به گزارش خبرنگار مهر، بعدازظهر پنجشنبه کارگروه بانوان و خانواده استانداری در حالی یکی از جلسات نادر خود را تشکیل داد که در طول مدتزمان دوساعته این جلسه به هیچیک از مشکلات و مسائل و دغدغههای حوزه بانوان و خانوادهها پرداخت نشد.
نیمی از زمان این جلسه به تشریح سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی استاندار اختصاص یافت و در نیمه دوم نیز نمایندگان زن شوراهای شهر اردبیل به بیان مشکلات حوزه کاری خود پرداختند.
این برنامهریزی که از سوی خود اعضای شورای شهر نیز موردانتقاد قرار گرفت به حدی به طرح شتابزده و جستهگریخته لیست مشکلات به دلیل محدودیت زمانی که مرتباً مطرح میشد محدود ماند که این کارگروه نه در طرح رسالت و فلسفه وجودی خود آنطور که انتظار میرفت عمل کرد و نه در تشریح مشکلات شوراهای شهر و روستا.
بااینوجود در فرصت کوتاه پیشآمده نمایندگان شوراهای شهر با تأکید ویژه و مداوم به محرومیتهای حاکم در منطقه محل خدمت خود از ضعف عملکرد دستگاههای خدمت رسان استان ابراز گلهمندی کردند.
از کلنگهای بر زمینمانده تا انشعابات غیرممکن، کاغذبازیهای اداری و سنگاندازیهای ادارات آنهم برای کوچکترین و پیشپاافتادهترین موضوعات که موجب شده یک موضوع جزئی به یک معضل تبدیل شود.
مشکل فروش صنایعدستی در شهرها
در این جلسه شهابی عضو شورای شهر عنبران به تشکیل تعاونی زنان بافنده و تولیدکنندگان صنایعدستی با ۳۵۰ نفر عضو اشاره کرد و گفت: تمام سرمایه اولیه شکلگیری این تعاونی را بانوان تأمین کردن و بااینوجود این تعاونی هرچند برای تشویق مردم ساکن در مناطق مرزی ایجادشده امروز در فروش با مشکل مواجه است.
هرچند به تأکید معاون استاندار ایراد کار اینجاست که تولید بدون ارزیابی بازار و به شیوه سنتی انجام میشود، استاندار اردبیل راهکار را استفاده از ظرفیت فضای مجازی عنوان کرد.
این در حالی است که مراحل اداری، نیازمندیها و اینکه اصلاً چطور میتوان از فضای مجازی بهره برد برای زنان ساکن در شهرهای کوچک و روستاها کمی گنگ و مبهم بوده و به نظر میرسد بهجای آموزش عملی اصلیترین راهکارها صرفاً در جلسات به شکل شیک و مطلوب طرح میشود.
نکته قابلتوجه آنکه دغدغه فروش از شهری مطرح میشود که گلیم آن شهرت جهانی داشته و در آستانه ثبت برند خود است و سؤال اینجاست که تاکنون دستگاههای خدمات رسان و حامی برای ساماندهی تولید، معرفی بازار و فروش چه اقدامی تدارک دیدهاند؟
با یک بارش مهاجرت نکردند
در ادامه آقازاده رئیس شورای شهر رضی نیز که اظهارات خود را با محرومیت قابلتوجه این شهر آغاز کرد، افزود: باوجود محرومیتها بودجه شهرداری را یک و نیم برابر افزایش دادیم و به هیچ اداره و پیمانکاری بدهکار نیستیم اما هر آن انتظار میرود کارگران از تأخیر پرداختی خود شکایت کنند.
وی با انتقاد از بیتوجهی مسئولان استان به منطقه مرزی ارشق و اینکه مسافت آن بهمراتب بیشتر از بیله سوار است، تأکید کرد: در مقابل به حدی محرومیت داریم که اگر خرده بارش امسال نبود و گندم افزایش تولید نداشت خیلیها میخواستند مهاجرت کنند و بروند.
آقازاده با طرح این نگرانی که معلوم نیست سال بعد «دنبلان» و باران داشته باشیم، اضافه کرد: در همین ارشق ناحیه صنعتی ایجادشده ولی متأسفانه رغبت به سرمایهگذاری نیست و کسی سراغ آن را نمیگیرد.
رئیس شورای شهر رضی به مشکلات ساختوساز نیز اشاره کرد و افزود: بررسیها نشان میدهد باید نقشه شهر رضی تغییر کند تا مردم بتوانند زمین خود را بسازند و متأسفانه فضای سبز در این خصوص مشکلاتی را به وجود آورده است.
وی تصریح کرد: حتی بعدازاینکه میسازیم شش ماه منتظر تیر برق هستیم بعد سه ماه منتظر کابل و یک سال منتظر کنتور و این انصاف نیست که برای یک ساختوساز متقاضی دو سال زمان صرف کند.
وی خواستار توسعه این شهر از سمت اردبیل و نه گرمی شد و تأکید کرد: در اغلب انشعابات با مشکل مواجه ایم و در همین لولهکشی آب نیز انشعاب جدید نمیدهند.
آقازاده بابیان اینکه برای یک کار اداری ما نمیتوانیم به شهرستان خودمان مشگین شهر مستقیماً سفر کنیم و باید در ابتدا به اردبیل سپس به مشگین شهر برویم خواستار تغییر وضعیت فعلی نقشه شهر رضی و حتی الحاق آن به اردبیل شد.
استاندار اردبیل در خصوص دغدغه طرحشده با قول مساعد رسیدگی به وضعیت انشعاب برق تصریح کرد: تقسیمات اخیر کشوری مشکلاتی را در مسیرهای ارتباطی به وجود آورده و باید این مهم پیگیری شود.
روستایی که یک روز در میان برق ندارد
درعینحال عظیمیان عضو شورای روستای قزل قیه از توابع بخش هیر بابیان اینکه گازرسانی این روستا با ۲۵۸ خانوار و هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت سه ماه است کلنگ زنی شده اما اجرا نمیشود برق را حسرت ساکنان این روستا عنوان کرد.
این اظهارات در حالی شنیده میشد که پوشش کامل گازرسانی روستاهای استان طی دو سال آتی بارها طرحشده و همواره وضعیت پروژهها مطلوب عنوان میشود.
در ادامه این درخواست استاندار اردبیل طی تماس تلفنی با مدیرعامل شرکت گاز استان خواستار پاسخگویی در خصوص وضعیت این پروژه شد.
فیروز خدایی بابیان اینکه پروژه متوقف نیست و به دلیل سختی مسیر اجرا و سنگلاخی بودن با تأخیر مواجه شده قول مساعد اتمام عملیات گازرسانی تا هفته دولت سال آینده را مطرح کرد.
بخشی از دغدغه این روستا به گفته عضو شورای آن به قطعی مکرر برق آنهم یک روز درمیان به مدت ۲۴ ساعت اختصاص داشت و اینکه روستا مسئول برق نداشته و با مشکل مواجه است.
طرح نیمهتمام ماندن طرح هادی باوجوداینکه خود اهالی برای جوی کشی همت کردهاند موجب شد استاندار اردبیل خواستار طرح موضوعات کلانتر باشد و نسبت به پیگیری این درخواستها از طریق فرمانداران و مدیران دستگاهها تأکید کند.
بااینوجود عظیمیان تأکید کرد: ما بارها پیگیر بودیم و چون به نتیجه نرسیدیم این مشکلات که به نظر کوچک است اما برای روستای ما قابلتوجه، در این جلسه مطرح کردیم.
سرمایهگذار در خلخال نمیماند
بخش مهمی از دغدغههای طرحشده به مشکلات شهرستان خلخال اختصاص داشت که محرومیت آن گاهی تأکید میشود و گاهی از سوی مسئولان انکار.
شاطری عضو شورای شهر خلخال با تأکید بهضرورت پرداخت عوارض ادارات به شهرداری تصریح کرد: جاده اصلی تردد ما اسالم است و بااینوجود بهسازی نمیشود و آمار تصادفات بالا است.
وی خواستار نصب گارد ریل و علائم مناسب در این جاده شد و افزود: در حال حاضر مشکل خلخال این است که سرمایهگذار مراجعه میکند ما هم اعلام آمادگی میکنیم ولی به دلایل نامعلوم و شاید اقلیم منطقه نمیمانند.
وی خواستار بیمه قالیبافان در این شهر شد و در ادامه استاندار اردبیل قول مساعد پیگیری بیمه را طرح کرد.
طرحی که در استانی که به بافتههای دستی شهرت دارد هنوز که هنوز است به فرجام مطلوب نرسیده و عزمی برای ساماندهی بیمه قالیبافان مشاهده نمیشود.
نظر شما