به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا کشفی با اشاره به اینکه تولید آب از آبشیرینکنها را بخش خصوصی انجام میدهد، افزود: مطالعات طرح تامین آب شرب برای شهرهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان تا فاصله ۱۰۰ کیلومتری با استفاده از آبشیرینکنها پایان یافته و در یکسال آینده مکانسنجی برای نصب دستگاه آبشیرینکن در این مناطق به منظور تولید یک میلیون آب شرب انجام خواهد شد.
این مقام مسئول در وزارت نیرو با تاکید بر برنامه تامین پایدار آب شرب برای جزاير جنوب کشور اظهارداشت: با تولید ۳۵۰ هزار مترمکعب آب شرب در شبانهروز از طریق آبشیرینکنها، مشکل آب آشامیدنی بسیاری از شهرهای جنوبی کشور به ویژه جزایر برطرف شده و آب سالم و پایدار برای جزایر جنوب تامین شده است.
مدیر دفتر منابع مالی و مشارکتهای غیردولتی آبفای کشور زمان بهرهبرداری این طرح را در ۳ یا ۴ سال آینده اعلام و تصریح کرد: انتقال ۲ میلیون مترمکعب آب آشامیدنی به دشت مرکزی ایران از خلیج فارس و دریای عمان تا یکسال آینده توسط بخش خصوصی اجرا خواهد کرد.
وی، هزینه تولید یک مترمکعب آب شیرین به روش اسموز معکوس و تولید همزمان آب و برق را معادل یک دلار دانست و گفت: قیمت خرید تضمینی آب از بخش خصوصی براساس مقدار تولید، کیفیت، نحوه برداشت آب از دریا و شهر محل تولید با استفاده از آبشیرینکنها از ۸۰۰ تا ۴ هزار تومان و مبلغ دریافتی از مردم بابت آن، قیمت تعرفه تکلیفی تعیین شده از سوی دولت است.
کشفی با اشاره به تاثیر همکاری بانکها و مراکز تسهیلات دهنده با بخش خصوصی برای اجرای پروژهها به نحو مطلوب و در زمانبندی مناسب، اظهارداشت: در قوانین بودجه سالانه و برنامههای ۵ ساله توسعه و قوانین الحاقی، ظرفیت قانونی مناسبی برای همکاری بین نهادهای اجرایی، بخش خصوصی و بانکها در نظر گرفته شده اما نقدینگی بخش خصوصی نکته مهمی است که هماکنون وضعیت مناسبی ندارد و با ارائه تسهیلات کم بهره و بلندمدت از سوی بانکها قابل جبران است.
این مقام مسئول در وزارت نیرو، اختصاص وام ۵۰۰ میلیون دلاری را از صندوق توسعه ملی از قوانین اجرا نشده دانست و گفت: ارائه این وام همزمان با تمام شدن مراحل ساخت آبشیرین کن بندرعباس به عنوان اولین پروژه از طرحهای در حال پایان میتواند مشکل آب آن منطقه را برطرف کند.
نظر شما