به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری نخستین همایش مدیریت تغییرات فرهنگی و فضای مجازی ویژه فعالان این حوزه در مناطق ۲۲ گانه تهران صبح امروز دوشنبه ۲ آذر در سالن اجتماعات معاونت اجتماعی و فرهنگی منطقه ۶ شهرداری تهران برگزار شد.
مختار روحانی مدیر اداره برنامه ریزی این معاونت و دبیر این همایش در سخنانی در این نشست با اشاره به اینکه از ابتدای سال گذشته با رویکردهایی که در شهرداری تهران در خصوص پرداختن به مباحث حوزههای فرهنگی اتخاذ شده است، گفت: در همین راستا و با هدف رصد و ارزیابی فعالیتهای شهروندان در حوزه IT در سراهای محلات، تصمیم به برگزاری نخستین همایش مدیریت تغییرات فرهنگی و فضای مجازی گرفتیم.
به گفته وی، این همایش چهارشنبه هفته جاری (۴ آذر) در خانه اندیشمندان علوم انسانی در تهران برگزار میشود و بنا بر این است که در این رویداد مشارکت شهروندان و سایر سازمانها و ارگانهای فرهنگی مرتبط با این موضوع به صورت حداکثری جلب شود.
روحانی با اشاره به اینکه جریانات فضای مجازی، جهانشمول است و شهرداری تهران هم با زیرساختهایی که در اختیار دارد میتواند نسبت به آگاهسازی مردم از تهدیدات موجود در فضای مجازی و تبدیل کردن آنها به فرصتهایی برای داده پردازی بر اساس هویت ایرانی اسلامی عمل کند، تاکید کرد: مدیریت تغییرات فرهنگی یکی از محورهای اصلی در حوزه فرهنگی و اجتماعی است و برگزاری نخستین همایش مدیریت تغییرات فرهنگی و فضای مجازی میتواند زمینه ساز ارائه خدمات ویژه به خانوادهها در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و تولید محصولات سالم منطبق با نیازهای مخاطبان باشد.
دبیر نخستین همایش مدیریت تغییرات فرهنگی و فضای مجازی همچنین از برگزاری چهارمین جشنواره وبلاگ و رسانه اجتماعی «شکوفا» در ۳ شاخه وبلاگ نویسی، رسانههای اجتماعی و رسانههای دیجیتال با رویکرد مدیریت شهر تهران، محیط زیست تهران، سبک زندگی و فرصتها و تهدیدات فضای مجازی برای خانوادهها در سال جاری خبر داد و از تمامی شهروندان پایتخت به ویژه فعالان حوزه مجازی خواست با ثبت نام در پورتال محلات شهرداری تهران به نشانی www.mytehran.ir در آن مشارکت کنند.
روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روند فعالیت شهروندان در وبلاگها در سراسر جهان سیر نزولی پیدا کرده و برعکس ما شاهد گرایش روز افزون آنها به حضور در شبکههای اجتماعی هستیم، با این شرایط جشنواره «شکوفا» ه موضوعیتی دارد؟، گفت: درست است که شهروندان از کانالهای مختلفی به تولید محتوا در فضای مجازی مشغولند اما نباید فراموش کنیم که قدیمیترین این تعامل در فضای مجازی به وبلاگ برمی گردد.
دبیر نخستین همایش مدیریت تغییرات فرهنگی و فضای مجازی ادامه داد: تفاوتی که بین وبلاگ و شبکههای اجتماعی از قبیل تلگرام وجود دارد این است که اطلاعات در این شبکهها از بین میرود، در حالی که در وبلاگ باقی میماند و آرشیو میشود. هدف ما از گنجاندن این بخش، رصد وضعیت فعالیت شهروندان در فضای مجازی از حیث ارزیابی تحولات و تغییرات فرهنگی است و مهم برای ما این است که اولاً آن فضای مجازی شرایط فرهنگ سازی را ایجاد کرده باشد و دوم اینکه برای عموم قابل استفاده باشد.
وی همچنین با بیان اینکه هدف از برگزاری این جشنواره تولید محتوای اسلامی و جذاب در فضای مجازی همراستا با آنچه او اهداف ۱۸ گانه معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ذکر کرد، گفت: این جشنواره در دو بخش برگزار میشود؛ قسمت اول برگزاری همایشها و نشستهای حوزه فضای مجازی با محوریت موضوعات جشنواره که در آن دو همایش در سطح فرامنطقه ای پیش بینی شده که با توجه به هفته بسیج، همایش مدیریت تغییرات فرهنگی در فضای مجازی با تکیه بر جنگ نرم، در روز ۴ شنبه هفته جاری، ۴ آذر در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار خواهد شد.
به گفته روحانی قسمت دوم این جشنواره به ارائه آثار و تولید محتوا در فضای مجازی اختصاص دارد که آثار مربوطه توسط کمیته داوران ارزیابی و طی جشنواره ای که در بهمن ماه برگزار میشود، با اهداء جوایز نفیسی از دارندگان آن تقدیر به عمل میآید. بخشهای مختلف این جشنواره را هم وبلاگها و فوتوبلاگها، شبکههای اجتماعی موبایلی، انیمیشن سازی، طراحی گرافیکی و عکاسی شامل میشوند.
نظر شما