنین از برنامه ریزی برای ثبت زنجیره ای و جهانی خانه های ایرانی، مساجد، حمام های تاریخی و ... خبر داد.
طالبیان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه یکی از آثار تاریخی که مغفول مانده، حمام های سنتی است، عنوان کرد: در طول سالهای گذشته تلاش شد تا با تغییر کاربری این حمامها از آنها به عنوان زورخانه، رستوران و ... استفاده شود اما اکنون در صدد استفاده از حمام های قدیمی با همان کاربری حمام های سنتی هستیم.
پرداخت نیمی از هزینه تبدیل حمامهای تاریخی به حمام سنتی
وی اظهار داشت: در راستای اجرای این طرح، اگر حمامهای قدیمی بازسازی و تبدیل به حمام سنتی شوند، ۵۰ درصد هزینه مشارکت از سوی سازمان میراث فرهنگی پرداخت خواهد شد.
طالبیان تاکید کرد: اگر حمامهای قدیمی با فضاهای سنتی و معماری اصیل، با نیازهای امروز تطبیق داده شود، می تواند منبع درآمدی عظیمی در حوزه جذب گردشگر باشد.
وی همچنین یکی دیگر از خلاقیت های ایجاد مسیر گردشگری و ثبت جهانی آن را، ثبت راه آهن اعلام کرد و افزود: در تلاشیم تا راه آهن خرمشهر ـ بندرترکمن را با همه جاذبه های گردشگری در این مسیر به ثبت جهانی برسانیم و معتقدیم این جاذبه می تواند به ویژه برای گردشگران خارجی بسیار شگفت انگیز باشد.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه میراث دوره مدرن نیز در کشور مدنظر قرار گرفته است، عنوان کرد: ثبت دانشگاه تهران، برجها و بسیاری از بناهای منحصر به فرد معاصر نیز در راستای ثبت ملی و جهانی مدنظر قرار گرفته است.
نظر شما