خبرگزاری مهر – گروه استانها: نشست مشترک خانه صنعت، معدن و تجارت استان و سازمانهای ذیربط برای بررسی مشکلات واحدهای صنعتی و معدنی در کارخانه سفال طبرستان شهرستان گلوگاه با حضور مدیران استانی و شهرستانی مربوطه برگزار شد.
در این نشست برخی از تولیدکنندگان مطرح کردند: علاوه بر مالیات بر درآمد و مالیات بر حقوق، مالیات بر ارزشافزوده نیز پرداخت میکنیم و در چرخه تولید هم از مواد اولیه، کالای نیمه ساخته و هم از محصول نهایی مالیات بر ارزشافزوده دریافت میشود در صورتیکه فقط بایستی از کالاهای ساخته شده نهایی این نوع مالیات اخذ شود.
آنان همچنین به سایر مشکلات ازجمله مشکلات بانکی، مالیات بر ارزشافزوده بخش معدن، نقص بعضی قوانین و اجرای ناقص و سلیقهای بعضی دیگر از قوانین اشاره کردند.
محمودقربانی مدیرکارخانه سفال طبرستان صبح دوشنبه در این نشست گفت: سازمانها باید پوست اندازی کنند و با تغییر نگاهها و دیدگاهها، روشها را معطوف به حل مشکلات کنند.
وی تصریح کرد: خیلی از مسئولان در عمل مدافع تولید نیستند و متأسفانه شرایطی فراهم آوردند که حتی در صورت نیازمندی به وام نمیتوان به دنبال آن رفت.
وی در بخش دیگری از سخنانش در رابطه با حوزه مالیاتی اعلام داشت: برخی رویهها و نظرات کارشناسان مالیاتی باعث شد که عملاً کارخانهها مشمول جرائم زیادی شوند و به همین خاطر مالیات سال گذشته شرکت از مالیات سال ماقبل بیشتر شد در صورتیکه در این دوره زمانی تولید و سود کاهش و هزینهها افزایش داشته است.
ستاد تسهیل برای رفع مشکلات ورود یابد
نصراله صدرزاده رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خواستار انعکاس مشکلات در ابتدا به ستاد تسهیل و کارگروه رفع موانع تولید هر شهرستان و در صورت عدم رفع مشکل، به ستاد استانی شد.
صدرزاده خاطرنشان کرد: همگان می دانیم که بعد از حالت تورمی و رکودی دچار تحریمهای سخت و شکننده شدیم که بزودی از آن خارج خواهیم شد اما آنچه مهم است همبستگی و هم افزایی برای کاستن از معضلات و چالشهاست.
حسن رضا دسترنج رئیس انجمن صنایع کانی غیرفلزی خانه صنعت، معدن و تجارت استان نیز با اشاره به اینکه وقتی لیدرهای صنایع استان با مشکلات خاص و حادی روبرو هستند میتوان ادعا کرد که سایر واحدهای کوچک و متوسط وضعیتی به مراتب سختتر دارند.
دسترنج اظهار داشت: اگر کارگران بیکار شوند سازمان تأمین اجتماعی باید تا مدتها بیمه بیکاری پرداخت کنند و دیگر کارخانهای در کار نخواهد بود که سازمان مالیاتی از آن مالیات دریافت کنند پس چهبهتر که همگی تلاش کنیم بنگاههای اقتصادی و واحدهای صنعتی و معدنی سراپا بمانند.
جهانگیر پائی لاشگی معاون برنامهریزی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت: علیرغم مشکلات گذشته متأسفانه معضلات هدفمندسازی یارانهها مزید بر علت شد و به دنبال آن موانع تورم، رکود بهویژه تحریم اتفاق افتاد که همگی دستبهدست هم داد تا وضعیت واحدهای تولیدی اینچنین دشوار شود.
وی ابراز داشت: توسط صندوق توسعه ملی برای بانکهای عامل سهمیه تعیین میشود و سال گذشته رتبه هشتم را در جذب منابع صندوق توسعه ملی دارا بودیم که با رایزنی و تعامل و تلاش میتوان سهمیهها را افزایش داد.
تخصیص ۱۴۳ میلیارد ریال تسهیلات صندوق ملی
وی سود تسهیلات صندوق توسعه ملی را ۱۶ درصد برای مناطق محروم ۱۲ درصد اعلام کرد و میزان کل منابع مالی تخصیصیافته امسال را برای بخش های صنعت، معدن و تجارت و کشاورزی استان جمعاً حدود ۱۴۳ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این میزان در سال گذشته تنها از منابع داخلی فقط برای بخش صنعت و معدن تخصیصیافته بود.
علیاکبر حمزهای مدیرکل مالیاتی استان گفت: در قانون حمایت از تولید رقابتپذیر که اخیراً تصویب و ابلاغشده است، معافیتهای ویژهای برای حمایت از تولید و سرمایهگذاری مدنظر قرارگرفته است و به مدیران ادارات مالیاتی شهرستانها دستور داده شد که به حوزه تولید توجه خاص داشته باشند.
مدیرکل مالیاتی استان با اشاره به اینکه باید بلافاصله مالیات صادراتی برگشت داده شود و به دلیل عدم شفافیت اقتصاد کشور، قانون مالیات بر ارزشافزوده بهخوبی اجرایی نمیشود.
نظر شما