به گزارش خبرنگار مهر سید عباس صالحی ظهر دوشنبه در مراسم افتتاحیه دهمین نمایشگاه کتاب خراسان جنوبی اظهار کرد: یکی از شاخصهای مهم فرهنگی در استان خراسان جنوبی علم پروری و دانشپروری در این منطقه است.
وی بابیان اینکه مدرسه معصومیه بیرجند با داشتن هزاران سال سابقه تاریخی و فرهنگی پشتوانه علم و فرهنگ در این دیار است، افزود: استان خراسان جنوبی در دورههای معاصر در حوزههای متنوع شخصیتهای بزرگی را داشته است.
وی با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی منطقهای است که بادانش و دیانت بهعنوان دو بال پرواز انسانی همراه بوده است، افزود: این منطقه در دورههای مختلف همواره بادیانت و مذهب عجین و سرشته بوده است.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بابیان اینکه کتاب مسیری برای دانش و دینداری است، اظهار کرد: پس از انقلاب اسلامی توفیقات قابلتوجهی در حوزه کتاب داشتهایم.
وی افزود: از توفیقات مهم در حوزه کتاب که مادر آرمان اسلامی است تولید کتاب است.
صالحی بابیان اینکه تعداد عناوین تولیدشده کتاب بعد از انقلاب اسلامی به یکمیلیون کتاب رسیده است، ادامه داد: به همین مناسبت آیین بزرگداشت این کتابها در تهران برگزار میشود.
کاهش ۹ درصدی متوسط تیراژ کتاب در دهه اخیر
وی از چاپ ۷۲ هزار عنوان کتاب در سال ۹۳ خبر داد و افزود: از ابتدای سال جاری ۳۹ هزار عنوان کتاب چاپ داشتهایم که نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد رشد داشته است.
وی بابیان اینکه ۷۳ میلیون نسخه کتاب تولیدشده است، اظهار داشت: در حوزه تولید علم و کتاب مسیر رو به جلویی را در کشور داشتهایم.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از کاهش ۹ درصدی متوسط تیراژ در دهه اخیر خبر داد و افزود: سال گذشته دو هزار و ۸۶ نسخه تیراژ و از ابتدای سال ۹۴ هزار و ۸۹۱ نسخه بوده است.
وی بیان داشت: در حوزه علوم علمی در ۷ ماهه نخست سال شش هزار و ۴۸۶، در حوزه ادبیات ۵ هزار و ۱۷۲ و در حوزه کودک ۵ هزار و ۳۵۸ عنوان کتاب داشتهایم.
مسیر مصرف کتاب حرکتی ندارد
صالحی بابیان اینکه مسیر مصرف در حوزه کتاب حرکت نکرده است، افزود: کتابهای بسیاری خوبی وجود دارد اما مصرف هم به معنای خرید و هم به معنای مطالعه مسیر خوبی را ندارد.
وی با اشاره به اینکه بهانه گران شدن کتاب بعد از حذف یارانه کاغذ و اتفاقات ارزی به وجود آمد، افزود: قیمت کتاب نسبت به نرخ تورم ده سال گذشته تغییری نکرده است.
وی فرصت نداشتن را از دیگر بهانههای متداول کم مطالعه کردن دانست و افزود: اگر کسی ۱۵ دقیقه در روز مطالعه کند در هرسال میتواند ۲۰ کتاب ۲۰۰ صفحهای را مطالعه کند.
صالحی بابیان اینکه کتاب ویترین خوبی در کشور ندارد، ادامه داد: بهاندازهای که در حوزه کتاب تولید داشتهایم ویترین مناسب برای کتابها نبوده است.
وی با اشاره به اینکه وقتی چیزی دیده نشود خرید و خوانده نخواهد شد گفت: کتابفروشیها طی ۱۰ سال گذشته نصف شده است.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از نمایشگاههای کتاب بهعنوان مسکن یادکرد و افزود: در سال ۹۳ بیش از ۱۰ میلیارد تومان بن در نمایشگاههای استانی توزیعشده است.
نظر شما