۳ آذر ۱۳۹۴، ۱۳:۳۰

تحلیل بین الملل:

تشدید اختلافات خطیب افراطی لال مسجد و دولت پاکستان

تشدید اختلافات خطیب افراطی لال مسجد و دولت پاکستان

خطیب افراطی لال مسجد پاکستان برای اجرای آنچه وی شریعت خواند و یافتن دامادش مهلتی ۲ هفته ای به دولت پاکستان داد.

گروه بین الملل: در سال ۲۰۰۷ میلادی «پرویز مشرف» رئیس ستاد ارتش پاکستان و رئیس جمهور وقت پاکستان به نیروهای امنیتی دستور داد افرادی را که در «لال مسجد» تحصن کرده بودند مورد هدف قرار دهند و این دستور در واقع از سوی مقامات آمریکایی به پرویز مشرف دیکته شد، چون آمریکاییها معتقد بودند که طلابی که در این مسجد وnمدرسه آن در حال آموزش هستند تحت نظر طالبان پاکستان و برای عملیات تروریستی در حال آموزش هستند. در حمله نیروهای امنیتی به «لال مسجد» حدود ۱۰۰ نفر کشته شدند و برادر خطیب افراطی لال مسجد بنام «عبدالرشید غازی» نیز کشته شد و خطیب این مسجد «مولانا عبدالعزیز» با پوشیدن چادر زنانه از مهلکه جان سالم بدر برد اما توسط نیروهای پلیس دستگیر شد.

مولانا عبدالعزیز که تفکرات تکفیری تروریستی در سر می پروراند و از طرفدارن طالبان و داعش در پاکستان است در فکر انتقام و رسیدن به خواسته های خود است. اخیراً «عارف نظامی» روزنامه نگار ارشد پاکستانی در گفتگوی خود با شبکه تلویزیونی ۲۴ به این موضوع مهم اشاره کرده است که همسر مولانا عبدالعزیز بنام «امه حسان» که مدیریت مدرسه «جامعه حفصه» را در اسلام آباد بعهده دارد از «ابوبکر البغدادی» خواسته است تا در بوجود آوردن داعش در پاکستان به او کمک نماید و اینگونه ارتش و دولت پاکستان به شدت حرکات مولانا عبدالعزیز و همسرش را دنبال می کنند و هفته پیش مولانا عبدالعزیز در حرکتی نمادین قرار بود برای «اجرای شریعت اسلامی» از لال مسجد با طرفدارانش تظاهرات اعتراض آمیزی به راه بیندازد اما با اقدام به موقع پلیس و نیروهای امنیتی مسجد به محاصره نیروهای امنیتی درآمد و او نتوانست به هدف خود دست یابد.

مولانا عبدالعزیز پس از حمله تروریستی طالبان به مدرسه نظامی در پیشاور پاکستان و کشته شدن بیش از ۱۵۰ نفر دانش آموز اعلام کرد که دولت پاکستان طالبان را عفو کند و عملیات نظامی علیه آنها غیر شرعی است. مولانا عبدالعزیز بطورآشکار و واضع از طالبان دفاع می کند و خواستار مذاکره دولت با آنهاست اما «نواز شریف» نخست وزیر پاکستان و «ممنون حسین» رئیس جمهور پاکستان با درخواست عفو عاملان حمله تروریستی به مدرسه نظامی در پیشاور پاکستان مخالفت کردند و طبق حکم داداگاه نظامی و تایید از سوی فرمانده ارتش پاکستان ۴ نفر محکوم به اعدام هستند و باید حکم به اجرا درآید.

چندی پیش بین مولانا عبدالعزیز و مقامات دولتی مذاکراتی ۲ ساعته صورت گرفت و او خواسته هایی از دولت داشت که عمل نکردن به آن خواسته ها را تهدیدی برای دولت دانست. او از دولت خواست که دامادش که از ژوئن سال ۲۰۱۴ تا کنون مفقود الاثر است بزودی پیدا شود. او معتقد است آژانسهای امنیتی اطلاعاتی دامادش را دستگیر و به مکانی نامعلوم برده اند. از دیگر شرایط مولانا این است که از این به بعد اجازه داده شود در لال مسجد نماز جمعه برگزار شود. مولانا عبدالعزیز که قانون اساسی پاکستان را قبول ندارد از دولت خواسته است به او اجازه داده شود برای «اجرای(نفاذ) شریعت اسلامی» در پاکستان به فعالیتهای خود ادامه دهد و در صورتی که بعد از ۲ هفته خواسته های او عملی نشود تظاهرات گسترده ای را به کمک طرفداران خود در اسلام آباد به راه خواهد انداخت.

این روزها زمزمه های از بوجود آمدن داعش و نفاذ شریعت اسلامی در پاکستان به گوش می رسد و مقامات سیاسی و نظامی پاکستان را نگران کرده است و مقامات در سخنان خود به کرات به این موضوع اشاره دارند که اجازه نخواهیم داد سایه گروه تکفیری –تروریستی داعش به پاکستان برسد. از سویی در ماههای گذشته ما شاهد آن هستیم که خبرهای از دستگیری افراد نفوذی داعش در پاکستان و افغانستان به گوش می رسد و اذهان عمومی را نگران موضوع نموده است. از لحاظ موقعیت جغرافیایی منطقه پاکستان و افغانستان بستر مناسبی برای رشد و نمو گروههای تروریستی دارد و این منقطه از سالیان متمادی بستر هجوم بیگانگان و افراطیون است. لال مسجد کهنه زخمی است که هنوز التیام نیافته است و هر آن ترس آن وجود دارد پاکستان را به ورطه نابودی بکشاند.

شورای مرکزی داعش تصمیم گرفته بود در کشورهای هند، پاکستان و بنگلادش رهبرانی را برای تشکیل گروه داعش در شبه قاره در نظر بگیرد و مولانا عبدالعزیز را بعنوان رهبر داعش در پاکستان انتخاب نماید. از سویی دیگر دادگاه رسیدگی به جرائم جنگی در بنگلادش افراد وابسته به «حزب ملی» و «جماعت اسلامی» را که در جنگ تاریخی سال ۱۹۷۱ میلادی بین هند و پاکستان، از پاکستان واحد حمایت می کردند به اتهام جرائم جنگی اعدام کرده است و شبکه های اجتماعی را در این کشور به دلایل امنیتی قطع کرده است. هند، پاکستان و بنگلادش بخوبی پیام و تهدید تروریستهای داعش را دریافته اند و تدابیر امنیتی ویژه ای نیز برای مبارزه با آن اتخاذ نموده اند.

متعاقب اعدام رهبران دو حزب ملی و جماعت اسلامی در بنگلادش، اسلام آباد به این امر اعتراض کرد.

کد خبر 2974016

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha