اخیرا دکتر محمد مرندی، در برنامهی «کراس تاک» شرکت کرده است و مباحثهای در بارهی سیاست روسیه و ایران در سوریه انجام داده است.
در طی این مباحثه، دکتر مرندی اشاره میکند که رئیس سابق آژانس اطلاعات دفاع آمریکا اعتراف کرده است که آمریکاییها از پیدایش گروههای تروریستی از قبیل «داعش» مطلع بوده اند، با این حال «تصمیم» گرفته اند که به مخالفان اسد در سوریه کمک کنند.
تحلیلهای زیادی در مورد این مساله خوانده بودم اما نمیدانستم که یک مقام در این ردهی مهم و بالا چنین اعترافی کرده است. از دکتر مرندی خواستم مدرکی در این مورد ارایه دهند و او لینک مصاحبهی «مایکل فلین» رئیس سابق آژانس اطلاعات دفاع آمریکا با شبکهی الجزیره را برایم فرستاد:
الجزیره: …برای شفاف شدن مسئله میپرسم. یعنی دولت [آمریکا] همان زمان میدانست که چنین گروههایی [گروههای تروریستی در سوریه و عراق] هستند و این تحلیل را هم دیده بود و شما هم علیه آن استدلال کرده بودید. خوب چه کسی به آن گوش نداد؟
فلین: خوب دولت.
الجزیره: یعنی دولت چشم خود را بست؟
فلین: نمیدانم چشم بستن باشد یا نه. به نظرم یک تصمیم بود، یک تصمیم از روی اراده بود.
الجزیره: تصمیمی از روی اراده برای حمایت از شورشی که عناصر سلفی، القاعده و اخوان المسلمین در آن حضور داشتند؟
فلین: این تصمیمی از روی اراده برای انجام آن چیزی بود که آنها دارند انجام میدهند. و شما واقعا باید از رئیسجمهور سوال کنید که واقعا او دارد چه کار میکند و چه سیاستی در دستور کار است؟ چون این واقعا بسیار بسیار گیجکننده است. مهدی من امروز اینجا نشستهام و نمیدانم که دقیقا (سیاست دولت آمریکا) چیست.
دکتر مرندی در همان برنامهی تلوزیون آر.تی. به طرف آمریکایی مباحثه میگوید اگر کسی چند ماه قبل این حرف را میزد که آمریکا عامدانه گروههای تروریستی را حمایت کرده است، متهم به پردازش تئوری توطئه میشد، در حالی که امروز کسی که خودش در زمان شکل گیری داعش رئیس اطلاعات پنتاگون بوده است، این حرف را میگوید. (نقل به مضمون)
این ماجرا من را یاد مصاحبهی فرید زکریا با همین دکتر مرندی در سال ۱۳۸۸ (۲۰۰۹) میاندازد. فرید زکریا که به خاطر ناآرامیهای بعد از انتخابات ۸۸ با مرندی تماس گرفته بود و از پاسخهای وی راضی نبود، بنا کرده بود به توهین کردن به شخص مرندی و تصریحا او را با تملق گویان دورهی کمونیستی شوروی قیاس کرد و از عاقبت کارش میترسانید!! مرندی با آرامش خاصی به طور مودبانه پاسخ توهینهای فرید زکریا را داد و در آن حین اشاره کرد که در حین جنگ عراق ـ ایران، دو بار تحت بمباران شیمیایی صدام قرار گرفته است. سلاحهای شیمیاییای که اروپا و آمریکا در اختیار صدام قرار داده بودند. زکریا حرف مرندی را قطع کرد و با متهم کردن مرندی به دروغگویی، ادعا کرد که تنها کمک آمریکا به صدام، در زمینهی فناوریهای کشاورزی بوده است!!
این در حالی بود که طبق مطالب منتشر شده تا آن زمان، دست کم ۱۷ شرکت آمریکایی (بعضاً در تعامل با شرکت های انگلیسی) به ارسال تسلیحات شیمیایی و میکروبی به عراق شرکت داشتند. براساس گزارش کمیته سنای آمریکا در ۲۵ مه و ۷ اکتبر سال ۱۹۹۴ با عنوان «صادرات دو منظوره ادوات جنگی و شیمیایی آمریکا و تأثیر آنها بر پیامدهای سلامتی جگ خلیج فارس»، از سال ۱۹۸۵ تا ۱۹۸۹ محموله های بسیاری از مواد میکروبی را شرکت های آمریکایی مخفیانه به درخواست و بیمه نامه اداره بازرگانی آمریکا به عراق ارسال شده بود.
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در ۳۰ دسامبر ۲۰۰۲ اعلام کرد اسناد پراکنده بیانگر آن است که دونالد رامسفلد، وزیر دفاع کنونی آمریکا، زمانی که عراق علیرغم کنوانسیون های بین المللی، تقریباً هر روزه، از سلاح های شیمیایی استفاده می کرد، به عنوان مأمور سیاسی به بغداد سفر کرد. در ادامه این گزارش تصریح شده است ارتباط آمریکا با صدام در طول سال های قبل از حمله اش به کویت در سال ۱۹۹۰ شامل تبادل اطلاعات در سطح وسیع، فراهم کردن بمب های خوشه ای از طریق یک شرکت قدیمی به نام “چی لین ” و سهولت دستیابی عراق به مواد شیمیایی و میکروبی از سیاست های سری آمریکاست.
اما جالبتر آن بود که در سال ۱۳۹۲، فارین پالیسی فاش کرد که آمریکا در زمان حملهی شیمیایی صدام به ایران، مستقیما به عراق کمکهای اطلاعاتی و استراتژیک نیز کرده است؛ به قسمی که اگر آن کمکها وجود نداشت، احتمالا جنگ در سال چهارم یا پنجم با شکست کامل عراق خاتمه مییافت.
فارن پالیسی مینویسد: در ۱۹۸۸ در کوران جنگ بین ایران و عراق، آمریکا با توجه به تصاویر ماهوارهی متوجه شد که ایران به زودی با استفاده از نقاط ضعف خطوط دفاعی عراق به برتری استراتژیک دست خواهد یافت. مقامات اطلاعاتی آمریکا اطلاعات مربوط به موقعیت نیروهای ایرانی را به عراق دادند، در حالی که «کاملا آگاه بودند» که ارتش صدام از سلاحهای شیمیایی از جمله سارین، گاز عصبی مرگبار استفاده خواهد کرد.
لازم به ذکر است که فرید زکریا یکی از خبرنگاران تحصیل کرده و معتدل آمریکایی است! با این حال اینچنین خود را در میان دوربینهای رسانهی سلطه به نادانی میزند و واقعیتهای مشهود را مخفی میسازد.
نظر شما