حجت الاسلام هادي صادقي، رئيس مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما در گفتگو با خبرنگار" مهر" ، باور ديني را اعتقاد به موجودات ما بعد الطبيعه و در رأس آنها خداي متعال دانست و گفت: كسب معرفت يكي از راههاي رسيدن به باورهاي مذهبي است كه خود بر دو نوع است، كسب معرفتهاي بيروني و به دست آوردن معرفتهاي دروني كه از طريق مطالعه آفاق ( تاريخ و طبيعت ) و انفس ( اخلاق ، عرفان و روان شناسي ) حاصل مي شود.
وي در ادامه گفت: يك راه غيرعلمي و بسيار مهم نيز براي رسيدن به باور ديني وجود دارد و آن عمل به اعتقادات و داشته هاي قبلي است كه در فرهنگ اسلامي نيز به آن توجه بسيار شده تا جايي كه در ادبيات ديني ما آمده اگر كسي به آنچه مي داند عمل كند، خداوند علم آنچه را كه نمي داند نيز به وي عطا مي كند.
حجت الاسلام صادقي، گناه را يكي از دلايل عمده بسته شدن درهاي واقعيت دانست و گفت: همه اديان، انسانها را از ارتكاب به گناه و اعمال ناپسند باز داشته اند و اين خاص دين اسلام نيست.
وي در خصوص نسبي بودن زشتي و زيبايي و خوبي و بدي گفت: اگر چه نمي توان راي بر مطلق بودن پديده ها صادر كرد اما آموزه هاي ديني همراه و همسو با اخلاق، كه عام تر از دين است ، بوده و پيامبر دروني انسان نيز او را به حق طلبي، دوري از زشتي ، پرهيز از ظلم و فرا مي خواند.
رئيس مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما اظهارداشت: پايبندي به اصول ديني و اخلاقي انسان را در فهم حقيقت كمك كرده و او را به فطرت خود كه همانا خداجويي و ميل به نيكي و راستي است نزديك مي كنند.
حجت الاسلام صادقي با اشاره به تأثير شرايط بيروني بر روح و روان انسان گفت: اگر چه فطرت امري دروني است اما مسائل اجتماعي و پديده هاي بيروني زمينه هاي بروز گناه را فراهم كرده و انسان را از سرشت حقيقي و اوليه خود دور مي كنند. هر چند باب اختيار باز است و انسانها به اجبار به جانب گناه كشانده نمي شوند.
وي، نقش تعليم و تربيت را در گرايش انسان به خوبي و دوري از گناه، مهم و مؤثر بر شمرد و افزود: مراكز تعليم و تعلم از خانواده ها به عنوان نخستين نهاد تا آموزش و پرورش و رسانه هاي ملي، تأثير به سزايي در رشد و شكوفايي باورهاي ديني در افراد دارند.
وي به ارائه دو ديدگاه متفاوت درباره تلويزيون پرداخت و گفت: بعضي فكر مي كنند ، تلويزيون نقش تعليمي نداشته و تنها وسيله اي براي سرگرمي است بعضي ديگر نيز به جنبه آموزشي سيما تكيه داشته و معتقدند تأثير گذارترين رسانه است تا جايي كه امام خميني (ره) صدا و سيما را دانشگاه عمومي مي دانند.
حجت الاسلام صادقي با بر شمردن ضعفهاي رسانه ملي گفت: گاهي تلويزيون اسير مسائل سطحي و رو بنايي مي شود كه اين به ذات رسانه بر مي گردد و نه چيز ديگر، هر چند اعتقاد داريم بايد به مسائل عمقي تر و جدي تر پرداخت و از صادر كردن پيام مستقيم پرهيز كرد.
نظر شما