۱۵ اسفند ۱۳۸۴، ۱۱:۲۵

مسئولان فرهنگي از صنعت ويدئو رسانه حمايت نمي‌كنند / نظارت بر محصولات ويدئو رسانه دقيق‌تر شده است

مسئولان فرهنگي از صنعت ويدئو رسانه حمايت نمي‌كنند / نظارت بر محصولات ويدئو رسانه دقيق‌تر شده است

صنعت ويديو رسانه در كشور ما به گونه اي است كه با مشكلات زيادي خود را مواجه مي بيند و با مشكل نبود حمايت لازم از سوي مسوولين فرهنگي كشور برخوردار است.

به گزارش خبرنگار سينمايي " مهر"،  در نشستي كه با عنوان بررسي شرايط ويديو رسانه هاي كشور در خبرگزاري "مهر" برگزار شد، علي ابوحمزه( دبير انجمن صنفي ويديو رسانه)، محمد سعيد قائني نجفي ( كارشناس شبكه نمايش خانگي كشور و مديرعامل سابق موسسه رسانه هاي تصويري)، محمد صديق نژاد ( مديرعامل موسسه ويدئو رسانه  رودكي نوين)،جواد معماري اردستاني (مديرعامل شركت تصوير دنياي هنر)، حسن داها (مديرعامل بنيان فرهنگ و هنر ايرانيان)،  حجت حاتم  (مديرعامل موسسه پرده نقره اي) و سعيد صادقي  (مديرعامل شركت جهان تصوير) با حضور در اين نشست، به بحث و بررسي مسايل و مشكلات صنعت ويديو رسانه در كشور پرداختند.

علي ابوحمزه، دبير انجمن صنفي ويديو رسانه، در ابتداي نشست، با اشاره به نحوه  آغاز فعاليت اين عرصه در كشور گفت :  در سال 1379  بر اساس برنامه سوم توسعه ، تصميم بر اين گرفته شد كه بخشي از مشاغل دولتي به بخش خصوصي ارايه شود. پيش از اين، قانون فعاليت صنعت "ويديو رسانه" تنها در انحصار وزارت ارشاد و موسسه رسانه هاي تصويري بود. با تصويب اين قانون، وظايف اين موسسه به 8 شركت ديگر سپرده شد تا با كسب مجوزهاي لازم وارد اين عرصه شوند. با احساس نياز در زمينه رشد و گسترش فعاليت هاي "ويديو رسانه" در كشور، در حال حاضر 15 موسسه مشغول فعاليت در اين زمينه هستند. اين صنعت از سال 79 تاكنون با گسترش و افزايش كيفي زيادي همراه شده است، چنان كه امروز تنوع قابل توجهي در زمينه مضمون فيلم ها، بسته بندي مناسب و به روز بودن فيلم ها، براي جذب مخاطب بيشتر، پيش بيني و عرضه شده است كه به همان نسبت تعداد مخاطبين اين عرصه نيز افزايش چشمگيري نسبت به آغاز كار پيدا كرده اند.

علي ابوحمزه - دبير انجمن صنفي ويديو رسانه

* روي كار آمدن مديران تازه در وزارت ارشاد و عدم درك متقابل از موضوع، اهالي ويدئو رسانه عرصه را تحت فشار قرار داده، به نحوي كه از حدود 3 ماه پيش تاكنون تاثيرهاي نامطلوبي بر شبكه ويديو رسانه گذاشته است. 
دبير انجمن صنفي ويديو رسانه:

وي خاطر نشان كرد:  از آغاز فعاليت موسسه هاي "ويديو رسانه" تاكنون، ارتباط مستقيم و تنگاتنگي ميان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و رسانه هاي خصوصي فعال در اين زمينه وجود داشته است. به نحوي كه از دو سال پيش با توجه به احساس نياز و وجود مسايل و مشكلات مختلف، شركت هاي فعال دست به تشكيل " انجمن صنفي ويديو رسانه " زده اند تا از طريق تشكل دولتي و صنفي بتوانند مطالبات خود را بهتر درخواست كنند. اما به تازگي مشكلات اين عرصه افزايش پيدا كرده است. در گذشته، يعني پيش از تغيير و تحولاتي كه درعرصه مديران وزارت ارشاد و معاونت سينمايي به وجود آمده است، ارتباط تنگاتنگي ميان اعضاي اين صنف و وزارت ارشاد وجود داشت كه به فهم مشترك و دستيابي به اهداف و انگيزه هاي مشخص و مشترك منجر شده بود. اما با روي كارآمدن دولت جديد و مديران تازه در وزارت ارشاد، در اين عرصه مشكلات جدي پيش روي دست اندركاران عرصه ويديو رسانه به وجود آمده و عدم درك متقابل از موضوع، اهالي اين عرصه را تحت فشار قرار داده است. به نحوي كه از حدود 3 ماه پيش تاكنون تاثيرهاي نامطلوبي بر شبكه ويديو رسانه گذاشته است.

محمد سعيد قائني نجفي، كارشناس شبكه نمايش خانگي كشور و مديرعامل موسسه هنرنماي پارسيان، درخصوص مكانيزم انتخاب و ورود فيلم به شبكه ويديو رسانه توضيح داد:  مضمون فيلم ها بر اساس نوع مخاطب و خواست عمومي مخاطبين در سنين مختلف كودك و نوجوان، خانواده، جوانان و در ژانرهاي مختلف داستاني، خانوادگي، كمدي، حادثه اي و... انتخاب مي شود. اين آثار به گونه اي مورد انتخاب قرار مي گيرند كه با حال و هواي فرهنگي كل جامعه تناسب داشته باشند و نظارت در زمينه انتخاب  بر اساس تجربيات و خط قرمزهاي مشخص شده، در خصوص هماهنگي مضمون و داستان آثار انتخاب شده با شئونات نظام، از سوي موسسه هاي فعال در اين زمينه اعمال مي شود. از طرف ديگر، در موسسه هاي فعال در زمينه ويديو رسانه دقت كافي اعمال مي شود تا فيلم ها از طريق مجاري و شركت هاي بين المللي و داخلي توزيع كننده، فيلمي تهيه شود كه از وجهه لازم  در اين زمينه برخوردار باشد. پس از اين مرحله، متن فيلم ها تهيه و پس از انجام دوبله و حك و اصلاح لازم، در خصوص موارد غير اخلاقي، فيلم هاي مورد نظر به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ارسال مي شود تا مجوز لازم در اين زمينه صادر شود و پس از اعطاي مجوز به شبكه ويديو رسانه كشور وارد مي شود.

محمد سعيد قائني نجفي، كارشناس شبكه نمايش خانگي كشور( سمت راست تصوير)

وي در ادامه يادآور شد:  ما براي انتخاب و آماده سازي فيلم هاي سينمايي، در برخي موارد به توزيع كنندگان جهاني يا داخلي مراجعه مي كنيم تا فيلم هاي مورد نياز، براي بازبيني به موسسه ارسال شوند. در خصوص پخش كنندگان داخلي هم، بر اساس شناخت و همكاري متقابلي كه وجود دارد، فيلم هاي سينمايي ايراني، براي ورود به شبكه ويديو رسانه ارايه مي شود تا مراحل بازبيني و انتخاب صورت پذيرد.

مديرعامل سابق موسسه رسانه هاي تصويري، افزود : در اين زمينه براي انتخاب فيلم هاي خارجي، موسسه ها در بازارهاي فيلم برلين، كن ، سنگاپور، هنگ كنگ و ... حضور پيدا مي كنند و از طريق پخش كنندگان فيلم در لبنان، امارات يا هند، فيلم هاي مورد نظر درخواست مي شود. اين بخش به وسيله مشاوران يا كارپردازان بين المللي هر موسسه صورت مي گيرد. به طور كلي بخش خصوصي با حضور در محافل مختلف سينمايي، از جمله بازار فيلم تهران، در جهت بازبيني و انتخاب فيلم هاي مورد نظر خود، اقدام مي كند. اين فعاليت ها، شرايط ارايه فيلم در شبكه ويديو رسانه را به مرحله اي رسانده است كه درحال حاضر بسياري از فيلم ها توليد سال 2002 است و حتي فيلم هاي توليد سال 2005 يا 2006 در مجموعه فيلم هاي ويديو رسانه نيز در ميان آثار ارايه شده در اين بخش به چشم مي خورد.

  
* در دوره اخير (دولت جديد) نظارت، دقيق تر و جدي تر شده و تلقي دوستان براي نظارت جديد، ممكن است عنوان "سخت تر" را به خود بگيرد.
 مديرعامل سابق موسسه رسانه هاي تصويري
مديرعامل موسسه هنرنماي پارسيان، در پاسخ به اين سئوال كه آيا به نظر نمي رسد مدتي است، افزايش ارزيابي و مميزي ها، حضور فيلم هاي خارجي را در شبكه ويديويي كشور، به نوعي، كاهش داده است، اظهار داشت : از ابتداي فعاليت موسسه هاي ويديو رسانه، شوراي صدور پروانه نمايش در معاونت سينمايي وزارت ارشاد با حضور كارشناسان مختلف فرهنگي، مذهبي، سياسي و گاهي با توجه به مضمون فيلم، حتي كارشناس  امنيتي، فيلم هاي ارايه شده را مورد بررسي قرار مي دهند تا مضمون و ساختار فيلم ها با موازين و شعائر اسلامي و قانوني كشورمان و مصالح كشور انطباق داشته باشند. اتفاقا" در دوره اخير (دولت جديد) اين نظارت دقيق تر و جدي تر شده و تلقي دوستان براي نظارت جديد، ممكن است عنوان "سخت تر" را به خود بگيرد. اين نظارت درحال حاضر به گونه اي جزيي تر و دقيق تر شده است كه زمان زيادي در زمينه نظارت و ارزشيابي را به خود اختصاص مي دهد. نوع نگاه ارزشي حاكم بر دولت جديد غلظت نظارت را بيشتر كرده است و "ويديو رسانه" اكنون با مميزي جدي تري مواجه است. درحالي كه پس از رفع انحصار فعاليت دولت در صنعت ويديو رسانه، نياز به گسترش اين عرصه در زمينه هاي تنوع ساختار و موضوع محصولات، از سوي فعالان بخش خصوصي احساس شد كه به همين خاطر، دايره انتخاب ها نيز گسترش بيشتر پيدا كرد.

کد خبر 299426

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha