فاطمه طاهری در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه تکثر دانشجویان تحصیلات تکمیلی فرصت است و در عین حال به استراتژی نیاز دارد، به وجود چالشهای پژوهشی در ایران اشاره و تأکید کرد: تکثر فارغالتحصیلان تکمیلی فرصت است و تهدید نیست بلکه استراتژی پژوهشی را میطلبد تا پیشرفت کشور را در پی داشته باشد.
این استاد مدیریت آموزش بابیان اینکه از گذشته تاکنون دغدغههای پژوهشی سیستم آموزشی در ایران جدی بوده، تصریح کرد: گامهای نو برای برونرفت از این تنگنا مشهود بوده و شایسته است که این روند روبهپیشرفت با تعامل و همکاری دانشگاه و صنعت، حرکت شتابندهای بگیرد.
طاهری بابیان اینکه در عصر دنیای صنعتی، دانشگاهها باید بهسوی دانشگاههای کارآفرین و پژوهش محور هدایت شوند، افزود: دانشگاهها باید علم را تجاریسازی و کاربردی کنند و تنها در این صورت میتوان علم را به ثروت تبدیل کرد.
طاهری بابیان اینکه امروزه در دنیا علم قدرت است و کشور ما هم باید درزمینهٔ علم پژوهش محور سرمایهگذاری کند، تصریح کرد: جهان اسلام باهم اندیشی میتوانند در تجاری کردن دانش در کشورهای اسلامی و همچنین حضور شرکت بزرگ استارت آپ (فرایند، هدایت، ایده پردازی) برنامههای مدون و استراتژیک اقتصادی داشته باشد که اولین گام نویدبخش باهمت وزارت علوم آغاز شد.
این محقق دانشگاهی با تأکید بر اینکه برای دستیابی به چشمانداز افق ۱۴۰۴، تصحیح فرهنگ و باور پژوهش محور ضرورت دارد، خاطرنشان کرد: بهعنوان یک معلم دانشگاهی معتقدم دغدغههایی که در حوزه پژوهشی وجود دارد باهمت مضاعف، تلاش بیشتر دانشگاهیان در سالهای نهچندان دور شاهد حرکت روبهجلو و تحسینآمیز خواهد شد.
وی درعینحال تصریح کرد: هماکنون هر دانشگاه مراکز رشد خودش را دارد و گامهای اساسی باهمت پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و مراکز کارآفرینی که سازوکارهای تجاریسازی دانش در دانشگاهها هستند برداشتهشده اما هنوز ارتباط مؤثر با صنعت برقرار نشده است.
این استاد دانشگاه حلقه مفقوده و ضعفهای عمده سیستم آموزشی را در پسزمینه پژوهش دانست و یادآور شد: نهادینه کردن پژوهش محوری در مدارس، ارتباط مناسب بین دانشگاه و صنعت، نیازسنجی از بازار صنعت و قرار دادن نیازها در برنامه آموزشی دانشگاهها و حرکت بهسوی دانشگاههای کارآفرین، هدایت پژوهشها در راستای تقویت اقتدار ملی، اقتصاد مقاومتی و تقویت رابطه سازنده بین حوزه و دانشگاه از دغدغههای پژوهش در تاریخ ایران است.
نظر شما