به گزارش خبرنگار مهر، رئیس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر صبح امروز چهارشنبه در اين جلسه كه در سالن جلسات دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر برگزار شد، عنوان کرد: در هفته پژوهش، برنامههای مختلفی در سراسر کشور اجرایی میشود و به همین منظور، ستادی به ریاست استاندار و در مناطق به رياست فرمانداران تشکیل میشود که دو فرماندار آبادان و خرمشهر ریاست ستاد منطقه بزرگداشت هفته پژوهش در جنوب خوزستان را بر عهده دارند.
مسعود صدری نسب، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر را به عنوان یکی از مجریان برنامههای این ستاد در سطح استان خوزستان معرفی و اظهار کرد: امسال برای نخستین بار دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر نیز در کنار آن دو دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور و شهید چمران اهواز و به عنوان سومین مجری برنامههای هفته پژوهش در استان خواهد بود.
وی به برشماری اهداف بزرگداشت هفته پژوهش پرداخت و گفت: شناسایی توانمندی پژوهش، شناساندن و معرفی پژوهشگران برتر، فراهمسازی شرایط همکاری میان صنعت و دانشگاه، ایجاد ارتباط بیشتر میان مراکز پژوهشی و نهادینه کردن فرهنگ پژوهش از اهداف اين هفته است.
معاون برنامهریزی و عمرانی فرماندار آبادان نیز در این نشست به برگزاری مراسم ملی بزرگداشتی با محوریت ارتباط صنعت و دانشگاه در مرکز استان در اواخر آذرماه جاری خبر داد و گفت: این مراسم بزرگداشت ۳۰ آذرماه جاری در اهواز برگزار میشود و به ارتباط صنعت و دانشگاه خواهد پرداخت كه برای اینکه بتوانیم توانمندی ارتباط میان مراکز علم، صنایع و مراکز تولیدی را داشته باشیم و زمینه اقتدار کشور و استان را فراهم کنیم بر ما است که مشارکت در این مراسم مهم ملی را جدی بگیریم.
لزوم مطالعه و شناخت اولویتهای سیستمها
مشاور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند نیز که به نمایندگی از مسئولان این سازمان در جلسه حضور داشت بر لزوم توجه به اولویتها با بهرهگیری از فرصت هفته پژوهش تأکید و بيان کرد: هر سیستم اجرایی، فضایی در خود دارد که نقاط ضعف و قوت و برنامههایی را شامل میشود که برای عملیاتی سازی این برنامهها باید مطالعهای بر نقاط ضعف و قوت، محدودیتها و فرصتهای سیستم داشته باشد.
بیژن پیشبین با بیان اینکه هر دستگاه اجرایی دارای مأموریت انجام وظایف، باید در درون خود مهمترین عامل که نیروی انسانی است را بشناسد، متذکر شد: اگر چه در این هفته به رقابت پژوهشی فکر میشود اما باید این نکته را نیز در نظر داشت که از این راه اولویتها، فرصتها و تهدیدها خارج از سیستم نیز شناخته و با بهکارگیری اولویتها به توسعه دستیافت.
معرفی پژوهشگران به صداوسیما
شهرام مزرعه، مدیر واحد صدا سازمان صداوسیمای مرکز آبادان نیز در سخنان خود در این نشست، آمادگی این سازمان برای انعکاس برنامههای هفته پژوهش را اعلام کرد و افزود: انتظار داریم که یک نفر به عنوان سخنران در ارتباط با سازمان بوده تا در بخش رادیو و تلویزیون و خبر پل ارتباطی ستاد با رسانه مردمی باشد. همچنين پژوهشگران برتر و موضوعات مقالات برتر به صداوسیما معرفی شود زيرا صداوسیما این توان را دارد که پروژههای خوب و دارای قابلیت اجرایی شدن را رسانهای کرده تا این پروژهها شناخته و احتمال بهکارگیری آنها برای توسعه و پیشرفت فراهم شود.
لزوم گرایش دستگاههای اجرایی به سمت مراکز علمی
معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار خرمشهر نیز در سخنان خود بر لزوم حرکت ارگانها و نهادهای اجرای به سمتوسوی دانشگاهها تأکید کرد و گفت: همیشه این انتظار در دستگاههای اجرایی وجود دارد که مراکز علمی به سمت مراکز تولیدی حرکت کنند و این در حالی است که مراکز علمی از بالاترین جایگاه در جامعه برخوردارند. با این وجود در برخی زمانها مراکز علمی و دانشگاهها برای استفاده از دستاوردهای علمی به نهادهای اجرایی مراجعه میکنند و با پاسخ منفی از سوی آنها مواجه میشوند.
سعید حاجیان همچنین با تأکید بر جایگاه بالای علم و پژوهش، عدم حضور برخی مدیران در برخی جلسات مهم اینچنینی را مورد انتقاد قرار داد.
رئیس مرکز فنی و حرفهای آبادان نیز در این نشست با بیان اینکه گاهی رویه معکوس شده و برای ترویج حرفه به مرکز علمی مراجعه میشود اما نتیجه خاصی حاصل نمیشود، تأکید کرد: مراکز فنی و حرفهای آبادان و خرمشهر، دارای مجهزترین کارگاههای کشور هستند و در حال حاضر برخی فنّاوریهای روز همچون استفاده از انرژی خورشیدی در مرکز آبادان وجود دارد و در عرصههایی همچون جوشکاری، آبادان حائز مقام نخست در رده سنی زیر ۲۰ سال و بالای ۲۰ سال است كه آموزشهای داده شده و تجهیزات موجود در مراکز فنی و حرفهای اين دو شهر فرصتی مناسب برای عموم جوانان و دانشجویان و توسعه شهر است.
ارژنگ پور سرخ با اشاره به اينكه دانشگاهها تنها در راستای برگزاری کارگاههای مرتبط با دروس آموزش داده شده در دانشگاهها به مراکز فنی و حرفهای مراجعه میکنند، افزود: گاهی مراجعه مکرر مركز فنی و حرفهای به مراکز علمی منجر به تلقی مادی میشود و این در حالی است که دانشجویان بهصورت رایگان قادر به استفاده از امکانات و آموزشهای مختلف مراکز فنی و حرفهای هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، در این نشست برخی نهادها بر کمرنگ بودن ارتباط دانشگاهها و مراکز علمی تأکید کردند و خواستار بهرهگیری از قدرت علم برای توسعه صنایع موجود در منطقه همچون صنایع دریایی و احیای کشاورزی شدند. همچنين در این جلسه عمده برنامههای پیشبینی شده از سوی نهادهای علمی و اجرایی دو شهرستان خرمشهر و آبادان تشریح و بر لزوم مشارکت همهجانبه ظرف مدتزمانی تعیینشده تأکید شد.
نظر شما