به گزارش خبرنگار مهر، رضا پوررجب امروز در یک نشست خبری با اعلام اینکه مطالعات جمعیتی، کیفیت و تامین آب در ۷۱۶ روستای استان تهران تا افق ۱۴۲۵ انجام شده است، گفت: همچنین مناطق ممنوعه برداشت آب نیز مشخص شده و امروز ما می دانیم در کجاها می توان چاه زد و در کجاها نیز نباید اقدام به حفر چاه کرد.
رئیس هیئت مدیره آبفار روستایی استان تهران اظهارداشت: هم اکنون ۳۰ مجتمع آبرسانی در روستاهای استان تهران وجود دارد و ۲۳۰ روستا تحت پوشش آن است. از طریق وام بانک توسعه اسلامی به دنبال مطالعه بر روی تصفیه فاضلاب ۴۶ روستای بالادست سد لتیان هستیم.
پوررجب ادامه داد: ۷۷.۴ درصد روستاهای استان تهران هم اکنون دارای آب شرب بهداشتی هستند و ما بنا داریم این میزان را به ۸۰ درصد در برنامه ششم توسعه برسانیم. آبرسانی به روستاهای تهران از طریق ۳۲۲ حلقه چاه، ۶۰ چشمه و ی رشته قنات انجام می شود.
وی افزود: همچنین ۲۱۹۴ کیلومتر شبکه توزیع داریم و ۱۲۷۰ کیلومتر نیز خط انتقال وجود دارد. از این طریق سالیانه ۸۵ میلیون مترمکعب آب تولید و عرضه می شود. ۱۲۵ هزار انشعاب خانگی در روستاهای استان تهران وجود دارد و ۱۰۳۹ انشعاب عمومی و اداری و ۱۰ هزار و ۶۷۳ مورد نیز انشعاب تجاری و صنعتی وجود دارد.
این مقام مسئول در وزارت نیرو گفت: ۵۵ درصد شبکه توزیع آب روستایی استان تهران فرسوده است و در حال حاضر ۴۳ درصد آب تصفیه شده و آماده شرب از طریق فرسودگی شبکه توزیع هدر می رود. هم اکنون ۲۵ هزار انشعاب غیرمجاز آب در روستاهای استان تهران شناسایی شده و از ابتدای سال جاری تاکنون نیز ۲۱۵۰ انشعاب غیرمجاز قطع و یا مجاز شده است.
پوررجب اظهارداشت: ۲۶ درصد مشترکان آب ساکن در روستاهای تهران ماهیانه صفر تا ۵ مترمکعب آب مصرف می کنند و بابت هر مترمکعب نیز از آنها حدود ۷۱ تومان دریافت می شود. همچنین ۱۰ درصد مشترکان ۵ تا ۱۰ مترمکعب، ۶ درصد بین ۲۰ تا ۲۵ مترمکعب و ۴ درصد نیز بالای ۵۰ مترمکعب در ماه مصرف آب دارند که این بخش بیشتر مربوط به صنایع کوچک است.
وی سرانه مصرف آب روستایی تهران را در شبانه روز برای هر نفر ۱۸۵ لیتر عنوان و اعلام کرد: طبق استانداردها این میزان مصرف باید ۱۵۰ لیتر باشد. در ۸ ماهه ابتدایی سال جاری ۵ هزار و ۸۸ کنتور آب که هر یک بیش از ۸۵ هزارتومان قیمت دارد به صورت رایگان برای مشترکان تعویض شده است.
نظر شما