محمد حسين ايماني خوشخو، معاون امورهنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در گفتگو با خبرنگار موسيقي مهر در خصوص اتفاقات اخير دفتر موسيقي و بازرسي هاي بلند مدت ازدفتر موسيقي و انجمن موسيقي ،گفت: اين بازرسي داخلي است و طبيعي به نظر ميرسد كه در هر دستگاهي اين بازرسي ها به شكل روتين انجام شود. اگر مدت اين بازرسي طولاني شده به خاطر اين است كه گروه بازرسان، همزمان، كل مجموعه معاونت هنري را مورد بازرسي قرار داده اند. اين روش باعث مي شودكه مدت بازرسي طولاني به نظر برسد.
معاونت هنري ارشاد درباره شايعه اختلاس در اين وزارتخانه و زير مجموعه هايش خاطر نشان كرد: بازرس ها در بخش هاي مختلف وزارتخانه حضور دارند و اگر مشكلي در زمينه مسائل مالي وجود داشته باشد، آن را پس از اتمام دوره بازرسي گزارش خواهند كرد.
وي درباره علل بركناري مشاور امور بين الملل ومدير اركسترهاي سمفونيك وملي دفتر موسيقي ضمن اظهار بي اطلاعي از اين موضوع گفت: بايد منتظر نتيجه بازرسي ها از دفتر موسيقي باشيم . تا وقتي گزارش كميته بازرسي اعلام نشود نمي توان در اين زمينه نظر قطعي داد.
اين مدير درباره چك هاي اهدايي به موسيقيدان ها در بيست و يكمين دوره جشنواره موسيقي فجر و برگشت خوردن آنها، اظهار داشت : برگشت خوردن چك ها به مشكلات حوزه حسابداري وزارتخانه بر مي گردد وگرنه اعتبارات مالي جشنواره موسيقي از قبل تعيين شده بود. قرار بر اين بود كه اين چك ها از حساب ديگري برداشت شود كه به دو امضا احتياج داشت و متاسفانه آن چك هاي اهدايي از يك امضا برخوردار بود.
محمدحسين ايماني خوشخودرادامه ودر باره نقايص طرح تكريم، با اشاره به اين نكته كه هنرمندان سرمنشا تحول و آگاهي هستند وتكريم از آنها جزو وظايف متوليان امور فرهنگي است گفت : هدف از اجراي طرح تكريم كمك به هنرمندان در محدوده اعتبارات موجود است و ما تلاش مي كنيم ، هنرمندان پيشكسوت كه ديگر توانايي هنرنمايي هاي سابق را ندارند، از اين اندك مستمري به عنوان كمك هزينه زندگي برخوردار شوند.
وي درباره محدوده نظارت مراكز وزارت ارشاددر شهرستان ها و مقدار اعمال نظر آنها در انتخاب هنرمندان مشمول اين طرح اظهار داشت: وظيفه ارشاد شهرستان ها اين است كه هنرمندها را پيدا كنند و براي آنها تشكيل پرونده بدهند.تصميم گيري و تحت پوشش قرار دادن به عهده شوراي مركزي است كه از يك تيم حرفه اي و تخصصي در حوزه مربوط تشكيل شده است.
ايماني خوشخو با اشاره به روند شكل گيري و چگونگي پرداخت اين مستمري به هنرمندان ، درباره پرداخت نشدن كامل و به موقع اين مستمري در سطح كشور، اظهار داشت: وقتي يك هنرمند تحت پوشش اين طرح قرار مي گيرد ، مستمري وي به طور مكانيكي و خودكار به حسابش واريز مي شود. منتها در چند ماه اخير به دليل جابجايي بعضي حساب ها و مشكلات اداري و مالي وزارتخانه ، قسمتي از اين مستمري با تاخير پرداخت شد كه خوشبختانه با مساعدت بخش هاي مختلف اين مسئله حل شد.
وي درباره آينده اين طرح و احتمال افزايش مقدار آن گفت: همه مي دانندكه اين مقدارنمي تواند پاسخگوي زندگي يك هنرمند باشد ؛اين طرح در واقع يك كمك هزينه براي يهبود بخشيدن به وضع معيشت هنرمندان است وافزايش مقدار آن به دولتمردان و تصويب بودجه كافي براي بخش هنر برميگردد. اما مهمتر از افزايش مقدار اين مستمري، حفظ همين مقدار در سال آتي و افزودن بر تعداد هنرمنداني است كه تا كنون از اين طرح بهره مند نشده اند.
وي با اشاره به اينكه سهم هنر از بودجه كل كشور ناچيز است، خاطرنشان كرد: اگر بودجه حوزه هنر را با ساير حوزه ها مقايسه كنيد، در مي يابيد كه وضعيت مالي اين بخش در تناسب با ديگر بخش ها چگونه است .ما به يك تحول جدي در توجه علمي به مديريت هنر نياز داريم كه به اهتمام افراد صاحب راي وابسته است.
ايماني درباره از سرگيري فعاليت هاي شوراي سياستگذاري گفت: طي جلسه اي كه با اعضاي شوراي سياستگذاري داشتم، قرار شد كه آن عزيزان فعاليت قدرتمند خود را از سر بگيرند و پيش بروند . ما در حال حاضر در شوراي هنر، بحث موسيقي را پيگيري مي كنيم و آن را در كانون توجهات خود قرار داده ايم.
معاونت هنري ارشاد درباره جذب موسيقيدانهاي خارج از كشور اظهار داشت: سياست هاي فرهنگي و هنري نظام، روشن است واين تصميم گيري هاي جزيي را شوراي سياستگذاري موسيقي با توجه به جايگاه و نقش افراد مهاجر تعيين مي كنند. به هر حال هنرمنداني كه از سلامت برخوردارند ، مي توانند به كاروان هنري كشور ملحق شوند.
محمد حسين ايماني خوشخو در پايان ، خاطرنشان كرد: اگر وحدت رويه بين سياستگذاران حوزه هاي مختلف موسيقي به وجود بيايد مي توانيم به روزهاي خوب موسيقي اميدوار باشيم.
نظر شما