به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، سردار اسماعيل احمدي مقدم در همايش " بررسي نقش روان شناسي ، مشاوره و مددكاري در تامين و توسعه امنيت رواني و اجتماعي " ، افزود: كارشناسان معتقدند فقر و دوران گذارتبديل از يك جامعه سنتي به مدرن در افزايش جرايم و آشفتگي ها موثر بوده و در مورد اغلب جوامع اين موضوع صدق پيدا مي كند ولي بررسي ها نشان مي دهد جوامع پيشرفته از جمله آمريكا رشد جرائم به مراتب بيشتر از كشور در حال توسعه مانند ايران است.
وي اضافه كرد: در ايران متاسفانه سالانه 2200 قتل روي مي دهد اين درحالي است كه در آمريكا با 4 برابر جمعيت ، نرخ وقوع قتل و بسياري از جرائم و آسيب هاي اجتماعي ديگر تا 10 برابر از ايران بيشتر است.
فرمانده نيروي انتظامي در ادامه ، وجود احساس امنيت را از تحقق امنيت مادي و فيزيكي در جامعه مهم تر خواند و اظهار داشت: به لحاظ فيزيكي بايد طوري امنيت را برقرار كرد كه در جامعه ابزار تامين امنيت محسوس نباشد و تامين احساس امنيت به لحاظ ذهني و عيني نيز از وظايف معاونت اجتماعي ناجا است.
وي ساختار پليس و امنيت در جهان را به 2 شكل تهديد محور و جامعه محور دانست و افزود: در ساختار تهديد محور ، اجتماع و جامعه تهديدي عليه حاكميت و پليس محسوب شده و پليس نيز از تمام توان ، تسهيلات و امكانات خود براي بقاي حكومت استفاده كرده و رشد جرايم از اهميت چنداني برخوردار نيست ، نمونه اين ساختار را در دوران حكومت رضاخان شاهد بوديم.
به گفته سردار احمدي مقدم ، پليس جامعه محور كه نيروي انتظامي ايران نيز در آن مسير حركت مي كند ، فاقد هرگونه رويكرد سياسي يعني گرايش به يك جناح ، حزب و گروه بوده و فراسياسي عمل مي كند. در واقع دستگاه حرفه اي پليس با مشاركت شهروندان نسبت به برقراري امنيت اقدام مي كند.
وي با تاكيد بر دوري جستن پليس از شعارهاي توخالي با ادبيات جهاني گفت: تلاش مي كنيم پليس جامعه محور در يكايك نيروهاي اين ارگان مشاهده شود.
فرمانده نيروي انتظامي در ادامه با اشاره به فرآيند امنيت در جوامع گفت: بخش ها و نهادهاي توليد كننده زيرساخت هاي امنيتي اعم از اقتصاد ، فرهنگي ، سياست و.. ، دستگاههاي تامين امنيت و دستگاههاي حمايتي ، تربيتي و قضايي زنجيره اصلي اين فرآيند را تشكيل داده و مكمل يكديگر هستند و اختلال در هريك از آنها موجب كاهش ضريب امنيت در جامعه مي شود.
وي گرايش نيروي انتظامي به ساختار پليس جامعه محور را در افزايش جامعه پذيري و قانونمند شدن مردم در چند سال اخير بسيار موثر دانست و اضافه كرد: بسياري از مسايل انتظامي، امنيتي و ترافيكي مانند استفاده از كلاه و كمربند ايمني كه در ايران طي مدت بسيار كوتاهي نهادينه شده دراروپا نهادينه كردن اين امور تا 15 سال نيز به طول انجاميد.
فرمانده نيروي انتظامي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به راه اندازي مراكز مشاوره در نيروي انتظامي ، تصريح كرد: مراكز مشاوره و مددكاري هم اكنون در700 كلانتري كشور راه اندازي شده و همچنين تمامي مراكز پليس 110 نيزخدمات مشاوره اي ارايه مي كنند و بيش از 600 هزار مراجعه حضوري داريم كه بخش عمده اي از آن منجر به حل و فسخ مي شود.
سردار احمدي مقدم در پايان ، رشد كارهاي علمي و تحقيقاتي را در افزايش امنيت ، انضباط و خدمات اجتماعي موثر دانست و گفت: 11 ميليارد تومان از بودجه سال آينده به بخش اجتماعي و 5 ميليارد تومان نيز براي بخش تحقيقات اختصاص يافته است.
نظر شما