به گزارش خبرگزاری مهر، در پی سرنگونی جنگنده روسیه توسط ترکیه بسیاری از کشورهای جهان به این حادثه واکنش نشان دادند.
فرانک اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان دولتهای ترکیه و روسیه را به آرامش دعوت کرد و گفت بهتر است این حادثه مذاکرت صلح در مورد سوریه را تحت الشعاع قرار ندهد.
وی سرنگونی جنگنده روسی را حادثه ای خطرناک عنوان کرد و از روسیه و ترکیه خواست برای حل این تنش وارد مذاکرات مستقیم شوند.
دیوید کامرون نخست انگلیس نیز در واکنش به این حادثه خواهان گفتگوی دو کشور روسیه و ترکیه برای حل این بحران شد.
وی روسیه و ترکیه را تشویق کرد به طور مستقیم درباره سرنگون شدن هواپیمای روسی نزدیک مرز سوریه مذاکره کنند تا از هر گونه تنش بر سر این مسئله جلوگیری شود.
دبیر کل سازمان ملل نیز خواستار تدابیر فوری برای آرام کردن فضای پرتنش منطقه شد. دولت ترکیه پس از سرنگون کردن جنگنده روسیه در دو نامه جداگانه به بان کی مون دبیرکل سازمان ملل و اعضای شورای امنیت سازمان ملل، آنها را در جریان حادثه امروز قرار داد.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در واکشن به این حمله گفت تدابیری باید اتخاذ شود تا از تشدید تنش در پی سرنگون شدن هواپیمای جنگی روسی به دست ترکیه، اجتناب شود.
رسانههای ترکیه به نقل از ارتش این کشور مدعی شدند که یک فروند جنگنده اف ۱۶ این کشور، در پی ورود یک جنگنده سوخوی روسی به حریم هوایی ترکیه، آن را سرنگون کرده است.
در پی این اقدام، وزارت دفاع روسیه، قطع روابط نظامی با ترکیه را اعلام و تهدید کرد کشورش هر جنگندهای را که در حریم هوایی سوریه تهدیدی برای مسکو باشد، سرنگون خواهد کرد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه طی دیدار با ملک عبدالله، پادشاه اردن و در واکنش به حادثه سرنگون شدن یک فروند جنگنده این کشور نزدیک مرز سوریه و ترکیه گفت که این حادثه خنجری از پشت توسط دولتهای حامی تروریسم است.
دولت سوریه نیز سرنگونی جنگنده روس را تجاوز آشکار به حاکمیت سوریه خواند و خواستار پاسخگویی دولت ترکیه شد.
یک مقام نظامی در دولت سوریه گفت بدون تردید دولت ترکیه از تروریسم و گروههای تروریستی که در پی عملیات نظامی ارتش سوریه در حال فروپاشی هستند، حمایت می کند.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین نیز در واکنش به این حادثه اعلام کرد که عملیات نظامی روسیه علیه تروریست ها در سوریه ادامه خواهد داشت.
نظر شما