۴ آذر ۱۳۹۴، ۱۸:۱۴

استاد دانشگاه بین المللی امام رضا(ع):

تحریم اقتصادی برای ایران مفید بود/۴۲درصد جهان هدف تحریم‌ آمریکا

تحریم اقتصادی برای ایران مفید بود/۴۲درصد جهان هدف تحریم‌ آمریکا

مشهد- یکی از اساتید دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) گفت: تحریم های اقتصادی برای ایران مفید بود و لذا برداشته شدن تحریم ها مضرات بسیاری برای ما دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، سعید شعرباف در كرسی آزاداندیشی با موضوع رابطه با آمریكا آری یا خیر که عصر چهارشنبه در محل دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) برگزار شد اظهار كرد: تحریم فواید اقتصادی بسیاری برای ما داشته است كه قابل‌مقایسه با آنچه ازدست‌داده‌ایم نیست و امروز نیز اگر این تحریم‌ها برداشته شود مضرات بسیاری برای ما خواهد داشت.

استاد دانشگاه بین‌المللی امام رضا در توضیح این ادعا افزود: در دوره تحریم ایران از جانب سوریه كه صادرات تجهیزات نظامی برای كشور وجود نداشت پروژه‌های صنعت دفاع به دانشجویان ایرانی سپرده شد و دیگر نیازی به سوریه نداشتیم اما به‌محض کمک‌های فرانسه در این رابطه اقدامات و تلاش‌ها برای تولید و دانش داخلی متوقف شد.

وی در ادامه تأکید كرد: امروز عده‌ای فكر می‌کنند واردات پژو ۲۰۶ به نفع ایران است درحالی‌که با پول ایران كارگران فرانسوی سرکار خواهند رفت و باید دانست كاسب تحریم تنها افرادی مانند بابک زنجانی نیستند بلكه افرادی هستند كه همه مشكلات را به تحریم گره‌زده‌اند.

هنوز مرکزی برای آمریکا شناسی نداریم

وی خاطرنشان كرد: در دانشگاه‌های اسرائیل و آمریكا پنل ها و سمینارهای شیعه شناسی و اسلام‌شناسی برگزار می‌شوند اما در كشور ما كه باوجود ۳۵ سال درگیری با آمریكا هنوز یك مركز تخصصی آمریكا شناسی نداریم و حتی در دانشگاه‌ها نیز یك واحد درسی با این رویكرد ارائه نمی‌شود.

استاد دانشگاه بین‌المللی امام رضا ادامه داد: دروس معارف و انقلاب اسلامی در دانشگاه باید به سمت كاربردی شدن حركت كنند و از تكرار مطالب کلیشه‌ای و متنی فاصله بگیرند.

شعرباف با اشاره به اینكه فضای عمومی جامعه نسبت به ضربه‌های تلخ سیاست‌های آمریكائی علیه ایران آگاه است افزود: آمریكا در طول ۱۰۰ سال اخیر ثابت كرده از دیگر كشورها متفاوت بوده است و نه‌تنها ایران بلكه بسیاری از كشورها از تحریم‌های این كشور مصون نبوده‌اند.

۴۲ درصد جمعیت جهان هدف تحریم‌های آمریکا

استاد دانشگاه بین‌المللی امام رضا تأکید كرد: در طول ۵۰ سال اخیر ۴۲ درصد جمعیت دنیا مستقیم و غیرمستقیم هدف تحریم‌های آمریكا قرار داشته که کشورهای آمریكای لاتین در صدر آنها و کشور های چین و روسیه را شامل شده است.

وی با طرح این سؤال كه آیا رابطه با آمریكا می‌تواند به پیشرفت ما كمك كند توضیح داد: در این راستا می‌توان مطالعه تطبیقی انجام داد و با نگاه به سرنوشت كشورهای دیگر چه در اروپا و آسیا به نتایجی دست‌یافت.

شعرباف در ابتدا ژاپن را مثال زد و ادامه داد: مراسم یادبود کشته‌شدگان هیروشیما هرسال در ژاپن برگزار می‌گردد اما آن‌ها هرگز در این مراسم از آمریكا انتقاد نمی‌کنند و باور عمومی را به این سمت هدایت کرده‌اند كه مردم ژاپن در این حادثه خودشان را مقصر می‌دانند.

استاد دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) علت این امر را اهمیت دادن سردمداران ژاپنی به اعتمادسازی در رابطه با آمریكا دانست و افزود: آن‌ها اذعان دارند كه در طول ۷۰ سال این اعتمادسازی را ایجاد کرده‌اند تا بدین‌وسیله آمریکائی‌ها را از جزایری كه متعلق به‌ژاپنی ها است بیرون كنند.

وی بیان داشت: در این رابطه نیز این سؤال وجود دارد كه پیشرفت و تحول ژاپن مدیون رابطه با آمریكا است یا به‌طور اساس این تحولات درون‌زا بوده است؟

ایران در مقایسه با مصر

شعرباف در مقایسه تطبیقی دیگر كشور  مصر را مثال زد و افزود: این كشور مهد روشن‌فکری دنیای عرب باسابقه تمدنی بسیار است كه سابقه انقلاب در این كشور هم‌زمان با انقلاب جمهوری اسلامی ایران است.

استاد دانشگاه بین‌المللی امام رضا ادامه داد: نظر و دیدگاه یك روزنامه‌نگار مصری كه در مسائل سیاسی طرفدار ایران نیست و در بحث سوریه با اقدامات ایران مخالف است در این رابطه بسیار تأمل‌برانگیز است چنانچه این روزنامه‌نگار و دارای عقاید اخوان المسلمین تجربه ایران و مصر را در ارتباط اقتصادی با آمریكا موردبررسی قرار داده است.

وی افزود: این روزنامه‌نگار در نوشته‌های خود اظهار كرده است كه ما و ایران در ۳۰ سال پیش هم‌سطح و در یك رده بودیم اما آن‌ها بعد از انقلاب روش مبارزه و مقاومت با آمریكا را در پیش گرفتند و ما هرسال ۴ میلیارد دلار از آمریكا كمك اقتصادی دریافت می‌کردیم ایرانیان در فشار سیاسی، اقتصادی و جنگ نابرابر قرار گرفتند اما مصر راه تعامل با آمریكا در پیش گرفت.

شعرباف خاطرنشان كرد: بنا بر اظهارات این روزنامه‌نگار، ایران امروز از یك قدرت منطقه‌ای و جهانی برخوردار است اما در كشور مصر ۴۰ درصد مردم بی‌سواد هستند و پیشرفتی نیز درزمینهٔ های علمی و فناوری كسب نکرده است.

ایران متوقف نمی شود

وی افزود: چندی پیش در اندیشكده «بروكینز» میزگردی با حضور افراد متفكر از سایر كشور ها تشكیل شد كه اتاق فكر های متعدد در این اندیشكده با موضوعات مختلف وجود دارد و یكی از پنل ها نیز در رابطه با ایران پس از برجام بود.

وی خاطرنشان كرد: در این برنامه یك استراتژیست اسرائیلی رشد و شتاب علمی ایران را خطرناك ارزیابی كرده و تاكید كرده است كه ایران در طول ۸ سال جنگ از پای ننشسته است و سنگین ترین تحریم های تاریخ نیز نتوانسته رشد این كشور را متوقف کند.

شعر باف افزود: بنا بر گفته این استراتژیست اسرائیلی كشور ایران در دهه شصت سیم خاردار برای جنگ با عراق را از دیگر كشورها وارد می كرد و امروز شهاب سه می سازد و اگر چه با ایجاد تسلیحات پیشرفته فاصله دارد اما رشد این كشور خطرناك می باشد.

 

کد خبر 2978857

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha