۱۹ آذر ۱۳۹۴، ۱۳:۴۸

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز :

هیچ مورد فوتی و تلفات ناشی از آنفلوآنزا در خوزستان نداشته‌ایم

 هیچ مورد فوتی و تلفات ناشی از آنفلوآنزا در خوزستان نداشته‌ایم

اهواز- معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز گفت: در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز تاكنون هیچ مورد فوتی و تلفات ناشی از آنفلوآنزا نداشته ایم.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز دكتر شكرالله سلمان زاده در خصوص شیوع آنفلوآنزا گفت: شیوع آنفلوآنزا در این فصل نه تنها پدیده ی عجیبی نیست بلکه خاص کشور ما نیز نیست و در همه جای دنیا در این شرایط هوایی، این بیماری شایع می شود.

وی اظهار داشت: درباره آمار موارد ابتلا نیز می توان گفت که نسبت به سال گذشته ما افزایش آمار نداشته ایم و خوشبختانه در هیچ کجای کشور گزارشی مبنی بر ابتلا و شیوع آنفلوآنزای خوکی نیز نداشته ایم و موارد ابتلای گزارش شده نیز به همان ویروس سال های گذشته که آنفلوآنزای فصلی انسانی است می باشد که شیوع آن در این فصل قابل پیش بینی است، در مورد موارد فوتی استان کرمان هم ویروس آنفلوآنزای انسانی باعث فوت این هموطنان شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز در مورد آنفلوآنزای شایع در حیوانات و پرندگان گفت: آنفلوآنزای حیوانی برای انسان ها خطری ندارد، مگر اینکه از حیوان به انسان سرایت کند و پس از آن از انسان به انسان. به صورت معمول آنفلوآنزا در پرندگان و برخی حیوانات شایع است اما به انسان سرایت نمی کند و برای انسان خطرناک نیست.

سلمان زاده افزود: بیماری آنفلوآنزای انسانی به صورت معمول یک بیماری تب دار است که خطرناک نیست و پس از سه تا چهار روز به صورت خود به خودی درمان می شود و تلفات انسانی را در پی ندارد، مگر اینگه فردی از گروه های پر خطر به آن مبتلا شود و مراقبت ها و درمان های لازم را دریافت نکند.

وی ادامه داد: عوارض این بیماری در گروه های پر خطر بیشتر و شدیدتر خواهد بود. این گروه ها شامل کودکان زیر ۵ سال، افراد بالای ۵۰ سال، زنان باردار، کسانی که نقص در سیستم ایمنی بدن دارند، کسانی که شیمی درمانی می شوند، افرادی كه پیوند عضو شده اند، کسانی که عفونت HIV دارند، کسانی که بیماری های مزمن داخلی همچون بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و بیماری های تنفسی دارند هستند.

سلمان زاده گفت: امکانات تشخیصی، آزمایشگاهی و درمانی خاص این بیماری در خوزستان فراهم است و تمام موارد بستری شده و مشکوک به این بیماری آزمایش و بررسی شده و می شوند. از لحاظ دارویی نیز هیچگونه کمبودی در استان حس نمی شود و خوشبختانه در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز تا كنون هیچ مورد فوتی و تلفات ناشی از آنفلوآنزا نداشته ایم.

وی افزود: درباره موارد فوتی شایع شده اخیر در بیمارستان رازی نیز باید گفت که بیمارستان رازی یک بیمارستان ریفرال است و تمام بیماران عفونی استان به این بیمارستان ارجاع می شوند. طبیعتأ در این میان برخی از بیماران تنفسی وضعیتی وخیم دارند كه ممكن است در اثر عفونت ریه منجر به فوت آنان شود اما موارد فوتی اخیر مورد آزمایش قرار گرفته اند و نتایج نشان داده است که علت فوت، بیماری آنفلوآنزا نبوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز در مورد راه های پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا گفت: بهترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری، رعایت بهداشت فردی است. رعایت بهداشت دست بسیار مهم است، افراد باید به صورت مرتب دست های خود را با آب و صابون بصورت كامل شستشو دهند و هرگز با دست های آلوده، مخاط چشم و دهان و بینی را لمس نکنند و همچنین از دست دادن و نزدیک شدن مستقیم با افرادی که علائم آنفلوآنزا را دارند خودداری کنند.

وی افزود: تغذیه مناسب و به ویژه استفاده از مرکبات سرشار از ویتامین سی و استراحت کافی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و از ابتلا به بیماری جلوگیری می کند. همچنین برای پیشگیری از بیماری باید هنگام عطسه از دستمال کاغذی در جلوی صورت استفاده کرد و سپس دستمال را بصورت مناسب دور انداخت.

سلمان زاده در پایان در مورد تزریق واکسن  بیماری آنفلوآنزا گفت: افراد زیادی در این فصل درخواست تزریق واکسن دارند اما از آنجا که آنفلوآنزا برای افراد معمولی هیچ خطری ندارد، تزریق واکسن به همه افراد تجویز و پیشنهاد نمی شود و واکسن تنها برای گروه های پر خطر یاد شده مفید و ضروری است.

کد خبر 2997138

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha