حسن داها، مديرعامل موسسه ويدئو رسانه " ايرانيان "، در نشست بررسي وضعيت "ويدئو رسانه" كشور در خبرگزاري "مهر"، به مساله بي توجهي نسبت به صنعت "ويديو رسانه" اشاره كرد و توضيح داد: مساله اصلي اين است كه "ويديو رسانه" را به عنوان يك صنعت به رسميت بشناسيم. به عبارت بهتر، به همان نسبت كه "تلويزيون" يا "سينما" به عنوان يك رسانه گروهي شناخته مي شود، "ويديو رسانه" نيز به همان نسبت بايد يك رسانه شناخته شود. "ويديو رسانه" صنعتي است كه به نسبت سينما از گستردگي بسيار بيشتري برخوردار است و حتي در دور افتاده ترين نقاط ايران و روستاهاي بسيار كوچك كشور نيز از ويديو مي توانند استفاده كنند و درعين حال، اين صنعت از جايگاه بسيار خوبي در كشور برخوردار است.
وي ادامه داد: طي چند سال گذشته غرب هزينه زيادي كرده است تا مسايل اخلاقي و فرهنگي - ديني كشور را زير سوال ببرد كه در اين زمينه بحث ماهواره بسيار داغ شده است و جوانان به آن توجه نشان مي دهند، " ويديو رسانه " با انتخاب فيلم هاي مناسب و تدوين و دوبله دقيق آن مي تواند جوانان را براي استفاده از اين صنعت ترغيب كند. اما اگر شبكه ويديويي خانگي، برنامه مناسبي نداشته باشد، جوانان به سمت ماهواره گرايش بيشتري پيدا مي كنند و حتي براي تماشاي فيلم هاي سينمايي خارجي، به جاي شبكه ويديويي كشور، به سراغ شبكه هاي ماهواره اي مي روند كه فيلم سينمايي پخش مي كنند. وضعيت و شرايط "ويديو رسانه" زماني مي تواند از رشد برخوردار باشد كه سرعت آماده سازي و تحويل فيلم ها سريع و به روز باشد. حتي ما در راه ارايه آثار صنعت "ويديو - رسانه" در پي ايجاد شرايطي هستيم كه اين صنعت بسيار فراگير، در دسترس و ارزان قيمت باشد.
داها خاطر نشان ساخت : دريافت، توليد و آماده سازي فيلم براي رساندن به دست مشتري و افرادي كه به اين نوع آثار توجه و علاقه ويژه اي دارند، از اهميت زيادي برخوردار است. پيش از اينكه بخش خصوصي درعرصه صنعت "ويديو رسانه" فعال شود، در ماه 10 عنوان فيلم جديد وارد اين عرصه مي شد، در حالي كه اكنون 15 شركت فعال در اين زمينه، ماهي 100 عنوان اثر جديد خارجي و داخلي را به شبكه ويديويي كشور وارد مي كنند. همچين طي اين مدت تعداد ويديو كلوپ ها افزايش زيادي پيدا كرده و با تغيير زيادي مواجه بوده است. از آن طرف، به مساله كپي غيرمجاز فيلم ها توجه زيادي نمي شود و بر خلاف تلاش و عادت مردم به خريد و آرشيو فيلم ها، جلوگيري خاصي از كپي غير قانوني و بي رويه از سوي مراجع مربوطه صورت نمي پذيرد.
در زمينه توزيع، دستور العمل هاي متفاوت و اعمال نظر وجود دارد و ويديو كلوپ ها بر اساس دستورات وزارت ارشاد عمل مي كنند. اگر بخش توزيع دست صنف باشد، ما در سطح كشور 5000 فروشگاه عرضه آثار ويديويي داير مي كنيم |
مديرعامل موسسه ايرانيان |
محمد سعيد قائني نجفي، كارشناس رسانه هاي تصويري، در اين زمينه خاطر نشان ساخت : فروشگاه هاي عرضه آثار ويديويي در سال 1372 توسط رسانه هاي تصويري جذب شبكه ويديويي كشور شده اند و تا حدود سال هاي 1380 و 1382 اين فروشگاه ها از يك سو به وسيله موسسه رسانه هاي تصويري و از سوي ديگر توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كنترل و تحت نظارت قرار مي گرفتند. از اواخر سال 82 اين فروشگاه ها زير نظر اداره هاي كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استانها اداره مي شوند. يكي از مشكلاتي كه در زمينه اداره اين فروشگاه ها وجود دارد، اينكه شيوه اجرايي مشخص و تثبيت شده اي براي انجام مناسب وظايف اين فروشگاه ها صورت نمي گيرد و نظارت كامل و دقيقي در اين زمينه وجود ندارد.
جواد معماري اردستاني / مديرعامل موسسه تصوير دنياي هنر
جواد معماري اردستاني، مديرعامل موسسه ويدئو رسانه "تصوير دنياي هنر"، در ادامه نشست بررسي وضعيت "ويدئو رسانه" كشور در خبرگزاري "مهر"، راجع به فعاليت شرايط موسسه هاي فعال در عرصه "ويديو رسانه" اعلام كرد : بايد به صنعت "ويديو رسانه" به صورت مستقل نگاه كرد و ارزش هاي اين صنعت را به طور كامل مورد توجه قرار داد. در حال حاضر سينما را به عنوان شاخص فرهنگي قبول داريم، اما با آنكه صنعت ويديو رسانه، رسانه اي فراگير و تخصصي است، كمتر به صورت مستقل مورد توجه قرار مي گيرد. اين صنعت آثار داستاني، مستند، آموزشي و حتي آثار موسيقايي و تئاتري را مي تواند به صورت گسترده توزيع كند و تعداد زيادي از مردم را به خود جذب نمايد. اين عرصه به لحاظ اشتغال زايي نيز از ارزش اقتصادي بالايي برخوردار است. توليد اشتغال در فرايند چاپ، تكثير، بسته بندي، توليد نوارهاي ويديويي و رونق بسياري از مسايل ديگر مي تواند مورد توجه باشد. اما اين ويژگي ها در جايگاه خود مورد توجه قرار نگرفته است. هيچ برنامه جدي كه از صنعت "ويدئو رسانه" حمايت كند، ديده و شناخته نشده است. در همين نشست هم به مسايلي جزيي از موضوع كلان اين صنعت پرداخته شده و به بيان مصداق هايي در اين زمينه اكتفا شده است. در حالي كه مساله اصلي كل صنعت "ويديو رسانه" در كشور مطرح است و اينكه راجع به آن با انجام كارشناسي، اهداف و برنامه هاي مستقل در اين زمينه ديده شود.
مشكلات ما در راه گرفتن مجوز براي ورود فيلم ها به شبكه ويديويي كشور به اندازه اي است كه در اين زمينه با مشكل ادامه فعاليت مواجه شده ايم و مجبور به تسويه حساب با كارشناسان و كاركناني شده ايم كه طي چند سال گذشته با ما همكاري داشته اند |
مديرعامل موسسه پرده نقره اي |
مديرعامل موسسه ويدئو رسانه " پرده نقره اي " يادآور شد : مشكلات ما در راه گرفتن مجوز براي ورود فيلم ها به شبكه ويديويي كشور به اندازه اي است كه در اين زمينه با مشكل ادامه فعاليت مواجه شده ايم و مجبور به تسويه حساب با كارشناسان و كاركناني شده ايم كه طي چند سال گذشته با ما همكاري داشته اند. مسوولين مربوط به اين بخش، انتخاب ما در خصوص فيلم ها را قبول ندارند و حتي ما را به عنوان يك كارشناس به رسميت نمي شناسند. ما مميزي و خط قرمزها را مي شناسيم و در اين زمينه از جايگاه محكمي برخورداريم و صلاحيت ما در اين بخش ثابت شده است. ما براي اينكه بتوانيم در زمينه عرضه و توزيع به سيستم مشخصي دست پيدا كنيم، با حضور 5 موسسه فعال در زمينه ويديو رسانه اقدام به تشكيل يك شركت ( شركت آريا ) زده بوديم كه با توجه به اتفاقات اخير اين شركت در عمل منحل شده است و ما وقتي اين مساله را به اطلاع مسوولين مربوطه رسانديم، آنها اين انحلال را مساله مهمي قلمداد نكردند. درحالي كه اين شركت به پخش متمركز آثار ويديويي كشور دست مي زد.
حجت حاتم / مدير عامل موسسه پرده نقره اي
مديرعامل موسسه ويدئو رسانه " پرده نقره اي " خاطر نشان ساخت : درحال حاضر حدود 6 ماه است كه تعداد فيلم هايي كه به شبكه ويديويي كشور وارد شده، بسيار كم و اندك است. ما در اين عرصه پيشتاز بوديم، اما در حال حاضر از احترام لازم برخوردار نيستيم. دست اندركاران اين بخش براي انجام هر كاري بايد التماس كنند. ما در اين زمينه از سابقه اي برخورداريم كه براي خودمان و افراد ديگر شناخته شده است. ما بارها در خصوص توليد فيلم هايي صحبت كرديم كه فقط در شبكه ويديويي كشور توزيع مي شود و هيچ وقت بر پرده سينماها نمي آيد. موسسه "پرده نقره اي" تاكنون در اين زمينه 3 فيلم توليد كرده است كه يكي از آنها در جشنواره فيلم كودك و نوجوان اصفهان مورد استقبال قرار گرفت. ما با نظارت مخالف نيستيم، با دخالت مخالفيم. اعمال سليقه هاي بي مورد به رسانه "ويدئو رسانه" لطمه مي زند.
سعيد صادقي، مديرعامل موسسه ويدئو رسانه " جهان تصوير " در خصوص مشكلات عرصه شبكه ويديويي كشور گفت : عمده ترين دغدغه شبكه ويديويي كشور تكثير غيرقانوني فيلم ها است و اينكه در اين زمينه هيچ نوع ضمانت اجرايي براي صيانت از بخش "ويديو رسانه" كشور وجود ندارد. البته در اين زمينه قوانيني وجود دارد، اما اگر شكايتي از سوي موسسه هاي فعال در زمينه شبكه ويديويي كشور صورت بگيرد، قانون چندان محكمي نيست كه بتواند مانع از اين نوع فعاليت ها شود. حمايت نكردن مسوولان مربوط در خصوص كپي برداري هاي غيرقانوني آسيب جدي به اين شبكه زده است.
مديرعامل موسسه ويدئو رسانه " جهان تصوير " ادامه داد: اعمال سياست هاي مختلف از سوي وزارت ارشاد در خصوص ورود عناوين جديد فيلم هاي خارجي به شبكه ويديويي كشور و خريد اين توليدات از سوي موسسه هاي مربوط به "ويديو رسانه" به دليل سياست هاي مبهمي كه وجود دارد، براي اين رسانه محدوديت و مشكل ايجاد كرده است. رابطه بين ورود فيلم هاي خارجي و توليدات داخلي در شبكه ويديويي كشور ناهمگون است و شرايط چرخش مالي را به دليل نبود حمايت هاي لازم با مشكل مواجه كرده و همين مساله شوق و اشتياق لازم براي فعاليت در اين بخش را از فعالان آن گرفته است.
وي افزود: به عقيده من، اگر ما از اين نشست فقط بتوانيم توجه مسوولين به برخورد مناسب و جدي با قاچاقچيان عرصه فرهنگ را جلب كنيم، بهترين نتيجه را از اين جلسه گرفته ايم. به عقيده من، به همان نسبت كه در مورد مساله مواد مخدر و تشديد مجازات قاچاقچيان اقدام شده است، بايد در مورد تشديد مجازات افرادي كه به صورت غيرقانوني كپي برداري مي كنند نيز اقدام جدي صورت بگيرد. چون سرمايه هاي سنگيني در زمينه صنعت ويديو رسانه درگير است و فعالان اين بخش مايل به سرمايه گذاري در اين زمينه هستند. اما اين مساله به مفهوم تاراج رفتن دارايي شان نيست.
"ادامه دارد"
نظر شما