به گزارش خبرنگار مهر، محمد اصلانی پیش از ظهر یکشنبه در جلسه شورای فنی استان به خسارات ناشی از سیلاب های اخیر استان اظهار داشت: در سیلاب های اخیر به بسیاری از زیرساخت های استان از جمله زیرساخت های برق، راه ها و پل های استان خسارت وارد شد.
وی با اشاره به اینکه عمر زیرساخت های آسیب دیده بین ۲۵ تا ۳۰ سال است بیان داشت: با توجه به اینکه این زیرساخت ها در سال های اولیه انقلاب که تجربه چندانی برای ساخت آن ها وجود نداشت ساخته شده اند با مجریان آن ها سخت گرفته نشد.
معاون امور عمرانی استانداری لرستان افزود: از این به بعد اگر به تاسیسات و ابنیه ای که در یک دهه اخیر در لرستان ساخته شده اند خسارت وارد شود از طریق مجراهای قانونی با مدیران وقت برخورد خواهد شد.
اصلانی بر ضرورت استفاده از راهنمای پاسیل سازی توسط دستگاه های اجرایی استان در انجام پروژه ها تاکید کرد و گفت: در این راهنما راهکارهای مقابله با سیل آورده شده است لذا با توجه به اینکه لرستان با موضوع سیل درگیر است ضرورت دارد دستگاه های اجرایی از این راهنما استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه دستگاه های اجرایی استان در بحث سیلاب باید محدودیت های پروژه را در نظر گیرند اضافه کرد: به عنوان مثال اگر مدرسه ای در حریم سیل ساخته شود سازمان نوسازی مدارس باید در این زمینه پاسخگو باشد.
معاون امور عمرانی استانداری لرستان یادآور شد: بخش نامه راهنمای پاسیل سازی جنبه توصیه داشته و هنوز به الزام تبدیل نشده است است که اجرای آن از ابتدای سال جاری الزامی می شود لذا مدیران باید این نشریه را با دقت مطالعه کرده و به زیرمجموعه خود توضیح دهند.
اصلانی بر ضرورت ورود بخش خصوصی به اجرای پروژه ها به صورت امانی تاکید کرد و بیان داشت: اجرای کار به شیوه امانی توسط دستگاه های اجرایی از لحاظ کیفیت و هزینه ها مقرون به صرفه نیست لذا نباید دستگاه ها را وارد کارهای امانی کرد و توصیه می شود کمیته نظارت و پیمان از واگذاری کار به شیوه امانی به ادارات جلوگیری کند مگر اینکه استثنایی وجود داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه کمیته نظارت شورای فنی استان باید هر ماه حداقل عملکرد سه دستگاه را مورد بررسی قرار دهد عنوان کرد: کمیته نظارت باید لیست پروژه های عمرانی هر دستگاه را گرته و مورد بررسی قرار دهد.
اصلانی با اشاره به اینکه تا هفته آینده باید چک لیستی متناسب با نوع ابنیه توسط کمیته نظارت تهیه شود افزود: با تهیه این چک لیست به دنبال مچ گیری نیستیم بلکه دنبال ارتقاء کیفی کار در انجام پروژه ها هستیم لذا اگر قصوری از سوی دستگاهها مشاهده شود با آن ها برخورد خواهد شد و با هیچ دستگاهی تعارف نداریم.
معاون امور عمرانی استانداری لرستان با تاکید بر اینکه مدیران دستگاه های اجرایی باید به روند اجرای پروژه ها اشرافیت داشته باشند یادآور شد: مطابق این چک لیست به عملکرد کارفرما، پیمانکار، دستگاه ذی ربط و نماینده کارفرما نمره داده می شود.
در این جلسه مقرر شد موسسه استاندارد، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، دفتر فنی استانداری لرستان و شورای فنی استان ظرف یک هفته کارخانه های دارای صلاحیت تولید بتن آماده در استان که تمامی استانداردها را رعایت می کنند را بررسی کرده تا در جلسه بعدی شورای فنی استان دستگاه های اجرایی مکلف شوند بتن مورد نیاز خود را از این کارخانه ها تهیه کنند.
گفتنی است: مطابق این مصوبه هزینه آیتم خرید بتن در صورت اینکه دستگاه ها از کارخانجات تولید بتن استان بتن مورد نیاز خود را خریداری کنند پرداخت خواهد شد.
نظر شما