به گزارش خبرنگار مهر، رسول محققیان ظهر پنج شنبه در مراسم افتتاح هجدهمین نمایشگاه بینالمللی فرش دستباف اظهار داشت: کاهش قدرت خرید مردم، ضعف مهارت فروش و بازاریابی به ویژه در سطح بینالمللی، گم کردن راه ورود به بازارهای جهانی و یا پافشاری بر روی چند کشور هدف صادراتی، افزایش قیمت و رقابتی نبودن قیمت تمام شده فرش ایرانی به دلیل مشکلات و نوسان اقتصادی داخل کشور از دلایل اصلی رکود فعلی بازار فرش دستباف است.
وی بیان داشت: همان گونه که برای بخشی از صنعت خودرو با وجود راهاندازی کمپینها و مخالفتها، تدابیری اندیشیده شد و خودروسازان کشور توانستند تا حدودی از بحران خارج شوند، برای هنر - صنعت فرش نیز باید فکری شود و با وضع تسهیلات و یا برنامههای حمایتی، بخشی از دغدغه فعالان این بخش مرتفع شود.
مدیر عامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان تصریح کرد: تولیدکنندگان و هنرمندان فرش دستباف با وجودی که با گذران مشکلات زیادی فرش را تولید و به بازار عرضه میکنند اما کاهش قدرت خرید مردم در سالهای اخیر از یک سو و از سوی دیگر جایگزینی فرشهای وارداتی و غیر اصیل به جای فرش دستباف، بازار فرش دستباف را دچار رکود کرده است.
وی ادامه داد: فرش ایرانی؛ سفیر تاریخ و فرهنگ و هنر، هنرِ صاحب سبک و برند ایرانی در تمام جهان و در تمامی دوره ها، کالایی منحصر به فرد برای توسعه صادرات، اشتغالزایی، اقتصاد ارزآور، حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی و اقتصاد غیر وابسته به نفت است اما این در حالی است که رکود حاکم بر فروش فرش دستباف، فروش داخلی و خارجی این محصول را با چالش مواجه ساخته است.
محققیان گفت: هجدهمین نمایشگاه فرش دستباف در حالی برپا شد که وجه تجاری آن بیشتر مدنظر است و علاوه بر آن باید در کنار نمایش نمونه محصولات متنوع استانهای کشور و به ویژه فرش اصفهان، محلی برای بیان دغدغهها و انتقال آن به دیگر اضلاع و ارکان تصمیم گیرنده باشد.
وی از ایده یابی و آسیب شناسی برای حل مشکلات، به عنوان دیگر تأثیرات برپایی نمایشگاه ها یاد و تصریح کرد: انتظار داریم هنر - صنعت فرش دستباف به مدد این نمایشگاه ها بتواند از شرایط پساتحریم و حضور هیأت ها و گردشگران خارجی، نهایت استفاده را کسب کرده و به روزهای اوج خود بازگردد.
نظر شما