به گزارش خبرگزاری مهر، اختلافاتی در روزهای اخیر بین ارتش و دولت اسلام آباد بوجود آمده است که دلیل اصلی آن تنها عملکرد دولت در عمل کردن به «طرح اقدام ملی» در مبارزه با فساد و پولشویی نیست بلکه ریشه این اختلافات در سفر ماه نوامبر فرمانده ارتش پاکستان ژنرال «راحیل شریف» به عربستان سعودی و سفر او به آمریکا بعد از سفر «نواز شریف» است.
حزب «جنبش وفاق ملی» در سطح ملی ارتش پاکستان را مورد نقد قرار داد و دولت به جای برخورد با این عمل طرح کمیته رسیدگی را پیشنهاد کرد. ارتش پاکستان در مبارزه با تروریسم و فساد مالی رهبران حزب «جنبش وفاق ملی» را مورد بازخواست و پیگرد قرار داده بود و بدین سان دامنه اختلافات دولت و ارتش پاکستان افزایش یافته است.
در ۱۰ نوامبر کنفرانسی تحت عنوان «کنفرانس فرماندهان ارتش» در شهر راولپندی پاکستان انجام شد و بعد از آن کنفرانس خبری نیز برگزار شد. در این کنفرانس ارتش نارضایتی خود را از اهمال دولت در عمل به «طرح اقدام ملی» اعلام کرد. روز بعد از طرف سخنگوی دولت بیانیه ای صادر شد که دولت عمل به طرح اقدام ملی را با جدیت تمام پیگیری می کند و تمام ادارات و ارگانها وظیفه دارند در مبارزه با فساد و پولشویی با همدیگر همکاری نمایند.
نواز شریف از سفر ژنرال «راحیل شریف» به عربستان سعودی خوشحال به نظر نمی رسد و اعتقاد دارد که اسلام آباد با خاندان پادشاهی عربستان سعودی ارتباطات تنگاتنگی داریم و لذا فرمانده ارتش باید تمام توجه خود را به سفر به کشورهای دیگر معطوف نماید. نواز شریف ماه گذشته به آمریکا سفر کرده بود و با مقامات دولتی و نظامی این کشور در مورد تمام مسائل نظامی و امنیتی بحث و تبادل نظر کرده بود. این در حالیست که فرمانده ارتش پاکستان برای سفری ۵ روزه به آمریکا سفر کرده است و دولت از این سفر ابراز نگرانی کرده است.
ارتش در عمل به «طرح اقدام ملی» رهبران و کارکنان حزب «جنبش وفاق ملی» را به جرم رشوه و فساد مالی دستگیر و مراکز آنها را در شهر کراچی تعطیل کرد. نمایندگان این حزب در اقدامی اعتراض آمیز از پارلمان ملی و مجلس سنای پاکستان استعفا دادند و این امر باعث نگرانی بیشتر دولت شد و با واسطه گری احزاب و گروه های سیاسی نمایندگان این حزب حاضر شدند استعفای خود را پس بگیرند و افراد دستگیر شده آنها از زندان رهایی یابند. این اقدام صورت گرفته توسط دولت باعث خشم مقامات ارتش به ویژه فرمانده کل ارتش پاکستان شد. مسئله و موضوع وقتی پیچیده شد که «راحیل شریف» خواهان انجام عملیاتی مشابه در ایالت پنجاب برای مبارزه با فساد مالی و پولشویی شد. چون اکثریت ایالت پنجاب پاکستان از طرفدارن حزب «نواز شریف» هستند این موضوع بیش از پیش به خشم دولت نواز شریف افزود.
فرمانده ارتش پاکستان «راحیل شریف» با انجام عملیات «ضرب عضب» در مبارزه با تروریسم و فساد مالی محبوبیتی نزد مردم بدست آورده است و این موضوع باعث اختلافاتی با نواز شریف شده است. پاکستان در طول تاریخ سیاسی خود با پدیده «کودتای نظامی» دست به گریبان بوده است. ژنرال «ضیاء لحق» با کودتای نظامی دولت نخست وزیر وقت «ذوالفقار علی بوتو» را به دست آورد و در اقدامی مشابه ژنرال پرویز مشرف دولت خود «نواز شریف» را با کودتای نظامی بر انداخت و برادران نواز شریف از ترس جان خود به عربستان سعودی گریختند و سالها دور از وطن به زندگی ادامه دادند.
به نظر می رسد اختلافات حال حاضر ارتش و دولت، نواز شریف را بر آن دارد که مدت فرماندهی ارتش پاکستان را تمدید ننماید و از طرفی از کودتای نظامی ترس و واهمه ای شدید به دل دارد.
نظر شما