۲۵ آبان ۱۳۹۴، ۱۳:۳۰

مديركل ميراث‌فرهنگی استان سمنان:

مستند روستای هدف گردشگری قلعه بالا بیارجمند توليد شد

مستند روستای هدف گردشگری قلعه بالا بیارجمند توليد شد

سمنان - مديركل ميراث‌فرهنگی، صنايع‌دستی و گردشگری استان سمنان گفت: مستند «روستای هدف گردشگری قلعه بالا» بیارجمند شاهرود توليد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره كل ميراث‌فرهنگی، صنايع‌دستی و گردشگری استان سمنان، حسين خواجه‌بيدختی ضمن اشاره به تهیه مستند روستای هدف گردشگری قلعه بالا بیارجمند شاهرود اظهار داشت: اين فيلم مستند با هدف معرفی جاذبه‌های گردشگری این روستا تهيه شده و به زودی از شبكه های ملی و بين المللی صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران پخش می شود.

وي با بیان اینکه اين فيلم به سفارش اين اداره كل و با هدف ترويج بوم گردی و گردشگری در استان سمنان تهيه شده است، ادامه داد: روستای قلعه بالای بیارجمند شاهرود به عنوان روستاهای هدف گردشگری استان، سالانه پذيرای تعداد زيادی گردشگر خارجی است.

به گفته مديركل ميراث‌فرهنگی، صنايع‌دستی و گردشگری استان سمنان، روستای قلعه بالا در ۱۴۰ كيلومتری جنوب شرقی شاهرود و ۲۴ كيلومتری شهر بیارجمند قرار دارد و همجواری با پارك ملّی توران و وجود حيوانات و پرندگان وحشی نادر را مهمترین دلیل جذب گردشگران و طبیعت‌گردان به اين روستا دانست.

خواجه بیدختی با بیان اینکه كوهپايه‌ای بودن اين روستا سبب شده تا ساخت و ساز مناطق مسكوني و زمين‌های زراعی و باغات به صورت پلكانی در آید، تصریح کرد: این امر در کنار کاربرد مصالح سنتی و بومی در ساخت خانه‌ها با اقلیم کوهپایه‌ای بر فراز پهنه‌ای از کویر منظره زيبایی را بوجود آورده است.

وی با بیان اینکه محصولات كشاورزی قلعه بالا از كيفيت بسيار بالا برخوردار است، افزود: عمده محصولان روستا را گندم، جو، فلفل و شلغم تشکیل می دهد و همچنين اين روستا دارای باغات سرسبز انار، گردو، زرد آلو، انجير زرد و انگور است.

مديركل ميراث‌فرهنگی، صنايع‌دستی و گردشگری استان سمنان با تاکید بر اینکه اقامت و شب‌نشینی در قلعه بالا بسیار خاطره انگیز است، اضافه کرد: رصد آسمان شب کویر، آتیشونی (دور آتش نشینی) با سیب زمینی زغالی همراه با آواها و نواهای سرکویری و ساربانی و شنیدن داستان‌ها و افسانه های قدیمی توسط کهنسالان سفري خاطره انگيز را در ذهن به يادگار مي‌گذارد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان شاهرود نیز در این نشست با بیان اینکه مسجد ایلخانی مجموعه تاریخی بسطام مرمت شد، افزود: در این مرحله از مرمت، کار خاکبرداری و سبک سازی، انجام  کاهگل و آجرفرش بام مسجد ایلخانی و نیز بندکشی آجرهای فرسوده انجام شد.

حمیدرضا حسنی با یادآوری اینکه اين مسجد توسط خاندان معماران دامغانی که خالق کتيبه معروف مسجد بايزيد هستند ايجاد و تزئين شده است، افزود: در اين مسجد گچبری‌های زيبايی وجود دارد که در آن نقش و نگار زيادی به چشم می‌خورد اما فاقد خط نوشته است.

 وی تصریح کرد: چند حاشيه گچبری روی پايه‌‌های مسجد باقی مانده و چنين به نظر می‌رسد که سقف سابق اين مسجد خراب شده و بعداً سقف ديگری بر آن ساخته شده است.

مجموعه تاریخی بسطام، آثاری از دوران سلجوقی به بعد را شامل می‌شود و در کنار آن مرقد و صومعه متعلق به «ابویزید طیفور بی عیسی بن سروشان بسطام» ملقب به «سلطان العارفین » از عرفای نامی و مشهور ایران در قرن سوم هجری قمری»، قرار دارد.

مجموعه بایزید بسطامی شامل خانقاه بایزید، رواق صفوی، منار بسطام، مسجد بایزید بسطامی، مسجد بسطام، امامزاده محمد، برج کاشانه ،گنبد غازان خان و مدرسه شاهرخیه است.

کد خبر 2968479

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha