به گزارش خبرگزاری مهر، در دیداری با حضور اعضای دبیرخانه جشنواره مردمی «عمار»، محمد سرور رجایی شاعر و مستندساز افغانستانی، حجت الاسلام عسگر آقایی در منزل پدر شهید مصطفی احمدی روشن، حاج رحیم احمدی روشن به عنوان دبیر اکرانهای مردمی ششمین جشنواره عمار معرفی شد.
در ابتدای این دیدار، سیدرسول منفرد دبیر اجرایی جشنواره مردمی عمار و رضا کبودبند دبیر اجرایی اکرانهای مردمی گزارشی از فعالیتهای جشنواره ارائه کردند.
پدر شهید احمدی روشن، ضمن قدردانی از تلاشهای اعضای دبیرخانه جشنواره عمار با اشاره به یک آیه قرآن گفت: خداوند به خاطر ولایتمداری، استقامت و استکبارستیزی مردم ایران، این ملت را مورد عنایت خود قرار داده است.
وی ادامه داد: بنده دوران انقلاب و جنگ تحمیلی را تجربه کردم و بر همین اساس معتقدم ملت ایران شایسته این انتخاب بوده است و امروز، میبینیم که بعد از گذشت نزدیک به چهار دهه از انقلاب با اهدای هزاران شهید، همچنان در این راه محکم و استوار است.
پدر شهید احمدی روشن افزود: علت این استقامت، بصیرت ملت ایران و اعتقاد مردم به راهی است که در آن قدم گذاشتهاند اما در این راه عمارهایی هم باید باشند تا این حرکت به نتیجه برسد.
شناساندن عمارها، وظیفه جشنواره است
حاج رحیم احمدی روشن با اشاره به خدمات شهید اندرزگو قبل از پیروزی انقلاب و لزوم تقدیر از فیلمسازانی که به این عمارها توجه میکنند، بیان کرد: انقلاب اسلامی ملت ایران برای مردم دنیا به عنوان یک الگو مطرح است، چراکه میبینیم بعد از پیروزی انقلاب، با الگوگیری از آن، بیداری اسلامی در دیگر کشورهای اسلامی شکل میگیرد به عنوان مثال، مردم افغانستان در مقابل ارتش سرخ شوروی میایستند و آنها را از خاک کشورشان بیرون میکنند.
وی ادامه داد: تا زمانی که عمارهایی مثل احمدشاه مسعود معروف به شیر دره پنجشیر در افغانستان بودند، استکبار جهانی جرأت نمیکرد به این کشور وارد شود، اما بعد از به شهادت رساندن وی، براحتی وارد افغانستان شدند.
حاج رحیم احمدی روشن خطاب به دستاندرکاران عمار، اظهار کرد: شما باید این جشنواره را بر اساس شناساندن عمارهایی مثل شهید همت ها، شهید باقریها و شهید باکریها پیش ببرید.
پدر شهید احمدی روشن افزود: جشنواره عمار باید نسبت به شناساندن این عمارها و الگوها اقدام کند، مثلا در زمان جنگ تحمیلی، شهید همت و رشادتهایش به عنوان الگو برای جوانان معرفی میشدند، امروز نیز در زمینه علمی شهیدان رضایینژاد، شهریاری، علیمحمدی و احمدی روشن به عنوان عمارهای انقلاب باید به نسل امروز و آینده شناسانده شوند تا خدای ناکرده مصداق گفته شهید مطهری مبنی بر فراموش شدن قهرمانان انقلاب نشود. به طور مثال، درباره سرداران و قهرمانان مشروطه میبینیم که بدلیل این که اهمیتی قائل نشدند، بسیاری از رشادتهای آنان امروز به فراموشی سپرده شده است.
حاج رحیم احمدی روشن خطاب به اعضای دبیرخانه عمار، گفت: مایه تأسف است که برخی از افراد با نادیده گرفتن رهنمودهای ولی فقیه راه دیگری را میروند، اما اگر عمارهای انقلاب با بصیرت و موقعیتسنجی خودشان عمل کنند، بنابر فرمایش مقام معظم رهبری، دیگر حسینها (ع) به کربلا کشیده نمیشوند و سرشان بر سر نیزهها نمیرود و این وظیفه بر عهده جشنواره عمار است که با نمایش فیلمهای روشنگرانه، رشادتها و فداکاریهای عمارها را به نسل امروز و آینده منتقل کند که این باعث جذب عمارهای دیگری به انقلاب هم میشود.
وی با اشاره به این که برخی میخواهند مانع برگزاری این جشنواره شوند، تصریح کرد: متاسفانه علیرغم اینکه برخی مسئولان ادعای انتقادپذیری و شنیدن نظرات دیگران را دارند ولی در عمل این طور نیست، مثلا بعد از عید امسال، حداقل ۲۰ برنامه سخنرانی مرا در دانشگاهها لغو کردند. چند روز پیش در یکی از دانشگاههای یزد دعوت شده بودم ولی وقتی رفتم مسئولان برنامه را لغو کرده بودند و بعد از مدتی به دعوت دانشجوهای یزدی در یکی از پایگاههای بسیج در زیرزمین سخنرانی کردم.
اکران فیلمهای عمار، باعث سوق پیدا کردن فعالان فرهنگی به مساجد میشود
حجت الاسلام عسگر آقایی معروف به آخوند چینی نیز در این دیدار گفت: یکی از ویژگیهای اکرانهای مردمی عمار، نداشتن محدودیت زمانی در اکرانهای مردمی است به طوری که در تمام طول فیلمهای آن پخش میشوند، به عنوان مثال مستند «آخوند چینی» که مربوط به دوره سوم جشنواره میشود، امروز هم در جاهای مختلف کشور نمایش داده میشود.
وی با اشاره به اکران فیلمهای عمار در مساجد چین بیان کرد: همانگونه که شخصی که وارد مسجد میشود، باید پاک و مطهر باشد، فیلمهایی هم که در مساجد اکران میشود باید دارای محتوای مناسبی باشند و تاکنون پیش نیامده است که کسی درباره محتوای فیلمهای عمار که در مساجد اکران شده، اعتراض کند و این موضوع علاوه بر برکات زیادی که دارد باعث کشیده شدن مردم و فعالان فرهنگی به سمت مساجد هم میشود و به نوعی فرمایش امام(ره) هم مبنی بر این که «مساجد سنگر است، سنگرها را پر کیند»، تحقق مییابد.
محمد سرور رجایی، شاعر و مستندساز افغانستانی نیز در این دیدار، گفت: شهدای ایران و افغانستان ظرفیت فوق العادهای برای اتحاد ملتهای مسلمان دارند و من معتقدم شهدای هستهای نهتنها شهدای ایران بلکه افتخار و شهدای تمام ملتهای مسلمان و مقاوم جهان هستند که در برابر استکبار ایستادگی میکنند.
در پایان این دیدار، نقاشیهای هستهای که در طرح نهضت مردمی نقاشی هستهای برای علیرضا احمدی روشن و آرمیتا رضایینژاد، فرزندان شهدای هستهای جمعآوری شده بود، به پدر شهید احمدی روشن تقدیم شد.
نظر شما