به گزارش خبرنگار مهر، جلسه کارگروه اقتصادی آذربایجان شرقی صبح چهارشنبه با حضور مسوولان استانداری و جهاد کشاورزی استان برگزار شد و موضوعات مرتبط با حوزه کشاورزی چون میزان تولید سالانه محصولات در استان، وضعیت منابع آبی در بخش کشاورزی، آخرین گزارش از وضعیت احداث مراکز گلخانه ای در استان و وضعیت تسهیلات بانکی در حوزه کشاورزی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سالانه بیش از ۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی تولید می شود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در این جلسه وضعیت این سازمان را تشریح و تصریح کرد: مساحت کل اراضی کشاورزی استان یک میلیون و ۲۲۲ هزار هکتار است که از این میزان ۸۰۵ هزار هکتار اراضی زیر کشت دیم و ۲۹۴ هزار هکتار نیز اراضی زیر کشت آبی است و اراضی زیر کشت محصولات دائمی نیز ۱۲۳ هزار هکتار وسعت دارد.
کریم مهری در ادامه اظهار داشت منابع آبی استان ۵ میلیارد متر مکعب است که از این میزان دو میلیارد متر مکعب از طریق بارندگی، ۱.۱۴ میلیارد متر مکعب از طریق آبهای سطحی و ۱.۴ میلیارد متر مکعب نیز از طریق برداشت از منابع زیرزمینی است.
وی با بیان اینکه میزان تولید سالانه محصولات کشاورزی استان پنج میلیون و ۲۴۱ هزار تن است بیان کرد : آذربایجان شرقی رتبه اول تولید پیاز، زردآلو، عدس، یو نجه و کندو را داراست و همچنین در زمینه تولید سیب درختی، گوشت قرمز و عسل رتبه دوم را داریم و رتیه سوم در زمینه جمعیت دامی و تخم مرغ، و رتبه چهارم تولید شیر خام و رتبه پنجم تولید نخود، سیب زمینی، انگور و گردو کشور به اذربایجان شرقی اختصاص دارد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان همچنین اظهار داشت: تعداد چاه های کشاورزی دارای مجوز در استان ۲۳ هزار و ۵۷۸ حلقه، چاههای کشاورزی برقدار شده دارای مجوز شش هزار و ۶۹۹ حلقه و سهم چاههای برقدارشده از کل چاههای دارای مجوز ۲۸.۴ درصد است.
وی در پایان باداور شد بخش کشاورزی با برخورداری از ۱۲ درصد تولید ناخالص داخلی ۲۰ درصد اشتغال ۱۳.۲ درصد صادرات غیرنفتی و ۸۰ در صد مواد غذایی مورد نیاز کشور جایگاه ویژه ای در اقتصاد ملی دارد.
پیگیری های لازم برای تحقق سهم ۲۵ درصدی بخش کشاورزی از تسهیلات بانکی استان انجام می شود
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و بینالملل استانداری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از وضعیت احداث مراکز گلخانه ای استان گفت: در همین راستا احداث شهرک گلخانهای آخولای تبریز در سال ۸۴ آغاز شد و زمین های آن در اختیار ۱۳۰ نفر قرار گرفته بود که با اخذ تسهیلاتی به احداث گلخانه بپردازند و با توجه به اینکه آب مورد نیاز مجتمع ها با نرخ صنعتی ارائه میشد امکان پاسخگویی در کشاورزی و گلخانهها را نداشت.
احمد محمدزاده در ادامه با اشاره به اینکه در این جلسه مقرر شد مجتمع گلخانهای با تغییر ردیف به صنایع تبدیلی کشاورزی و مصرف کمتر آب از نرخ صنعتی آب بهرمند شوند، اظهار داشت: در خصوص واگذاری زمین برای احداث گلخانه در شهرستان عجبشیر نیز متقاضیانی که شرایط لازم را داشته باشند، با در نظر گرفتن اولویت های لازم به فرمانداری معرفی می شوند تا زمین در اختیارشان قرار بگیرد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و بینالملل استانداری آذربایجان شرقی در بخش پایانی سخنان خود گفت: بخش کشاورزی سهم ۲۵ درصدی خود را از تسهیلات بانکی استان به طور کامل دریافت نمی کرد که در این جلسه مقرر شد تا در جلساتی که با شورای بانک ها برگزار خواهد شد بخش کشاورزی به طور کامل از این سهم برخوردار شود.
نظر شما