اسمعیل کریم زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه برنامه ابلاغی کشت گندم پائیزه توسط وزارت کشاورزی برای استان آذربایجان غربی برای سال زراعی جاری در مجموع ۳۳۵ هزار هکتار است افزود: برنامه ابلاغی استان امسال ۱۰۰ در صد تحقق یافت و هم اکنون نیز شش درصد از برنامه ابلاغی سالجاری بیشتراست.
وی با بیان اینکه ۸۱ هزار هکتار گندم امسال آبی و ۲۵۴ هزار هکتار آن نیز گندم دیم است ادامه داد: در صورت محقق شدن این برنامه، پیشبینی می شود بیش از ۵۸۰ هزار تن گندم از سطح مزارع استان تولید شود اما با افزایش شش درصدی سطح زیر کشت ابلاغی میزان تولید بیش از ۶۱۶ هزار تن گندم در استان خواهد بود.
کریم زاده با اعلام اینکه ۳۵۶ هزار هکتار ازاراضی زراعی استان به زیر کشت گندم پاییزه رفته است افزود: از ابتدای آغاز کشت پاییزه که از مورخه ۲۰ شهریور ماه سال جاری در استان شروع و در هفته اول آذر ماه به اتمام رسید، حدود ۲۷۰ هزار هکتار از مزارع استان زیر کشت گندم دیم و بیش از ۸۶ هزار هکتار نیز زیر کشت گندم آبی رفته است.
وی با اشاره به میزان بارشهای پاییزه در سالجاری خاطر نشان کرد: میزان متوسط بارندگی استان در سال زراعی جاری تا کنون حدود ۱۰۷ میلی متر می باشد که این رقم نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد کاهش و نسبت به بلند مدت مشابه ۵۰ درصد افزایش داشته است.
۹۷ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش به کشت گندم پاییزه اختصاص یافت
کریم زاده گفت: ۹۷ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش برای کشت پاییزه گندم اختصاص یافته است که برای هر هکتار گندم آبی یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و برای هر هکتار گندم دیم یک میلیون تومان پرداخت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود: در سال زراعی جاری با جایگزینی ارقام پربازده و معرفی شده توسط محققان مراکز تحقیقاتی با ارقام قبلی امیدواریم میانگین تولید در واحد سطح نسبت به سال گذشته افزایش قبل توجهی داشته باشد.
وی اضافه کرد: حدود ۱۷ هزارو ۸۰۰ تن بذور اصلاح شده گندم و جو نیز توسط شرکتهای تولید و فرآوری بذر تولید شده که تا کنون ۱۵ هزارو ۸۴۰ تن انواع بذور با همکاری عاملین توزیع بذر در سطح شهرستانهای استان بین زارعان توزیع شده است.
کریم زاده بیان کرد: میزان سطح ابلاغی کشت در سال زراعی ۹۵-۹۴ برای جو آبی ۱۳۰۰۰ و برای جو دیم ۳۴۰۰۰ هکتار است که از شروع فصل کشت از اوایل مهر ماه تاکنون ۱۷۱۰۰ هکتار جو آبی و ۳۰۴۰۰ هکتار جو دیم کشت شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه در تعدادی از شهرستانها کشت جو بصورت بهاره نیز صورت می گیرد، پیش بینی می شود که سطح کشت جو آبی به دو هزار و جو دیم به ۳۵ هزار هکتار برسد که با احتساب متوسط عملکرد استان حدود ۱۰۲ هزار تن جو در استان تولید خواهد شد که این مقدار بیشتر از تولید ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی است.
افزایش ۶۸ درصدی سطح زیر کشت کلزا در آذربایجان غربی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: در سال زراعی ۹۴ - ۹۳ به مقدار ۳۸۳ تن بذر جو آبی (رقم بهمن) و ۲۱۳ تن بذر جو دیم (ارقام سهند و آبیدر) تولید و فراوری شد که از این مقدار تاکنون ۳۶۰ تن بذر جو آبی و ۸۹ تن بذر جو دیم بین کشاورزان توزیع شده است.
وی یاد آور شد: برای حمایت از جوکاران نیز مبلغ ۳۶۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات سرمایه در گردش به تناسب سطح زیر کشت به شهرستانها ابلاغ و با هماهنگی معاونت برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان هم اکنون در حال انجام امورات مربوط به پرداخت است.
در ادامه همچنین کریم زاده از افزایش ۶۸ درصدی سطح زیر کشت کلزا در استان در سال زراعی جاری خبر داد و افزود: امسال ۳۵۰ هکتار ازاراضی زراعی استان زیر کشت محصول کلزا رفته است.
وی تاکید کرد: برای اولین باردراستان از بذور اصلاح شده ارقام هیبرید فرانسوی شامل نپتون، ناتالی، دانلوپ، آرتیست، هیدرومیل و آلونسو به میزان ۱۵۵۰ کیلوگرم و رقم اکاپی به مقدار۱۵۳۱ کیلوگرم و ارقام هیبرید به صورت یارانه ای به ازای هرکیلو۲۳۰ هزار ریال دربین کشاورزان استان توزیع شده است.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا برای حمایت از کلزا کاران ازمحل کمک های فنی اعتباری یارانه ای، مبلغ ۳۹۰میلیون ریال به کشاورزان پرداخت شده است و تسهیلات سرمایه درگردش برای کاشت و داشت وبرداشت به ازای هرهکتار۵۰ میلیون ریال به بانک عامل جهت پرداخت به کشاورزان معرفی وتوزیع شهرستانی شده است.
کریم زاده با بیان اینکه غلات گندم، جو، کلزا جزو محصولات کشت شده در فصل پاییز در استان به شمار می روند ادامه داد: در راستای کمک به بحران خشکسالی دریاچه ارومیه و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی نیز برای اولین بار در سال زراعی جاری توسعه کشت پاییزه چغندر قند را در دستور کار قرار داده ایم و به صورت آزمایشی ۱۲ هکتار از اراضی زراعی واقع در شش شهرستان استان زیر کشت این محصول رفته است.
نظر شما