فرهاد نوری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در پساتحریم بازرگانان و فعالان حوزه های اقتصادی نقش کلیدی در رونق اقتصادی خواهند داشت، بیان کرد: دولت سعی دارد با حمایت از بنگاه های کوچک و بزرگ اقتصادی کشور و تقویت حضور بازرگانان و فعالان اقتصادی در بازارهای جهانی فضای مطمئنی برای فعالیت های اقتصادی در کشور فراهم کند.
وی با اظهار اینکه خروج از رکود اقتصادی مستلزم امنیت سرمایه گذاری و اطمینان خاطر بازرگانان در واردات و صادرات است، بیان کرد: بسته حمایتی دولت در بخش اقتصاد گره گشای بسیاری از رکودهای موجود در بخش تولید و صادرات خواهد بود.
مدیرکل خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به رکود ۱۷ درصدی تجارت خارجی طی شش ماهه ابتدای سال اظهارداشت: کشور طی شش ماهه گذشته با رکود اقتصادی مواجه بود. این رکود در بسیاری از ضمینه های اقتصادی از جمله تجارت خارجی تاثیر مستقیم داشت.
به گفته نوری، کاهش واردات و صادرات تجارت خارجی را موثر کرد و این امر در بخش صادرات میعانات گازی ۱۴ درصد و در واردات کالا کاهش ۲۰ درصدی طی شش ماهه ثبت شد.
وی با تاکید بر توجه تولیدکنندگان کالاهای صادراتی بر کیفیت محصول افزود: تکمیل چرخه تولید کالا در حوزه های مختلف می تواند در افزایش صادرات و رقابت پذیری با کالاهای مشابه در بازارهای خارجی موثر باشد. در این بین نباید فراموش کرد کالاهای ایرانی در مقایسه با کالاهای مشابه خارجی در آسیا و حتی کشورهای اروپایی کیفیت بالایی دارد. در آینده نزدیک کالاهای صادراتی روند رو به رشدی خواهد داشت و قیمت هر تن کالاهای وارداتی رو به کاهش است.
نوری با بیان اینکه نگاه دولت حمایت و کمک به بخش تجارت خارجی جدی است، اظهارداشت: آیین نامه ها برای پرداخت کمک سودیارانه های بانکی تدوین می شود. دولت برای حمایت از تجار و بازرگانان چهار تا شش درصد از سود تسهیلات بانکی را برای در اختیار قرار دادن تسهیلات ارزان قیمت پرداخت خواهد کرد. در صورت تصویب نهایی کمک سود یارانه های بانکی شاهد اجرایی شدن و پرداخت تا قبل از پایان سال خواهیم بود. بدین صورت بین ]چهار تا شش درصد سود تسهیلات را دولت پرداخت می کند تا وام های ارزان قیمت در اختیار تجار قرار بگیرند.
نظر شما