به گزارش خبرنگار مهر، عاطفه زارعی ظهر سهشنبه در مراسم افتتاح نخستین اتوبوس مطالعه در همدان افزود: در طول سال خادمان فرهنگ به گسترش اندیشهها و تحکیم بنیانهای فکری کمک میکنند تا با ساختارهای فکری و فرهنگی جامعهای بهتر از دیروز داشته باشیم.
وی بابیان اینکه هر دوره و نسلی که میگذرد به عرصه فرهنگی بیش از مسائل دیگر توجه میشود، اظهار داشت: اگر امروز ایستگاه مطالعه یا کتابخانه جدیدی ایجاد میشود به معنی بازدهی زودهنگام نیست بلکه در نسلهای بعد شاهد اثرات آن خواهیم بود.
زارعی به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر در دسترس بودن منابع کتاب اشاره و بیان داشت: در این راستا باید زیرساختهای فرهنگی را تقویت و ایستگاههای مطالعه جدید را راهاندازی کنیم.
وی تأکید کرد: بیشتر ایستگاههای مطالعه باهدف در دسترس بودن منابع اطلاعاتی برای عموم مردم بهویژه افرادی که در صفهای انتظار هستند و اوقات فراغت بیشتری دارند راهاندازی میشوند.
زارعی در ادامه بابیان اینکه بیشتر ایستگاههای مطالعه سطح استان همدان، ایستگاههای ثابت بودند، گفت: امروز با همکاری شهرداری و سازمان اتوبوسرانی همدان ایستگاه مطالعه سیار در سطح شهر همدان راهاندازی شد.
وی افزود: در راه اندازی ایستگاه مطالعه سیار اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان وظیفه تأمین منابع و بهروز کردن آن را بر عهده دارد.
زارعی همچنین به تهیه نقشه پراکندگی جغرافیای کتابخانههای عمومی استان اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس بررسیهای انجامشده به این نتیجه رسیدیم که برخی از مناطق فاقد زیرساختهای مناسب کتابخانهای هستند که بهتر است اتوبوس مطالعه درجاهایی حرکت کند که مردم کمتر کتاب در دسترس دارند و در مسیرهای طولانی تردد میکنند.
وی بابیان اینکه در حال حاضر ۲۲ ایستگاه مطالعه ثابت در استان همدان وجود دارد، عنوان کرد: استان همدان سومین استانی است که ایستگاه مطالعه سیار را راهاندازی میکند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان بیان داشت: برای آموزش شهروندان باید زیرساختهای الکترونیک و سواد اطلاعاتی مردم را افزایش دهیم و به این نکته توجه داشته باشیم که سواد، فقط خواندن و نوشتن نیست و باسواد بودن زمانی اتفاق میافتد که فرد مطالعه و همراه بامطالعه فکر کند.
زارعی با اشاره به اینکه شعار نهاد کتابخانههای عمومی «باید با کتاب زندگی کنیم» است، گفت: در زندگی نباید همه اتفاقات و مسائل را تجربه کرد بلکه میتوان از تجربه دیگران که در کتابهای مختلف بیانشده و دامنگیر افراد جامعه است استفاده کرد.
وی بابیان اینکه امیدواریم باهم افزایی سایر دستگاههای فرهنگی گامهای مؤثری در راستای افزایش مطالعه در جامعه برداریم، افزود: یکی از مسائل مهم در مطالعه این است که کتاب را به گردش دربیاوریم چراکه کتابها در ایستگاههای مطالعه ثابت منتظر مشتری هستند اما با اجرای طرح کتابخانه سایر کتاب را در هرجایی که افراد حضور دارند ارائه میدهیم.
زارعی در پایان یادآور شد: توسعه ایستگاههای مطالعه سیار در مناطق شهری و روستایی با همکاری شهرداری و برخی ادارات بهمنظور ارتقا فرهنگ مطالعه در دستور کار اداره کل کتابخانههای عمومی استان قرار دارد.
نظر شما