به گزارش خبرنگار مهر، سال ۸۵ کلنگ احداث فرودگاه سقز به زمین زده است و از آن روز تاکنون وعدههای متعدد و مختلفی در خصوص احداث و بهرهبرداری از این پروژه مطرحشده است که تا این لحظه تمامی این وعدهها بایگانی شدهاند و سرنوشت این پروژه هم مبهم است.
درحالیکه مسئولان و مدیران وقت کردستان در سال ۸۵ وعده داده بودند که این طرح طی سه تا چهار سال به بهرهبرداری میرسد ولی این زمان به ۱۰ سال رسید و هنوز فرودگاه سقز حدود ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
هرچند که قرار بود با بهرهبرداری از فرودگاه سقز نهتنها شماری از شهرستانهای استان کردستان که حتی استان آذربایجان غربی نیز از منافع آن بهرهمند شود که امروز خود داستان فرودگاه سقز به مسئلهای غیرقابلحل برای کردستان تبدیلشده است.
روز گذشته مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور در سفر یکروزه به استان کردستان از وضعیت این پروژه بازدید کرد و بار دیگر وعده تلاش دولت برای تکمیل و بهرهبرداری از آن را مطرح کرد.
در جریان این بازدید که با همراهی نماینده مردم شهرستانهای سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس، مدیرکل راه و شهرسازی استان، فرماندار و شماری دیگر از مدیران استانی و شهرستانی صورت گرفت، بار دیگر بر اختصاص ردیفهای اعتباری جدید برای این پروژه تأکید کرد.
بهره برداری فرودگاه سقز در دستور کار قرار می گیرد
رحمت اله مه آبادی در جریان این بازدید افزود: استان کردستان از زیرساختهای مناسب حملونقل ازجمله راه مناسب و راهآهن برخوردار نیست و ایجاد فرودگاه سقز برای استان کردستان و استانهای همجوار بسیار حایز اهمیت است و به همین دلیل باید این پروژه هر چه سریعتر تعیین تکلیف شود.
وی بابیان اینکه از دو دهه قبل برای ایجاد این فرودگاه تصمیمگیری شده است ولی این طرح پیشرفت مناسبی ندارد، افزود: برای اتمام فرودگاه سقز، جلسهها و نشستهای نویدبخش و مهمی با استاندار کردستان، نماینده مردم شهرستانهای سقز و بانه، فرماندار، مدیرکل راه و شهرسازی کردستان و شهرداری سقز برگزارشده است.
هرچند که این مقام مسئول کشوری وعده از تعیین تکلیف این پروژه را مطرح میکند که فرماندار شهرستان سقز از مطالعه و تدوین طرح جدید جامع برای این فرودگاه را در سخنان خود اعلام میکند.
علیاکبر ورمقانی هم با عنوان اینکه طرح جدید جامع فرودگاه سقز برای توسعه آن و انجام پروازهای بینالمللی در مرحله نهایی شدن است، اظهار امیدواری کرد با پیگیرهای وزارت راه شهرسازی و استاندار کردستان این طرح مهم به سرانجام برسد.
وی افزود: تمام موارد مربوط به وظایف سیستم اداری شهرستان سقز در خصوص فرودگاه به جدی پیگری میشود و امیدواریم در دولت تدبیر وامید این طرح مهم به بهرهبرداری برسد و به مردم فهیم سقز هدیه گردد.
برای اتمام فرودگاه سقز، یک هزار میلیارد ریال اعتبار موردنیاز است
محمدصادق وجدی، مدیرکل راه و شهرسازی استان کردستان هم با اعلام اینکه باند فرودگاه سقز از پیشرفت ۴۵ درصدی برخوردار است، بیان کرد: تاکنون جهت انجام عملیات عمرانی فرودگاه سقز بیش از ۱۰۵ میلیارد ریال هزینه شده است و برای تکمیل آن بیش از یک هزار میلیارد ریال اعتبار موردنیاز است.
مدیر پروژه فرودگاه سقز هم ، برنامه وزارت راه و شهرسازی برای اتمام فرودگاه سقز را خوشبینانه برشمرد و اعلام کرد: در سال جاری ۳۵ میلیارد ریال از طرف شرکت فرودگاههای کشور برای این طرح اختصاصیافته و از طرف وزیر راه شهرسازی اختصاص ۱۵۰ میلیارد ریال هم قول دادهشده است و اعتبار کلی طرح نیز در سالهای آینده تأمین خواهد شد.
انتظار می رود فرودگاه سقز در دولت دکتر روحانی به بهرهبرداری برسد
نماینده مردم شهرستانهای سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی هم اعلام کرد: برای اتمام فرودگاه سقز از سوی وزیر راه شهرسازی در نشستهای اخیر قول تأمین اعتبار لازم دادهشده است که امید است در دولت دکتر روحانی، به بهرهبرداری برسد.
محسن بیگلری بیان کرد: اتمام فرودگاه سقز نقش مهمی در توسعه همهجانبه و بهویژه پیشرفت اقتصادی با توجه تصویب منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان دارد.
بعد از بازدید مسئولان از فرودگاه سقز، مدیر فرودگاههای کشور با استاندار کردستان نیز دیدار کرد و عبدالمحمد زاهدی نیز در این نشست از تکمیل و بهرهبرداری از فرودگاه سقز بهعنوان یکی از برنامههای اصلی دولت تدبیر و امید خبر داد.
تکمیل فرودگاه سقز در اولویت برنامه دولت تدبیر و امید
عبدالمحمد زاهدی در جلسهای که با حضور مدیرعامل فرودگاههای کشور، نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی و دیگر مسئولین در استانداری کردستان برگزار شد، گفت: دولت تدبیر و امید تکمیل فرودگاه سقز را در برنامه خود قرار داده است.
استاندار کردستان ادامه داد: شرکت فرودگاههای کشور تکمیل باند، عوامل پروازی و طراحی و ساخت پایانه فرودگاه سقز را برعهدهگرفته و امیدواریم بهزودی این فرودگاه به بهرهبرداری برسد.
زاهدی با اشاره به اینکه فرودگاه از مهمترین زیرساختهای هر منطقه محسوب میشود افزود: با توجه به تصویب منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان و نزدیکی این فرودگاه به شهرستان بانه میتواند نقش مهمی در رشد اقتصادی و کمک به ایجاد توسعه پایدار در استان داشته باشد.
استاندار کردستان در پایان از برنامهریزی برای توسعه فرودگاه سنندج با همکاری شرکت فرودگاههای کشور نیز خبر داد.
بهره برداری از فرودگاه سقز با توجه به ضعف در زیرساخت های حمل و نقل استان کردستان یکی از نیازهای ضروری است که باید از سوی مدیران ادارات و سازمان های دولتی این استان در دستور کار قرار گیرد.
نظر شما