به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی عمرانی پیش از ظهر شنبه در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت بیست و سومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بابیان اینکه حدود ۵۰۰ میلیون تومان برای تجهیزات و تعمیرات کتابخانهها در نظر گرفته شد و کتابخانههای استان به ۱۱۰ باب رسیده است، اظهار داشت: با افزایش زیربنای کتابخانههای عمومی رشد دودرصدی در کتابخانههای عمومی داشتهایم.
وی بیان کرد: در سال جاری ۳۰ هزار جلد کتاب به کتابخانههای عمومی استان اضافه شد و کل اعضای در کتابخانههای استان به حدود ۱۲۰ هزار نفر رسیده است.
عمرانی به ۹ نشست کتابخوانها در استان اشاره کرد و افزود: طرح کتابخوان باهدف ترویج کتابخوانی در سراسر کشور و استان در حال برگزاری است و امیدواریم تا پایان سال در همه شهرستانها برگزار شود.
وی در خصوص منابع مالی کتابخانهها از محل بودجه شهرداریهاست، تصریح کرد: نیم درصد بودجه شهرداریهای استان برای کتابخانههای عمومی استان باید هزینه شود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی مازندران با اشاره به مصوبه قانون در سال ۸۳ در خصوص بودجه نیم درصدی شهرداریها برای هزینه کتابخانههای عمومی، اذعان داشت: متأسفانه با توجه به مصوبه قانون، این امر کمتر موردتوجه یا مورد اغفال قرارگرفته است و دفتر امور شهری استانداری برای پرداخت بدهی شهرداریها به کتابخانهها دعوتشدهاند.
عمرانی بیان کرد: از مجموع ۵۸ شهرداری در استان ۲۰ شهرداری به دفتر امور شهری استانداری دعوت و تعهدات لازم برای پرداخت بدهی از آنها اخذشده است.
وی با اشاره به اینکه منزلت و جایگاه علم در روایات و آیات دین مبین اسلام مورد تأکید قرارگرفته است، گفت: در هفته دولت هفت پروژه باب کتابخانه در شهرستانهای استان با هزینه یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به بهرهبرداری رسید که از این تعداد ۶ پروژه روستایی بوده است.
عمرانی بابیان اینکه برای رسیدن به چشمانداز ۱۴۰۴ باید ۲۷۴ باب کتابخانه عمومی در استان احداث شود، اظهار داشت: مازندران با داشتن ۱۱۰ باب کتابخانه عمومی رتبه یازدهم را در کشور کسب کرده است.
وی با اشاره به اینکه باید از ظرفیتهای موجود در استان، اعتبارات دولتی و خیرین برای حل معضل و مشکل کتابخانههای عمومی استفاده کنیم، افزود: باید برای اتمام پروژههای نیمهتمام کتابخانههای عمومی استان از ظرفیت خیرین کتابخانه ساز استفاده کنیم.
نظر شما