به گزارش خبرنگار مهر، مجید خدابخش شامگاه پنجشنبه در دیدار با سرآمدان و نخبگان اردبیل در خصوص جابهجایی مدیران و روند اعمالنظر در خصوص این جابهجاییها تصریح کرد: جابهجایی مدیر بر اساس ارزیابی عملکرد وی و میزان همسویی با دولت انجام میشود.
وی بابیان اینکه در جابهجاییها ازنظر نمایندگان استفاده میکنم، اضافه کرد: درعینحال تصمیم نهایی با خود بنده است و بنده مسئولیت تمامی عزل و نصبها را به صورت کامل بر عهده میگیرم.
استاندار اردبیل در تشریح مهمترین اقدامات دولت در استان طی دو سال گذشته به تعریف چهار پروژه کلیدی اشاره و تأکید کرد: ازجمله اراضی پایاب سد خدا آفرین شامل سد احمد بیگلو، سد عمارت، سد گیوی، سد بفراجرد، کشت و صنعت و تعریف کشت گلخانهای یکی از این پروژهها بود.
وی افزود: علاوه بر این منطقه ویژه اقتصادی در نمین و منطقه آزاد تجاری در شمال استان به همراه مطالعات معدنی سه زون معدنی سه پروژه دیگری بود که به جد دنبال میشود.
خدابخش با یادآوری اختصاص هشت میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای مهار آبهای مرزی و اختصاص یک میلیارد دلار از آن به استان متذکر شد: این اتفاق در تاریخ استان بیسابقه است.
رئیس شورای اداری استان با تأکید به اینکه این اعتبار باید در مدت چهار سال در پارسآباد، بیله سوار و گرمی هزینه شود، ادامه داد: به دنبال این نیستیم در پی این هزینه گندم تولید کنیم و باید به فکر تولید محصولاتی باارزشافزوده بالا باشیم.
وی تولید بذر بهجای تولد گندم را یکی از راهکارها دانست و افزود: در این خصوص ضروری است صنایع دانشبنیان وارد کار شوند.
خدابخش در خصوص وضعیت منطقه آزاد تجاری با اذعان به استقرار آن در شمال استان، تأکید کرد: باید بتوان کشت و صنعت ایجاد کرد و زنجیره ارزشافزوده را تشکیل داد تا این هزینه به شکل مطلوب بهرهبرداری شود.
وی با اشاره به روابط مطلوب سیاسی با روسیه و فراهم شدن شرایط صادرات به این کشور بیان داشت: باید بتوان از این فرصت به شکل بهینه استفاده کرد.
استاندار اردبیل در خصوص وضعیت منطقه ویژه اقتصادی نمین بابیان اینکه این منطقه در سال ۸۹ مصوب شده بود، ادامه داد: دو هزار هکتار زمین به آن واگذارشده و قرار است گروه سرمایهگذاری شاهد در آنجا سرمایهگذاری کند.
خدابخش با اشاره به تصویب سه شهرستان پارسآباد، بیله سوار و گرمی در محدوده منطقه آزاد تجاری، از روند رو به اتمام مطالعات معدنی استان خبر داد.
وی بابیان اینکه در خصوص توسعه اقتصاد استان به مقوله جدید تعریفشده است، ادامه داد: ازجمله قراردادهای BOT برای مشارکت بخش خصوصی و دولت در احداث و توسعه پروژههای زیر بنایی، دعوت از بنیاد برکت برای مشارکت در طرحهای نیمهتمام و راکد و راهاندازی پارک علم و فناوری را میتوان نام برد.
وی با اذعان به اینکه دولت اجازه سرمایهگذاری ندارد و اشتغال در بخش دولتی نیز وجود ندارد، متذکر شد: فرصت صندوق نوآوری و شکوفایی از اقدامات قابلتوجهی است که در دو سال گذشته با ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار تأسیس شده است و میتواند از شرکتهای دانشبنیان حمایت کند.
رئیس شورای اداری استان با اشاره به فعالیت هفت شرکت دانشبنیان در استان اردبیل به امتیاز استفاده از تسهیلات این صندوق اشاره کرد و افزود: علاوه بر این برای شرکتهای دانشبنیان معافیتهای مالیاتی پیشبینیشده است.
استاندار اردبیل بهضرورت معرفی قابلیتهای استان به سرمایهگذاران تأکید کرد و افزود: بنده در جلسه معارفه به این محدودیتها تأکید کردم و چاره کار را استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و سرمایهگذاری غیردولتی معرفی کردم.
خدابخش به فعالسازی ۱۲ واحد تولیدی راکد باقیمانده از دولت قبل اشاره و تصریح کرد: برخی پروژهها نیمهتمام رهاشده بود و سرمایهگذاران رفته بودند که سعی کردیم آنها را مجاب کنیم برگردند.
وی بابیان اینکه ازجمله این پروژه ه پل معلق مشگین شهر است، اضافه کرد: علاوه بر این مجتمع آفتاب نیر، کارخانه قارچ سبلان و کارخانه شیرآلات قهرمان است.
وی با ابراز امیدواری به تعریف پروژههای جدید بعد از لغو تحریم ها در ایران بیان داشت: با فراهم شدن شرایط مطلوب تا ۲۰ سال آینده برای هر نوع سرمایهگذاری مشکلی نخواهیم داشت.
استاندار اردبیل به شروع عملیات اجرایی بخش بخار سیکل ترکیبی نیروگاه گازی سبلان از محل تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی به مشارکت بنیاد برکت برای احیای چهار واحد تولیدی شامل فولاد سپهر سبلان، آرتا سرم، شمیم شهد نوش و زر کود اردبیل اشاره کرد.
به گفته رئیس شورای اداری استان وظیفه دولت حمایت از بخش خصوصی است و باید نگاهها به بخش خصوصی حمایتی بوده و به عنوان منشا خیر و برکت دیده شود.
وی با تأکید به تامین زیرساخت ها از سوی بخش دولتی به فعال شدن ستاد تسهیل با هدف رسیدگی به مشکلات واحدهای تولیدی اشاره کرد.
خدابخش در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت گمرک اردبیل بابیان اینکه هیچ مشکلی در فعالیت این گمرک وجود ندارد، افزود: بازارچه نیز به نفع ساکنین هر دو کشور به ویژه ساکنین منطقه مرزی است.
استاندار اردبیل به تکمیل پروژه استادیوم علی دایی با تزریق اعتبار از طریق وزارت راه و شهرسازی اشاره کرد و بابیان اینکه این پروژه نیمه تمام است، تصریح کرد: باید زمینه ای فراهم شود با تکمیل فضاهای ورزشی در استان چندین مسابقه بین المللی و آسیایی برگزار شود.
رئیس شورای اداری استان میدان سرپوشیده دو میدانی استادیوم علی دایی را بی نظیر در کشور دانست و تأکید کرد: انتظار می رود مسابقات آسیایی دو میدانی در سال آینده در این استادیوم برگزار شود.
وی در خصوص وضعیت راه آهن با اشاره به هزینه کرد سه هزار میلیارد ریال برای آن تأکید کرد: در طرف میانه پروزه مشکلاتی دارد و ۲۰۰ میلیون یورو پول لازم است تا تکمیل شود.
استاندار اردبیل بهضرورت تخصیص اعتبار به این پروژه از محل فاینانس خارجی تأکید و اضافه کرد: اظهاراتی طرح شده که مسیر اول تغییر یابد اما این مسیر قطعی است.
خدابخش همچنین بهضرورت حمایت دولت از احزاب قانونی و سازمانهای مردمنهاد تأکید کرد و افزود: درعینحال احترام به رسانه و آزادی نقد از اهداف دولت است و در این دو سال اجازه ندادیم فردی علیه فرد دیگری صحبت کند و نگاهها نگاه تخریبی نیست.
نظر شما