۱۴ اسفند ۱۳۸۴، ۱۰:۱۶

آموزشگاههاي موسيقي را بچه استادها مي گردانند / مردم مي توانند بهترين مرجع نظارتي آموزشگاههاي موسيقي باشند

آموزشگاههاي موسيقي را بچه استادها مي گردانند / مردم مي توانند بهترين مرجع نظارتي آموزشگاههاي موسيقي باشند

جليل عندليبي - سرپرست اركستر موسيقي سنتي مولانا گفت: بيشتر آموزشگاههاي موسيقي به روش بچه استادهايي كه در هيچ سيستم آموزشي تجربه اي ندارند مي چرخد.

جليل عندليبي ،نوازنده سنتورو سرپرست اركسترهاي موسيقي مولانا ودفتر موسيقي، در گفت وگو با خبرنگار موسيقي "مهر" با اعلام اين مطلب گفت :متاسفانه بسياري از آموزشگاههاي موسيقي فضاي فرهنگي ندارند و بچه استادهاي خام و بي تجربه اداره آموزشي اين آموزشگاهها را به دست گرفته اند.

عندليبي افزود:نظارت بر آموزشگاههاي موسيقي در حال حاضر فقط به دادن كارت تدريس و مجوز آموزشگاه محدود شده است،در حالي كه نظارت بايد مداوم و پيگيرانه باشد.

وي علاوه برعدم نظارت كيفي بر آموزشگاه ها روند نظارتي بعضي از سازمان هاي ديگر را نادرست و غلط دانست و اظهار داشت : نظارت برخي از سازمان ها در حقيقت نظارت نيست بلكه دخالت است و بيشتر به فكر گرفتن پول هستند تا بهبودي مكان هاي آموزشي!

اين آهنگساز بر سخت بودن مولفه هاي يك مدرس تاكيد و خاطر نشان كرد:آموزش موسيقي برخلاف آموزش ساير علوم به صورت انفرادي است و  هركسي نمي تواند در اين عرصه پاي بگذارد؛به تبع هرنوازنده  و آهنگساز خوبي نيز براي ورود به اين عرصه بايد تجربه اجرا،انتقال تجربه و ...را در خود تقويت كند.

جليل عندليبي در پايان گفت :گسترش آموزشگاههاي بد و دلال مآبانه به ضرر آموزشگاههاي سطح بالا و فرهنگي است كه اميد است اين روند هر چه زودتراصلاح شود.

مهدي آذرسينا، نوازنده كمانچه، در گفت و گو با خبرنگار موسيقي "مهر" با اعلام اين مطلب گفت : صدا و سيما ، آموزش و پرورش و وزارت ارشاد سهم بسزايي در آگاهي دادن به مردم و نسل آينده دارند؛ بنابراين  نظارت اصلي در آن شرايط  به عهده مردم است. 

آذرسينا افزود:اين مسئوليت در شرايط فعلي به عهده خانه موسيقي است ؛ البته اين روند بايد با آموزش و آگاهي همراه باشد؛ به تبع تا زماني كه صدا وسيما پشتيبان  موسيقي جدي نباشد راه به جايي نمي بريم و برنامه ها به بن بست كشيده مي شود.

اين هنرمند به گسترده شدن آموزشگاههاي موسيقي اشاره كرد و اظهار داشت : رشد بي رويه آموزشگاههاي موسيقي آزاد در چند سال اخير دو عامل اساسي دارد؛ پي بردن به اهميت موسيقي در بين مردم و علاقه به فراگيري موسيقي يكي از دلايل اين روند است.اما دليل اصلي به امرارمعاش هنرمندان برمي گردد.

وي ادامه داد:كم شدن و سخت بودن فعاليت موسيقايي هنرمندان اين عرصه چون برگزاري كنسرت و توليد نوار منجر به گرايش بيش از اندازه هنرمندان به تاسيس آموزشگاه و تدريس شده است.

آذرسينا اين روند گسترده را مفيد ارزيابي كرد و گفت :رشد آموزشگاه هاي موسيقي به طوركلي مفيد و ثمر بخش است؛اما به طور جزيي بايد بررسي شود كه در اين آموزشگاهها چه كساني تدريس مي كنند؟روند آموزش به چه نحوي است ؟و...

مهدي آذرسينا در پايان گفت علاوه برنظارت بر آموزشگاههاي تازه تاسيس شده بايد آموزشگاههاي قديمي نيز همواره مورد كنترل و نظارت باشند.

کد خبر 298848

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha