به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي خراسان ، اين ورودي در گوشه شمال غربي كهندژ و رو به مشهد احداث شده است . آثار و شواهد معماري كه تاكنون در اين محل به دست آمده ، شامل چندين ديوار قطور، برجهاي مدور خشتي و آجري و دو رديف كف سنگ فرش است .
به گفته محمود طغرايي ، سرپرست هيأت پژوهشهاي باستان شناسي شهر توس ، بررسي هاي باستان شناسي نشان مي دهد كه اين محل از سده پنجم تا سده هاي نهم و دهم هجري ، به عنوان تنها محل رفت و آمد به داخل كهندژ چندين مرتبه تجديد بنا شده است .
وي افزود : به نظر مي رسد بعد از بازسازي هاي گسترده اي كه پس از حمله مغولان در اواسط سده هفتم هجري در توس انجام شده ، تأسيسات ورودي دوباره سازي شده است .
طغرايي يادآور شد : اين تأسيسات شامل يك مسير سنگ فرش و دالاني است كه پس از عبوراز يك فضاي 6 ضلعي بزرگ و گذر از روي يك پل معلق چوبي ، كه برروي خندق، در اطراف كهندژ احداث شده ، به طرف مركز شهر امتداد مي يافته است .
گفتني است كهندژ شهر تاريخي توس در شمال آن قرار گرفته و ارگ آن محل حكمراني حاكمان و واليان توس بوده است .
قرار است در راستاي تبديل كهندژ توس به محوطه گردشگري پس از شناسايي كامل اين ورودي از آن به عنوان محل رفت و آمد به داخل كهندژ ، دوباره مورد استفاده قرار گيرد .
در ادامه چهارمين فصل كاوشهاي باستان شناسي ، در شهر تاريخي توس ، محل تنها ورودي كهندژ، كشف و مورد كاوش قرار گرفت .
کد خبر 29596
نظر شما