به گزارش خبرنگار مهر، اسفندیار چهاربند در نشست خبری صبح امروز درباره هدایت تحصیلی دانشآموزان، گفت: هدایت تحصیلی دانشآموزان در پایان دوره پایه نهم انجام میگیرد.
وی افزود: سال آینده مدارس عادی، رشته علوم انسانی را نخواهند داشت و دانشآموزان حتما باید در مدارس فرهنگ ثبتنام کنند که دارای شرایط خاصی است.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه در حال توسعه مدارس فرهنگ هستیم، گفت: محدودیت ورود به رشته علوم انسانی را خواهیم داشت.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چه تعداد مدرسه فرهنگ سال آینده توسعه مییابد و هدف از محدودیت ورود به این رشته چیست، گفت: اکنون تعداد ۱۲ مدرسه فرهنگ وجود دارد که در تلاشیم تا سال آینده ۲۴ مدرسه فرهنگ جدید راهاندازی کنیم.
چهاربند ادامه داد: در سند تحول بنیادین وزارت آموزش و پرورش، ارتقای کیفی رشته علوم انسانی آمده است و اگر رشد کمی داشته باشیم و هر کسی از هر جا ماند به رشته انسانی ورود پیدا کند، اینگونه به ارتقای کیفی و جایگاه و منزلتی که علوم انسانی داشته باشد، دست نمییابیم.
وی افزود: طبق رویکرد کیفی، استعدادهای برتر شناسایی میشوند و در رشته علوم انسانی جذب خواهند شد.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران تصریح کرد: سال آینده برای شاخههای فنی و حرفهای نیز رویکرد و خدمت جدیدی خواهیم داشت، چرا که دانشآموزان نمیتوانستند در کارشناسی پیوسته آموزش عالی شرکت کنند، اما با استقرار این نظام، دانشآموزان شاخههای فنی و حرفهای میتوانند در مقطع کاردانی پیوسته، کارشناسی پیوسته و علمی کاربردی تحصیل کنند.
چهاربند تاکید کرد: هماکنون به خانوادهها اطلاعرسانی میکنیم که ورود به رشتههای ادبیات انسانی دیگر برای دانشآموزان سهل و ساده نیست.
وی در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره تعداد مدارس استیجاری گفت: ۲۸۰ مدرسه استیجاری داریم که پیشبینی کردهایم به تملک در بیاوریم، البته آن دسته از مدارسی که قابل بهرهبرداری باشند، تملک میشوند و برای خرید این مدارس از ساختمانهای قدیمی و متروک وزارت آموزش و پرورش استفاده خواهیم کرد.
چهاربند همچنین درباره ثبتنام دانشآموزان اتباع بیگانه نیز گفت: تا پایان هفته گذشته ۳۳ هزار دانشآموز اتباع بیگانه در مدارس ثبتنام کردهاند که ۹۸ درصد آنها افغانی و ۲ درصد اتباع عراقی هستند.
وی بیان کرد: تعداد ۴۰۰ نفر از کودکان کار در دو واحد دخترانه و پسرانه در منطقه ۱۲ مشغول به تحصیل هستند و باید در طول ۳ سال آینده ۴ هزارنفر ظرفیت برای پوشش کودکان کار ایجاد کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان ۵۳ درصد از کودکان کار افغانستانی هستند، خاطرنشان کرد: در مجموع این ۳۳ هزار اتباع بیگانه، تعداد هزار و ۵۰۰ نفر از آنان فاقد مدارک هستند. هیچ نوع ممنوعیتی برای ثبتنام اتباع بیگانه فاقد مدارک نداریم. اگر موردی هم گزارش شود حتما پیگیری خواهیم کرد.
وی افزود: بر اساس بخشنامه اداره اتباع بیگانه به طور متوسط حدود ۲۰۰ هزار تومان از دانشآموزان اتباع باید دریافت شود. با احتساب ۳۳ هزارنفری که ثبتنام کردهاند باید ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان دریافتی داشته باشیم، اما تاکنون ۶۰۰ میلیون تومان دریافتی داشتهایم و این نشان میدهد تعداد قابل توجهی یا با تخفیف ثبتنام کردهاند، یا رقمی پرداخت نکردهاند. اگر موردی گزارش شود که دانشآموزان اتباع بیگانه این هزینه خارج از توان خانوادهاش است، روسای مناطق این مسئله را پیگیری خواهند کرد و این مبلغ دریافت نمیشود.
چهاربند تاکید کرد: اتباع بیگانه باید همانند شهروند جمهوری اسلامی از کرامت انسانی و از حقوق و مزایا و آموزش برخوردار باشند.
نظر شما