۲۱ آبان ۱۳۹۴، ۱۰:۰۰

مشاور وزیر نیرو:

مدیریت بحران آب با عزم ملی امکان پذیر خواهد بود

مدیریت بحران آب با عزم ملی امکان پذیر خواهد بود

زاهدان-مشاور وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: مدیریت بحران آب و ایجاد راهبرد برای مقابله با آن، نیازمند عزم ملی است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حاج رسولی ها چهارشنبه شب در چهاردهمین کنفرانس هیدرولیک ایران در دانشگاه سیستان و بلوچستان اظهار داشت: در حوزه محیط زیست همخوانی نداشتن تقسیمات سیاسی با تقسیمات حوزه آبخیزداری سبب شده این شرکت آن طور که شایسته است حق آبه محیط زیست را مدیریت نکند به طوری که فرهنگ چانه زنی در بخش های مختلف مصرف بر فرهنگ عقلانی حاکم شده است.

وی افزود: باید راهکار مناسب پیدا کنیم، به عنوان نخستین گام در سالهای گذشته وزارت نیرو استقرار مدیریت حوزه ای را آغاز کرده به طوری که بر این اساس در حوزه منابع آبخیز، منابع آب قابل برنامه ریزی را تعریف و در مصارف مختلف مدیریت یکپارچه را مستقر کرده است.

مشاور وزیر نیرو بیان کرد: هم اینک در چهار حوزه اصلی منابع آبخیزداری کشور این مدیریت صورت گرفته و بنا داریم تا دو سال آینده در ۱۷ حوزه بحرانی کشور نیز این مدیریت را گسترش دهیم که موفقیت این امر جز با عزم ملی در تمامی مقامات سیاسی کشور محقق نخواهد شد.

وی گفت: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب پنج محور اصلی در بخش آب شامل نظام جامع مدیریت آب، ارتقای بهره وری، افزایش استحصال و حفظ کیفیت، مقابله با خشکسالی و مهار آبهایی که از کشور خارج می شود مشخص و به عنوان سیاست کلی مدنظر قرار گرفته است.

وی گفت: اتفاقاتی که در یکی دو دهه اخیر در بخش آب افتاده است نشان می دهد که میانگین بارش باران از ۲۵۰میلیمتر در بازه زمانی دراز مدت، به ۲۲۹میلیمتر در یک بازه زمانی ۱۵ساله کاهش یافته و این میانگین در پنج سال اخیر به ۲۰۳میلیمتر کاهش یافته است.

حاج رسولی ها افزود: اکنون منابع آب تجدید پذیر در کشور کاهش یافته اما مصرف کنندگان افزایش پیدا کرده است و این چالش را باید با مصرف بهنیه جبران کرد.

به گفته وی، از ابتدای برنامه پنجم توسعه برای رفع این چالش، برنامه مدیریت حوضه ای که بسیار مهم است و در برنامه ششم نیز دنبال خواهد شد و کاهش وابستگی به منابع آب زیرسطحی و سفره های زیر زمینی اجرایی شده است.

نیازمند برنامه ریزی جامع محور در حکمرانی آب هستیم

وی با اشاره به حکمرانی آب، آن را دارای سابقه ای حداکثر ۱۲ ساله در جهان که از بحران های آب کشورها نشات گرفته است دانست و گفت: در ایران با وجود مسائلی همچون افزایش جمعیت و توزیع نامتوازن آن، تشدید رقابت بین مصارف آب شرب، کشاورزی و صنعتی، مسائل زیست محیطی تالاب ها و دریاچه ها، بارگذاری بیش از حد در حوضه ها، افزایش مناقشات بین استانی و حتی شهرستانی در منابع آب مشترک و وضعیت نامناسب آبهای زیرزمینی، شاهد بروز بحران در بخش آب هستیم.

حاج رسولی های یاد آور شد: منابع آبی مشترک، تاسیسات آبی مشترک، احساس مالکیت بر منابع آب جاری درون استان ها، احساس تبعیض در میزان تخصیص آب و سهم استان ها و کاهش منابع آب به واسطه خشکسالی، زمینه ساز مناقشه و تعارض در بین استان ها شده که آثار و پیامدهایی همچون تحریک افکار عمومی منطقه برای مقابله با طرح های منطقه یا استان های مجاور و یا برگزاری تجمعات محلی، راهپیمایی و طرح اتهام به یکدیگر را به دنبال داشته است.

کد خبر 2965029

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha