به گزارش خبرنگار مهر در مشهد دكتر "حميد رضا صفاري" با بيان اين مطلب افزود: انتقاداتي بر نحوه تنظيم بودجه سال آينده وارد است كه از آن جمله مي توان به عدم توجه دقيق به تمام فعاليت هاي دانشگاه ها و مراكز پژوهشي به لحاظ افزايش كارايي و نوآوري، توجه كامل به سند چشم انداز قانون برنامه چهارم توسعه و استخراج برخي از هزينه ها از جمله اعتبارات اعضاي هيات علمي، هزينه هاي سرانه خريد نشريات و ... پرداخت.
وي اظهار داشت : بودجه تصويبي دانشگاه ها و مراكز آموزشي عالي بر مبناي كيفيت خدمات و محصولات (تربيت دانشجو و توليد سرمايه)، رقابت بين دانگشاه ها و مراكز پژوهشي، نوآوري و كارآفريني مبتني بر دانايي و بهبود كارايي و بهره وري است.
"صفاري" با انتقاد از نحوه تخصيص اعتبارات و هزينه ها به موسسات پژوهشي گفت: متاسفانه در بودجه سال آتي مواردي چون فرصت هاي مطالعاتي، كمك به ارتقا و بهره وري اعضاي هايت علمي، فضاي سبز و موارد مشابه كلا حذف شده است.
وي يادآور شد: با وجود اينكه برنامه هاي موجود در قانون سال 84 در عناوين كلي آموزش و تحقيقات گنجانده شده بود اما در برنامه هاي وزارت علوم برنامه هايي چون تحقيقات دانشگاهي، توسعه فناوري، فضاهاي پژوهشي و فناوري، آموزش متوسطه نظري، آموزش كارداني، كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري تخصصي و حرفه اي به لحاظ ارتقا كيفيت گنجانده شده است.
وي در خصوص درصد بودجه بندي سال آتي براي وزارت علوم اظهار داشت : 7/66 درصد بودجه آموزش عالي در سال آتي به برنامه هاي آموزشي، 6/9 درصد به برنامه هاي پژوهشي، 3/10 درصد به امور رفاهي و فرهنگي، 5 درصد به بازنشستگان اختصاص يافته است. 4/8 درصد بودجه نيز به ساير خدمات اختصاص مي يابد.
نظر شما