عباس شعری مقدم پیش از ظهر امروز در جریان بازدید از شرکت لولهسازی اهواز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هدف از بازدید این بود که دوباره از توانمندیهای داخل کشور دیدن کنیم. این بازدید برایم بسیار مفید بود و از توانمندیهای موجود در خوزستان تحت تأثیر قرار گرفتم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: در برنامه توسعه در نظر داریم تلاش کنیم که دیگر تجهیزاتی از خارج کشور وارد نکنیم و حداکثر استفاده را از توانمندیهای داخل انجام دهیم. یکی از مشکلات توانمندیهای داخلی این است که با تأخیر و کیفیت مواجه هستیم.
وی یادآور شد: طی این بازدید دیدیم که بههیچوجه این مشکل وجود ندارد و شرکتهای داخلی از جمله لولهسازی اهواز تنها منتظر بازار و مشتری هستند تا بتوانند از ظرفیت خود نهایت استفاده را برای توسعه کشور انجام دهند.
معاون وزیر نفت همچنین گفت: از جمله برنامههایی که داریم و سعی میکنیم بهمرور انجام دهیم این است که کاری صورت بگیرد که شرکت لولهسازی اهواز از تمام ظرفیت خود در تولید استفاده کند.
شعری مقدم یادآور شد: خط لوله منطقه دنا، خط اتیلن مرکز استان فارس، خط پاکستان و خط لوله گاز به عراق است که در نظر داریم پروژه آنها را در اختیار لولهسازی اهواز قرار دهیم. خط لوله پاکستان ۵۰۰ کیلومتر و خط لوله دنا نیز حدود ۵۰۰ کیلومتر لوله نیاز دارد.
در انتظار پروژههای بزرگ
عبدالحسین بساق زاده، مدیرعامل شرکت لولهسازی اهواز نیز در این خصوص به خبرنگار مهر توضیح داد: در بازدیدی که معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی از شرکت لولهسازی اهواز داشت، باب خوبی برای تعاملات بیشتر باز شد.
بساق زاده توضیح داد: گاهی دیده شده که در توانمندی شرکت لولهسازی اهواز، تردیدهایی ایجاد میشود که با این بازدید و کارنامهای که این شرکت از خود ارائه داده، دیدیم که این شرکت از نظر کمیت و کیفیت در درجه بالایی قرار دارد.
وی یادآور شد: شرکت لولهسازی اهواز تنها منتظر گرفتن پروژههای عظیم است. تأمین لولههای خطهای لوله ۵۶ اینچ عسلویه به ایرانشهر که حدود ۹۰۲ کیلومتر بود، پنج فاز اول تولید لولههای ۳۲ اینچ پارس جنوبی و خط اتیلن غرب که از پروژههای اخیر این شرکت بود، کارنامه درخشانی از خود به جا گذاشته است.
مدیرعامل شرکت لولهسازی اهواز گفت: انتظار داریم همانطور که مسئولان از شرکت لولهسازی اهواز، بازدید و تواناییها را از نزدیک میبینند این اطمینان ایجاد میشود که این شرکت آمادگی انجام پروژههای بزرگ را دارد.
بساق زاده ضمن ابراز امیدواری از پروژههایی که در آینده قرار است به لولهسازی اهواز داده شود، گفت: امیدواریم بتوانیم این پروژهها را نیز همانند سایر تولیدات به موقع تولید و تحویل دهیم.
وی افزود: تنها مشکل ما در لولهسازی اهواز کمبود پروژه و پرداخت نشدن مطالباتی است که باید از طریق کارفرما به ما پرداخت شود. در صورت بهبود این وضعیت، میتوانیم انجام وظیفه مناسبتری را داشته باشیم.
این مقام مسئول در خصوص تولیدات فعلی شرکت لولهسازی اهواز گفت: این شرکت فعلاً از ۵۰ درصد ظرفیت خود در حال بهره بردن است و انتظار ما از مسئولان این است که با حمایت آنها بتوانیم ظرفیت تولیداتمان را به ۱۰۰ درصد برسانیم تا در خدمت کشور باشیم.
بساق زاده یادآور شد: در صورتی که پروژههای مطرح شده از سوی معاون وزیر نفت به لولهسازی اهواز داده شود، ظرفیت تولیدمان تا حدود ۷۰ یا ۷۵ درصد میرسد. ظرفیت لولهسازی برای تولیدات لولههای نفت ۵۰۰ هزار تن در سال و برای لولههای اسپیرال ۲۲۰ هزار تن است و تا رسیدن به این سطح توانایی زیادی وجود دارد.
وی بیان کرد: مشکلی که مسئولان هم میدانند موضوع نقدینگی و نوع مناقصههایی است که انجام میشود. برای اینکه مناقصات بینالمللی تشویقاتی که از طرف کشورهای خارجی داده میشود و پول نقدی که در اختیار آنها است همیشه ما را به چالش میکشد.
بساق زاده گفت: از بازدید معاون وزیر تشکر میکنم چون این رویکرد آنها باعث تشویق و دلگرمی کارکنانی میشود که در این قسمت از کشور و در نقاط مرزی در حال فعالیت هستند.
لولهسازی اهواز برای ما اهمیت دارد
مرضیه شاهدایی، مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز در خلال بازدید از شرکت لولهسازی اهواز گفت: قطعاً تولیدات شرکت لولهسازی اهواز داری اهمیت زیادی هستند برای ما دارد.
شاهدایی افزود: این شرکت در متریال های مختلف تولیدات خوبی دارد. ما اخیراً برای خط لوله غرب کشور که از عسلویه شروع و تا آذربایجان غربی و شرقی ادامه داشت از لولههای شرکت لولهسازی اهواز استفاده کردیم و در نظر داریم برای خط تولید گچساران تا کازرون که از شهرهای دهدشت، بروجن و ممسنی میگذرد از شرکت لولهسازی اهواز استفاده کنیم.
وی یادآور شد: یکی از اهداف ما در این بازدید، دیدن توانمندیهای داخلی کشور است تا بتوانیم این شرکتها را در همایش IPF به شرکتهای خارجی نیز معرفی کنیم.
شاهدایی عنوان کرد: همچنین در نظر داریم برنامههایی بگذاریم که مدیران عامل شرکتهای خارجی از توانمندیهای شرکتهایمان در داخل دیدن و آنها را ترغیب به خرید از تولیدات ما کنیم.
نظر شما