مهناز طاهری در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در حال حاضر و به دلیل نبود موزه باستانشناسی اشیاء تاریخی استان البرز در موزههای پایتخت نگهداری میشود.
وی در ادامه به اشیاء تاریخی «خوروین» اشاره کرد و گفت: پس از سه دهه پیگیری مستمر مقامات ایران این مجموعه تاریخی نفیس که بهصورت قاچاق از کشور خارجشده بود به کشور بازگردانده شد این در حالی است که این مجموعه تاریخی متعلق به استان البرز است ولی به دلیل نبود امکانات در موزه ملی ایران واقع در تهران نگهداری میشوند.
طاهری با تأکید بر اینکه مجموعه اشیاء تاریخی خوروین ترکیبی از سفال و فلز و متعلق به عصر آهن است، گفت: این مجموعه پس از بازگشت به کشور به مدت دو ماه در نمایشگاهی در معرض دید همگان قرار گرفت.
سرپرست معاونت میراث اداره کل میراث فرهنگی استان البرز در پاسخ به این پرسش که آیا مکانی برای احداث موزه در استان البرز جانمایی شده است یا خیر، گفت: مکانی در مجتمع ایثار واقع در منطقه کوهسار توسط فرمانداری شهرستان ساوجبلاغ پیشنهاد شد ولی به دلایل امنیتی و حفاظتی امکان استقرار این مجموعه تاریخی در این مکان میسر نشد.
طاهری به دلیل موقیت جغرافیای استان البرز که در مسیر ۱۳ استان کشور قرارگرفته است، احداث موزه باستان شناسی را ضروری دانست.
وی افزود: اداره کل میراث فرهنگی البرز با اداره کل راه و شهرسازی استان مکاتباتی در خصوص واگذاری زمین برای احداث موزه باستانشناسی انجام داده است در صورت واگذاری زمین سازمان میراث فرهنگی برای احداث موزه کمک خواهد کرد.
طاهری با تأکید بر اینکه در استانهای محرومی مثل سیستان و بلوچستان و ایلام موزه باستانشناسی وجود دارد، گفت: این در حالی است که در استان البرز استانی که در مجاورت پایتخت است موزه باستانشناسی وجود ندارد و نبود موزه در البرز فاجعه فرهنگی است.
به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه اشیاء تاریخی خوروین از تپه ای به همین نام در روستای خوروین واقع در شهرستان ساوجبلاغ توسط قاچاقچیان استخراج و به طور غیرقانونی از کشور خارج شده بود. این مجموعه ارزشمند تاریخی در کشور بلژیک نگهداری می شد که پس از سه دهه تلاش مسئولان ایرانی بهمن ماه سال گذشته به کشور بازگردانده شد.
این مجموعه اشیاء تاریخی به گفته رییس سازمان میراث فرهنگی کشور متعلق به دوره اواخر هزاره دوم و هزاره اول قبل از میلاد است و شامل ۳۴۹ شیء تاریخی است که در حال حاضر در موزه ملی ایران نگهداری میشود.
نظر شما