به گزارش خبرنگار مهر، علی ورودی بعدازظهر سهشنبه در حاشیه بازدید از نمایشگاههای کتاب مدارس ناحیه یک در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: نبود پست کتابدار موجب شده است برنامههای مدارس در ترویج مطالعه و فرهنگ کتابخوانی آنچنانکه باید نظم و انضباط نداشته باشد.
وی بابیان اینکه توسعه جوامع باید از مدارس و آموزشوپرورش برنامهریزی شود، متذکر شد: متأسفانه در حالی به این ضرورت غفلت میشود که رمز موفقیت کشورهای توسعهیافته و پیشرفته توجه به آموزشوپرورش و توجه به مقوله کتاب و کتابخوانی است.
مدیر آموزشوپرورش ناحیه یک اردبیل با تأکید به اینکه ما در موضوع آب در کشور شاهد افراط و در موضوع کتاب شاهد تفریط هستیم، ادامه داد: آموزشوپرورش در این خصوص مورد بیمهری است و ازجمله اینکه کتابهای کتابخانهها بهروز نیستند.
ورودی تزریق نشدن اعتبارات مناسب و بهروز نبودن کتب را ازجمله مشکلات مدارس در ترویج فرهنگ مطالعه عنوان و تأکید کرد: تا زمانی که به این نیاز توجه نشود نمیتوان انتظار داشت برنامههای فرهنگساز ازجمله نمایشگاههای کتاب تأثیرگذار باشند.
وی در خصوص ابتکار برخی مدارس در تجهیز کتب خود و تشکیل کتابخانههای کلاسی، اضافه کرد: هرچند ۸۰ درصد کلاسهای درس در ناحیه یک برخوردار از کتابخانه کلاسی است اما لازم است اعتبارات مناسب به این حوزه اختصاص یابد.
مدیر آموزشوپرورش ناحیه یک اردبیل متذکر شد: در برخی از مدارس بهواسطه جلب مشارکت اولیا و مربیان اقداماتی صورت گرفته و وضعیت کتابخانهها بهبودیافته است اما متأسفانه خیرین فرهنگی در استان اندک هستند و لازم است در این خصوص کار شود.
ورودی به طرح پیشنهاد زنگ مطالعه در مدارس از سوی ریاست جمهوری اشاره کرد و افزود: بررسیها نشان میدهد چنین زنگی باهدف ترویج مطالعه بهویژه مطالعهای که بار علمی دانشآموز را ارتقا دهد ضروری است.
وی از برپایی نمایشگاه در ۳۵ مدرسه متوسطه و ۱۵ مدرسه ابتدایی ناحیه یک اردبیل خبر داد و تأکید کرد: در این مدارس سه هزار جلد کتاب در معرض دید دانشآموزان قرار گرفته است.
به گفته مدیر آموزشوپرورش ناحیه یک اردبیل نمایشگاههای کتاب مدارس میتوانند زمینهساز علاقهمندی دانشآموز برای استفاده از کتب غیردرسی باشند.
نظر شما