به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر سید آبادی، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز سه شنبه ۲۶ آبان در مراسم اختتامیه دومین دوره جشنواره تقدیر از افراد و گروههای برگزیده در ترویج کتابخوانی در تالار غدیر مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سخنانی با اشاره به فاصله زیادی که کتابخوانی در ایران با وضعیت مطلوب خود دارد، گفت: بررسی های ما نشان میدهد در هیچ جایی، کتاب خود به خود فروخته و خوانده نمیشود. در ایران بین تولید کتاب و مصرف آن فاصلهای بزرگ وجود دارد که این فاصله را تبلیغ و ترویج کتاب می تواند پر کند.
وی با بیان اینکه تبلیغ ممکن است به خاطر سود اقتصادی که به دنبال دارد، انجام شود، گفت: اما ترویج یک کار داوطلبانه است و جشنواره مذکور هم که از سال گذشته پایه گذاری شد، هدفش به رسمیت شناختن ترویج کتابخوانی به عنوان بخشی مغفول از صنعت نشر در ایران است.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استقبال از این جشنواره را در دو دورهای که تاکنون برگزار شده است، غیرقابل انتظار خواند و افزود: سال گذشته حدود ۹۰ فرد و گروه در جشنواره شرکت کرده اند، اما امسال دو اتفاق تازه افتاد؛ اول اینکه گروه های فعال در دوره اول، در برنامه ریزی دوره دوم جشنواره هم مشارکت داشتند و دیگر اینکه شاهد همکاری صمیمانه بنیاد ملت وابسته به بانک ملت برای حمایت از جشنواره ترویج کتابخوانی بودیم.
سیدآبادی همچنین به تقدیر از نهادها و افرادی که در ترویج کتابخوانی در جامعه مشارکت دارند، در بخش ویژه دومین دوره این جشنواره و در گروه هایی مانند امامان جمعه، مهدکودک ها، معلمان و کتابفروشی ها سخن گفت و یادآور شد: چند روز قبل درباره نحوه برگزاری دوره سوم این جشنواره هم تصمیم گیری شد، که بر این اساس یک شورای هماهنگی متشکل از نمایندگان بنیاد ملت، تشکل های مردمی و معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و همچنین یک شورای برنامه ریزی توسط تشکل ها برای جشنواره سال بعد ایجاد شد.
به گفته مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، محسن حاجزینالعابدینی به عنوان دبیر شورای برنامه ریزی سومین دوره جشنواره تقدیر از افراد و گروه های برگزیده در ترویج کتابخوانی انتخاب شد.
در این مراسم همچنین، مسعود غلامپور راد مدیرعامل بنیاد ملت وابسته به بانک ملت (حامی جشنواره یادشده) در سخنانی کتاب را ناب ترین محصول فرهنگی دانست و ادامه داد: بانک ملت در راستای ایفای مسئولیت های اجتماعی خود اهمیت ویژه ای به مقوله توسعه و ترویج کتابخوانی داده است و فعالیت هایش را در حوزه مدرسه سازی و ساخت تجهیز خانه های بهداشت متمرکز کرده است.
وی با اشاره به حذف مجموعه مدیریتی بانک ملت برای ایفای مسئولیتهای اجتماعی خود از تهیه طرحی با عنوان «ملت کتابخوان» خبر داد و اظهار کرد: افقی که برای این طرح در نظر گرفته شده این است که ما به عنوان ملتی کتابخوان در جهان معرفی شویم. ما تلاش کرده ایم این افق را با یک برنامه ریزی مشخص به پیش ببریم البته در این مسیر نیازمند همکاری، همت و ابتکار هستیم.
مدیرعامل بنیاد ملت وابسته به بانک ملت با اشاره به همکاری بنیاد ملت با سه نهاد فعال در حوزه کتابخوانی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، نهاد کتابخانه های عمومی کشور و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان توضیح داد: با همکاری نهاد کتابخانه های عمومی کشور، طرح تجهیز یکهزار کتابخانه با ۴۰ هزار جلد کتاب را در ماه های پاییز و زمستان امسال اجرایی می کنیم. همچنین با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان جایزه «ملت کتابخوان» را کلید می زنیم و کتابخانه های سیار را در نقاط مختلف کشور راهاندازی می کنیم. با همکاری معاونت فرهنگی وزارت ارشاد هم از جشنواره های تقدیر از افراد و گروه های برگزیده در ترویج کتابخوانی و همچنین پایتخت کتاب ایران حمایت می کنیم.
غلامپورراد بار دیگر با تاکید بر اینکه برای ترویج کتابخوانی در کشور، همه باید دست به دست هم بدهند، آمادگی بانک ملت و بنیاد متبوعش را برای همکاری با نهادها و گروه های فعال در این حوزه اعلام کرد.
در پایان این مراسم و پس از اهدای نمادین تعدادی کتاب از سوی انجمن مردم نهاد حامی در شهر ربط استان آذربایجان غربی به معاونان فرهنگی وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش، برگزیدگان دومین دوره جشنواره تقدیر از افراد و گروههای برگزیده در ترویج کتابخوانی معرفی و با اهدای جوایزی از آنها تجلیل شد.
نظر شما