به گزارش خبرنگار مهر، محمد درویش در نشست هم اندیشی حقوق محیط زیست که شامگاه یکشنبه در کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: استفاده از ادبیات خشونت گرایانه در حوزه محیط زیست به ترویج خشونت در جامعه کمک می کند و نتیجه بدهکاری اکولوژیکی و سیر قهقهرایی در تنوع زیستی و نابودی رویشگاهها و پهنه های آبی می شود.
وی در ادامه به بحرانهای زیست محیطی در کشورهای همسایه ایران و به ویژه حوزه بین النهرین اشاره کرد و گفت: ترکیه در اقدامی با مهار ۳۸ میلیارد متر مکعب از حق آبه دجله و فرات به دزدی آشکاری دست زد و به عبارتی آبی معادل ۴۰ رودخانه بزرگ به بزرگی زاینده رود را به نفع خود گرفت.
مدیر کل آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه ریشه تمام مشکلات زیست محیطی را بدهکاری اکولوژیکی دانست و ادامه داد ۴ میلیون هکتار از زراعت عراق نابود شد.
درویش با بیان اینکه ۲۵ استان کشور درگیر بحران ریزگردها هستند، افزود: ریزگردها تنفس را از زاگرس گرفتهاند اما پیامدهای ناگواری در نتیجه این معضل می بینیم و از دهه ۸۰ با بروز پدیده ریزگردها با مشکلات جدی مواجه شدیم.
وی افزود: در شرایطی قرار داریم که هموطنان ما در پایاب رودخانه اترک در گلستان زیباترین تالاب خود را از دست دادند، هورالهویزه خشک شده، در منطقه زاگرس ۱۸ میلیون بلوط را از دست دادیم و بزرگترین بیابان زایی در غرب را شاهد بودیم.
درویش ادامه داد: متاسفانه ۹۰ درصد اندوخته جانوری در کشور را از دست دادیم و باید اذعان کرد که ردپای پررنگ نابخردی مدیریتی در حوزه محیط زیست را آشکارا می بینیم میناب هرمزگان روزگاری ۸ میلیون نخل داشت و بعد از بصره بزرگترین نخلستان جهان را داشت و از تمدن کشاورزی ۳ هزار ساله برخوردار بود اما امروز هیچ نشانی از آن نخل های میناب نداریم.
وی در ادامه آموزش مباحث زیست محیطی درسطح مدارس و تقویت سازمان ها و تشکل های مردم نهاد را از اولویت های کاری خود عنوان کرد و گفت: باید نگاه امنیتی را از دوش تشکل ها برداشت و درصدد ارتقا نرم افزار و کیفیت تشکل ها باشیم.
مدیر کل آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: ۵۶ هزار فارغ التحصیل بیکار در رشته محیط زیست داریم و ۱۰۰ هزار فارغ التحصیل بیکار در رشته های کشاورزی، منابع طبیعی و هواشناسی و... داریم.
درویش خواستار تقویت دامنه فعالیت مدارس طبیعت شد و گفت: شورآفرین ترین، قدرتنمدترین و دغدغهمند ترین تشکلهای مردمی در استان کرمانشاه وجود دارد و باید از این ظرفیت استفاده کرد.
وی منشور ۱۵ ماده ای مقام معظم رهبری در رابطه با محیط زیست در آستانه برنامه ششم توسعه را حرکتی بی سابقه و نشان از اهمیت موضوع دانست و بیان کرد: ما اعتقاد داریم که باید محیط زبست به جایگاه حقیقی خود برسد.
مدیر کل آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان گفت: در هیچ کشوری حاکمیت به تنهایی قادر به حفظ محیط زیست نیست.
نظر شما