۲ آذر ۱۳۹۴، ۱۴:۲۹

در نشست خبری سخنگوی شورای شهر مطرح شد:

توقف منوریل قم در میدان مطهری

توقف منوریل قم در میدان مطهری

قم - سخنگوی شورای اسلامی شهر قم گفت: بنا بر تصمیم شورای شهر قم در جلسه غیر علنی، منوریل فعلا تا میدان مطهری اجرایی می‌شود تا بازخورد آن میان مردم سنجیده شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نعمت‌الله عواطف رستمی پیش از ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به رسالت مطبوعات، اظهار داشت: مطبوعات و رسانه‌های جمعی در عصر حاضر در زندگی تک تک افراد جامعه نفوذ پیدا کرده و هدایت‌گری افکار جامعه را در دست دارند.

وی با اشاره به اینکه مطبوعات عهده دار کشف حقاق و انعکاس واقعیت‌های جامعه هستند، افزود: خبرنگاران واقعی تا تحقق این هدف روح و وجدانشان آرام نمی‌گیرند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به برگزاری دو جلسه غیر علنی شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: مهم‌ترین پروژه‌ای که مردم قم نسبت به آن حساسیت دارند پروژه منوریل است که در این جلسات بحث شد.

وی گفت: این پروژه در سال ۸۸ با طول ۶ و هشت دهم کیلومتر از پارکسوار شمالی تا مصلی با همکاری شرکت مپنا و کیسون با قیمت مقطوع ۱۱۸ میلیارد تومان شروع شد.

عواطف رستمی با اشاره به اینکه در فرایند اجرا دو تغییر صورت گرفت، افزود: یکی اینکه در طول مسیر تغییری ایجاد شده و ۶۰۰ متر از سوی قسمت دپو افزایش پیدا کرد.

وی با اشاره به اینکه افزایش بعدی در سطح ایستگاه بود که هر یک از ایستگاه‌ها هزار متر مربع افزایش مساحت پیدا کرد، ادامه داد: این دو تغییر چالش‌هایی برای پیمانکار ایجاد کرد و با توجه به مشکلات مالی شهرداری و دولت پیمانکار با مشکلاتی مواجه شد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر قم افزود: عبور منوریل از مقابل حرم حضرت معصومه(س) چالش دیگری بود که هنوز به انجام نرسیده ست.

وی با اشاره به اینکه کارشناسان سه گزینه برای حل این مشکل در نظر گرفتند، ادامه داد: عبور از زیر سطح، انحراف هلالی و روی سطح این سه گزینه هستند که هنوز تصمیمی برای انتخاب هیچ یک وجود ندارد.

عواطف رستمی گفت: شورای شهر سال گذشته مصوبه ای را به تصویب رساند و ادامه فعالیت منوریل از مصلی تا پردیسان را متوقف و منوط به راه اندازی فاز اول کرد ضمن اینکه چالش عبور از مقابل حرم هنوز وجود داشت.

هزینه ۲۰۰ میلیارد تومانی منوریل

وی با اشاره به اینکه تاکنون منوریل چیزی در حدود ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه داشته ابراز داشت: قرار باشد تا مصلی تکمیل شود به ۳۰۰ میلیارد تومان نیاز داریم که این گزینه اولی بود که مد نظر شورا بود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر قم گفت: گزینه دوم این بود که تا میدان مطهری منوریل را به صورت کامل تکمیل کنیم که این هم حدود ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه نیاز داشت.

وی گفت: گزینه سوم تکمیل تا میدان مطهری با یک سری کاهش‌هایی در ایستگاه‌ها و واگن بود. واگن‌ها از ۲۰ به ۲ کاهش پیدا کند طوری که ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه بیشتر نیاز نباشد.

عواطف رستمی اضافه کرد: در جلسه‌ای با حضور استاندار این موضوع مطرح شد که امضای این صورت جلسه منوط به تصویب شورای اسلامی شهر قم بود که دو جلسه غیر علنی در این راستا تشکیل شد.

پرداخت ۵۰ میلیارد تومان از سوی دولت

سخنگوی شورای شهر قم با بیان اینکه قرار شد از این ۱۰۰ میلیارد تومان، ۵۰ میلیارد تومان را شهرداری و ۵۰ میلیارد تومان را دولت پرداخت کند ادامه داد: در این دو جلسه نظرات مختلف بررسی شد و شب گذشته مصوب شد که این ۵۰ میلیارد تومان از سوی شهرداری پرداخت شود.

وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی پروژه منوریل ابراز داشت: ایستگاه‌های که الان تا مصلی در نظر گرفته شده از نظر ساختمانی ۷۵ درصد تکمیل و در تجهیزات ۹۰ درصد صورت گرفت. در بخش سیگنالینگ ۶۰ درصد خرید انجام شده و دو واگن در شرکت مپنا حضور دارد. ۸۰ درصد خطوط منوریل هم از نظر پایه و خط آماده است.

عواطف رستمی اضافه کرد: اگر موانع خارجی به وجود نیاید، قرار است در دهه فجر این دو واگن روی خط تست شود. ۹ ماه هم فرصت دادیم تا به صورت اجرایی راه بیفتد.

وی افزود: کل طول منوریل ۱۸ کیلومتر است که قرار است برای فاز دوم یک طرح مطالعاتی دقیقی انجام شود. از جمله اینکه قرار است بازخورد و بهره‌وری فاز اول را ببینیم.

۵ کیلومتر حفاری مترو

سخنگوی شورای شهر قم در ادامه جلسه به تشریح وضعیت دیگر پروژه‌های نیمه تمام در شهر قم پرداخت.

به گفته وی پروژه مترو در حال حاضر به حدود ۵ کیلومتر حفاری شده و قرار است سال آینده فاز اول آن تا میدان مطهری راه‌اندازی شود.

وی با اشاره به وضعیت تقاطع میثم افزود: تا الان حدود ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که تا پایان امسال راه‌اندازی خواهد شد.

عواطف رستمی با اشاره به تأخیر در اجرای پروژه تقاطع شهدای ۱۵ خرداد ابراز داشت: در این پروژه هم وقفه‌ای داشتیم که دلیلش مالی بود چرا که این پروژه صد درصد تهاتری بود و در اجری کار پیمانکار به مشکل برخورد.

وی گفت: حدود ۴۲ میلیارد تومان برای اجرای این پروژه، ۴۳ میلیارد تومان تملک و ۴ میلیارد تومان هزینه جا به جایی تأسیسات این پروژه است.

پروژه تقاطع عمار یاسر و کمربندی امام علی(ع) که نبود آن مشکلات بسیاری را به وجود آورده بود موضوع دیگری بود که سخنگوی شورای اسلامی شهر قم به آن اشاره کرد.

به گفته وی این پروژه با مبلغ ۳۰ میلیارد تومان عقد قرارداد و تجهیز کارگاه شده است که قرار است ۸۰ درصد آن غیر نقدی پیش برود.

عدم اجرای این پروژه برای ساکنان کوچه‌های فرعی عمار یاسر مشکلات بسیاری به وجود آورده بود.

کد خبر 2976618

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha