۱۷ آذر ۱۳۹۴، ۱۷:۰۱

معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت؛

طرح های کلان ملی در هاله ای از ابهام به سر می برند

طرح های کلان ملی در هاله ای از ابهام به سر می برند

معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت گفت: متاسفانه اعتبارات لازم از سوی دستگاه های اجرایی به طرح های کلان اختصاص نیافته و آینده این طرح ها در هاله ای از ابهام است.

به گزارش خبرنگار مهر، تورج محمدی امروز در نشست خبری در دانشگاه علم و صنعت با اشاره به وضعیت طرح های کلان ملی کشور، گفت: با توجه به اینکه اعتبارات از سوی دستگاههای اجرایی به طرح های کلان ملی اختصاص نیافته به همین دلیل آینده این طرح ها نامعلوم و در هاله ای از ابهام است.

وی با بیان اینکه با تصویب شورای عتف طرح های کلان ملی باید دستگاه متقاضی داشته باشند و ادامه فعالیت آنها منوط به این موضوع است، افزود:در این دانشگاه آیین نامه ای مبنی بر تعیین سهم اعتبارات بخش های مختلف و نحوه هزینه کرد برای طرح های کلان ملی تدوین و تصویب شد و براین اساس نیز مجریان طرح ها انتخاب شدند.

معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: وضعیت این دانشگاه در طرح های کلان متفاوت است. پیشرفت برخی از آنها متناسب با برنامه بوده است اما برخی از طرح ها از برنامه عقب مانده اند.

معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه در حال حاضر ۹ طرح کلان ملی در این دانشگاه با کمک چند دانشگاه دیگر در مسیر پیشرفت قرار دارند، گفت: ۳ طرح کلان که دانشگاه در آن نقش محوری داشته شامل «پلتفرم ملی خودروی کلاس B»، «سامانه حمل و نقل ریلی پر سرعت» و «پروتز عصبی حرکتی» می شود.

محمدی با بیان اینکه اجرای طرح های کلان ملی در برخی از دستگاه های اجرایی با ابهاماتی روبرو است، گفت: در حال حاضر بهره برداران این طرح ها مشخص شده اما درصدد هستیم تا رضایت بهره برداران را برای سرمایه گذاری جلب کنیم و امیدوار هستیم با تغییراتی که زیر نظر وزارت علوم بر روی این طرح ها انجام می گیرد قابل قبول باشد و در نهایت در سطح ملی بهره برداری شود.

وی تصریح کرد: دانشگاه علم و صنعت در ۶ طرح کلان ملی همکاری می کند که تاکنون برای سه طرح از این طرح ها مجری انتخاب نشده است.

معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت افزود: «طراحی و ساخت منظومه ماهواره تدافعی»، «اکتساب فناوری، طراحی، ساخت و تست موتور حامل فضایی»، «طراحی و تولید سامانه های نرم افزاری پایه امنیتی» از طرح های کلانی هستند که برای آنها مجری مشخص نشده است زیرا به این اطمینان نرسیده ایم که این طرح ها کلان هستند.

محمدی ادامه داد: برای اجرایی شدن این طرح ها باید وزارت دفاع در این پروژه ها دخیل شود اما هنوز این وزارتخانه اعلام آمادگی نکرده است. 

کاهش قراردادهای صنعتی در دانشگاه

معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت: مجموع اعتبارات پژوهشی این دانشگاه در سال ۹۴ بر اساس عملکرد اعضای هیئت علمی در سال ۹۳ تعیین و حدود ۳ میلیارد تومان بوده است که با توجه به نیاز محققان در این دانشگاه، درصدد افزایش این اعتبارات هستیم.

محمدی بیان داشت: تعریف فرصت مطالعاتی داخل در صنعت می تواند از جمله راهکارهایی برای ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاه باشد. برای این طرح باید عارضه یابی شود تا در مسیر اجرایی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه وزارت صنعت معدن تجارت قدم های اصلی طرح فرصت مطالعاتی را برداشته است، گفت: ولی در مقابل بازخورد خوبی از دستگاه هایی همچون وزارت نفت، وزارت ارتباطات و مسکن صورت نگرفت به هر حال در وزارت علوم هم استقبال خوبی از سوی دانشگاه ها برای در مسیر قرار گرفتن طرح فرصت مطالعاتی نشد. باید این موضوع بررسی و مورد عارضه یابی قرار گیرد تا اساتید به سمت صنعت گرایش پیدا کنند.

معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر اینکه برای گذراندن اساتید در صنعت تسهیلاتی پیش بینی شده، گفت: این تسهیلات کافی نیست و باید طوری باشد تا از سوی اعضای هیئت علمی مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به تعداد قراردادهای صنعتی دانشگاه ادامه داد: این دانشگاه در سال ۹۰ تعداد ۱۰۸، در سال ۹۱ تعداد ۱۳۰، در سال ۹۲ تعداد ۱۱۵ و در سال ۹۳ تعداد ۷۶ قرارداد صنعتی منعقد شده است که این موضوع نشان می دهد تعداد این قراردادها کاهش پیدا کرده اند.

محمدی اظهارداشت: میزان وصولی در سال ۹۱ بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان بوده و در سال ۹۳، ۱۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است.

وی در خصوص برنامه های خود در حوزه تجاری سازی محصولات در این دانشگاه گفت: ما در دانشگاه علم و صنعت یک مرکز رشد داریم و برنامه ریزی کرده ایم که این مرکز را از نظر کمی و کیفی افزایش دهیم و زمینه حضور را برای شرکت های دانش بنیان را بیشتر کنیم.

معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت با اشاره به شیوه نامه تدوین شده برای ثبت شرکت های دانش بنیان گفت: برای ثبت شرکت ها و دریافت سهمی از سوی این شرکتها به دانشگاه، شیوه نامه ای تدوین شده که به هیات رئیسه و امنای دانشگاه علم و صنعت ارائه شده است که امیداوریم تا پایان امسال این شیوه نامه تصویب شود.

ارائه مشاوره به شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق فن‌راه

محمدی در ادامه عنوان کرد: حدود یک سالی است که فن‌راه دانشگاه علم و صنعت آغاز به کار کرده و در این راستا به مجموعه شرکت‌ها در خصوص بازاریابی، تجاری‌سازی و ... زیر نظر دانشگاه، مشاوره می‌دهد.

معاون پژوهشی اظهار داشت: دانشگاه علم و صنعت در پایان برنامه سوم خود قرار دارد و برای برنامه چهارم خود جهت‌گیری‌های جدیدی با رویکرد بین‌المللی کردن فعالیت‌هایش در نظر دارد.

وی تصریح کرد: در صدد هستیم تا دانشجویان را به گونه‌ای آموزش دهیم تا بتوانند در بازار کار فعالیت کنند که برای دستیابی به این هدف، نیاز است دانشگاه‌ها در حوزه آموزش و پژوهش، برنامه‌ریزی‌های دقیقی را پیش بگیرند.

معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه همچنین بازنگری کارورزی دانشجویان، یکی دیگر از رویکردهای مهم در برنامه پنج ساله این دانشگاه به شمار می‌رود، گفت: متاسفانه در سال‌های قبل واحد کارورزی نقش خود را از دست داده که اکنون این موضوع نیازمند بازنگری است.

محمدی با بیان اینکه دانشگاه علم و صنعت در صدد تعاملات بین‌المللی با کشورهای مختلف است، گفت: درحال حاضر این دانشگاه تقاضاهایی برای همکاری برای ایجاد دوره های پسا دکتری از کشورهای مختلف دارد و همچنین برنامه داریم سهم بیشتری برای دانشجویان خارجی در این دانشگاه اختصاص دهیم.

اختصاص یک روز به پژوهش دردانشگاه

محمدی با تاکید بر این که برنامه‌های هفته پژوهش این دانشگاه در روز دوشنبه بیست و سوم  آذر ماه برگزار می‌شود، ادامه داد: در این روز از پژوهشگران و فناوران برتر تقدیر  می شود و علاوه بر تقدیر از پژوهشگران و فناوران برتر این دانشگاه، مسائل پژوهشی مطرح می شوند.

به گفته وی، همچنین طرح هایی که توسط اعضای هیات علمی انجام می گیرند و به صنعت راه یافته در نمایشگاه هفته پژوهش حضور دارند.

کد خبر 2994548

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha