به گزارش خبرنگار مهر، علی زرافشان در دوره «طرح تعالی مدیریت مدرسه» که پیش از ظهر امروز چهارشنبه در کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: برنامه تعالی مدارس در سند تحول مطرح شده و امید داریم این برنامه در سطح ملی با نحوه کار تعالی انجام و در افق ۱۴۰۴ چشم انداز نظام تعلیم و تربیت را در سطوح عالی نظارهگر باشیم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش مدرسه را کانون تحقق چشم انداز نظام تعلیم و تربیت دانست و افزود: وزیر آموزش و پرورش نیز مدرسه را عامل تحقق کیفیت عنوان و برنامه ارتقا مدیریت آموزشگاه ها را مورد توجه قرار داد.
زرافشان چرخش تحول آفرین در نظام تعلیم و تربیت را از مولفه های اصلی برنامه تعالی در سند تحول آموزش و پروش عنوان کرد و گفت: باید به عوامل موثر در ارتقا کیفیت در مدارس توجه شود و در این راستا فرآیند یادگیری به ارتقا کیفیت کمک می کند.
وی هماهنگ و هم راستا حرکت کردن شاخصهای مدیریت مطلوب در مدارس را سبب توفیق در این طرح دانست و گفت: در بحث مدیریت ۲ عامل پیش برنده و بازدارنده وجود دارد و لذا باید عوامل بازدارند را به پیش برنده تبدیل نماییم.
زرافشان حمایت مدرسه، علاقه دانش آموزان، توانمندی معلمان، محتوای آموزشی و حمایت خانوادهها رااز عوامل پیشبرنده یاد کرد و گفت: مدرسه جلوه ای از حیات طیبه است و لذا باید مدل سازی برای رسیدن به چشم اندازمطلوب مد نظر باشد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در برنامه تعالی بر مبنای سند تحول ویژگیهایی برای مدرسه تعریف شده است و لذا در طرح تعالی آنچه مد نظر است ارتقا مدیریت مدرسه است نه ارتقا مدیر.
وی اجرای طرح تعالی و توفیق در این طرح را نیازمند همدلی درون سازمانی عنوان کرد و گفت: مدیر به مثابه عضوی ازتیم دو و میدانی است و پیروزی حاصل تلاش دسته جمعی در این مسیر است.
زرافشان برنامه طرح تعالی را با صحنه تئاتر قیاس نمود و گفت: در این برنامه هر کسی باید نقش خود را ایفا نماید و اولین قدم در رابطه با اجرای برنامههای طرح تعالی در مدرسه تقسیم وظایف است و لذا مدیر یک تنه نباید همه بار مسئولیت را به دوش بکشد.
وی مدرسه را زمینه ساز درک و اصلاح موقعیت توسط دانش آموزان دانست و گفت: در سند تحول بر واژه موقعیت تاکید شده و لذا مهمترین چرخشی که در این سند اتفاق افتاده تعریف واژه تحول است و بر این اساس مهمترین تغییر در آموزش و پرورش فراهم نمودن موقعیت برای تمام ارکان تعلیم و تربیت است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش تعلیم و تربیت را در خدمت موضوعات یادگیری عنوان کرد و افزود: هدف مهم نظام تعلیم و تربیت بسترسازی برای بروز و ظهور توانمندیها و ایجاد فرصت رشد برای دانش آموزان است.
زرافشان ادامه داد: ساحت های علم و فناوری، زیستی بدنی یادگیرنده، زیبایی شناختی و هنری، اقتصادی حرفه ای و اجتماعی و سیاسی از جمله ساحتهای مورد هدف در مدارس است به طوریکه باید به تمام این مقوله ها توجه کرد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: زندگیهای آپارتمان نشینی فرصت جست و خیز و تحرک را از فرزندان ما گرفته و بعد نتیجه می گیریم که دختران ما با مشکل قامت مواجه اند.
زرافشان افزود: هیچ دانش آموزی تنبل و ناکارآمد نیست بلکه هر دانش آموزی در زمینه ای خاص توانایی و استعداد دارد که باید به فعلیت برسد و باید در تمام مراسمات تشویقی دانش آموزان از تمام نمونهها از جمله هنر و حرفه و فن و ورزش و ... تقدیر کرد.
وی گفت: دنیا بعه این نتیجه رسیده که کارآفرینی ویژگی های دارد که باید از پیش از دوران ابتدایی شناسایی و حمایت شود تا درآینده در حوزه کارآفرینی کارهای بزرگی انجام گیرد.
نظر شما